خجسته میلاد سرور بانوان جهان، حضرت فاطمه زهرا(س) روز مادر و هفته گرامیداشت مقام معنوی زن مبارک باد
خـلـقـت کـائـنـات شــد بـهـر وجــود فاطمه ؛ زنـده هـمـه جـهان شد از یمن ورود فاطمه/ پـیـش حـریـم حرمـتش خیـل ملک کشید صف؛ از سـر شـوق جـمـلگی، مـحو سجـود فاطمه
تاریخ هرگز از یاد نخواهد برد آن بامداد رؤیایی، آن پگاه شگرف که تو در وجود آمدی، گاه شکفتن تو، فرشتگان هلهلهکنان شعر سرور میخواندند و عالم غرق در اشتیاق بود، محمد(ص) در پوست خود نمیگنجید، زنان، بر مادر بزرگوارت، خدیجه (س) رشک میبردند. و اینک... تو آن ماه تمامی که روزی از مشرق سرزمین وحی درخشیدن گرفتی و امروز عالمیان همچنان سرگشته و سرمست از حضور شکوهمند تو.
بهراستی، راه فاطمه (س) تنها راه دیروز نبوده و نیست که راه امروز است و ما از آن بانوی عفاف و حیا سرمشق میگیریم و به سرانگشت اشاره او جز به خدا نمیاندیشیم و جز به راه او پا نمینهیم...
" اللّهمّ صلّ علی فاطمة و ابیها و بعلها و بنیها و السّرّ المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک "
دردانه بوستان عصمت و طهارت حضرت فاطمه زهرا (س) در بیستم جمادیالثانی در مکه مکرمه دیده به جهان گشود و با قدوم مبارکش خانه رسول اکرم (ص) را مزین نمود. خداوند مژده این مولود پربرکت را در سوره کوثر به پیامبرش داد و فرمود: "انا اعطیناک الکوثر، فصل لربک وانحر، ان شانئک هو الابتر»؛ ما سرچشمه جوشان خیر کثیر را به تو بخشیدیم، اکنونکه چنین است، براى پروردگارت نماز بجاى آور و تکبیرگو! مسلماً دشمن تو، ابتر است. امام صادق (ع) از پدران گرانمایهاش و آنان از پیامبر گرامی آوردهاند که فرمود: فرشته وحی برای او پیام آورد که: این دخت گرانمایه در زمین،« فاطمه» نامگذاری شد، چراکه پیروان راستین او از آتش دوزخ در امان داشته شدهاند. در سخنی دیگر از امام صادق (ع) پرسیدند: که چرا فاطمه را «زهرا» نامیدهاند؟ آن حضرت فرمود: زیرا هرگاه فاطمه در محراب عبادت میایستاد و به عبادت مشغول میشد، نور او بر اهل آسمان میدرخشید، همانطور که ستارگان بر اهل زمین درخشیدند. همچنین در جای دیگر امام صادق(ع) فرمود: فاطمه زهرا را"محدثه" نامیدهاند، زیرا که فرشتگان آسمان فرود آمده و با ایشان گفتگو میکردند، همانگونه که مریم دختر عمران را مورد ندا قرار میدادند.
در فرخنده روز میلاد گوهر بیهمتای خلقت و دخت مکرم پیامبر گرامی اسلام، زیباست از زلال کلامش جرعهای بنوشیم:
- در خدمت مادر باش، زیرا بهشت زیر پاى مادران است.(نهج الحیاة، ص 312)
- بهترین شما کسانی هستند که با تواضع، دیگران را یاری میکنند. (دلائلالامامه/7)
- خداوند، رسیدگی به خویشان را برای طول عمر و باعث فزونی در خویشان قرارداد. (بحارالانوار/29/223)
- همانا خوشبخت حقیقى کسى است که على( ع ) را دوست بدارد. (مجمع الزوائد علامه هیثمى، ج 9 ، ص 132)
- پاداش خوشرویی در برابر مؤمن بهشت است و خوشرویی با دشمن ستیزهجو، انسان را از عذاب آتش بازمیدارد.(بحارالانوار ، ج 75 ، ص 401)
- کسی که عبادتهای خالصانه خود را بهسوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ بهترین مصلحت او را به سویش فرو خواهد فرستاد . (بحارالانوار، ج 70، ص 249)
- از بخل دوریکن، زیرا بخل درختی است در جهنم که شاخههایش در دنیا است و هرکس به آن شاخهها بیاویزد، داخل در جهنم میشود. (دلائلالامامه/4)
- بهترین شما کسی است که در برخورد با مردم نرمتر و مهربانتر باشد و ارزشمندترین مردم کسانی هستند که با همسرانشان مهربان و بخشندهاند.(دلائل الامامه و کنزالعمال ، ج 7، ص225)
- خداى تعالى نیکى به پدر و مادر را واجب فرمود تا از خشم او در امان بمانند، و دستگیرى از خویشان را موجب افزایش عمر و سبب فزونى جمعیت و قدرت قرارداد.(احتیاج طبرسى ، ایران ، انتشارات اسوه ، ج 1 ، ص 259)
احادیثی در مقام حضرت زهرا(س):
رسول خدا(ص):
اگر خوبی تجسمی مییافت، قطعاً فاطمه بود؛ بلکه او بزرگتر است. دخترم «فاطمه» در اصالت و شرافت و کرامت، بهترین اهل زمین است .(مئة منقبة/35 )
رسول خدا(ص):
ای سلمان! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد، در بهشت با من است و هر که با او کینه ورزد، در آتش است.
ای سلمان! دوستی فاطمه در صد جا به کار میآید که کمترین آنها مرگ و قبر و میزان و محشر و صراط و محاسبه است. (بحارالانوار، 27/116)
رسول خدا(ص):
ای فاطمه ! هر کس بر تو صلوات و درود بفرستد، خداوند از او درمیگذرد و او را – در هرکجای بهشت که باشم – به من ملحق میکند. (مستدرک الو سائل، 10/211)
امام باقر(ع):
فاطمه علیهاالسلام، اطاعتش بر تمام مخلوقات خداوند همواره واجب است، از جنّ و انس و پرندگان و وحوش گرفته تا پیامبران و فرشتگان. (دلائل الإمامة/27)
نظر دهید