• تاریخ انتشار : 1399/10/02 - 13:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 700
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دانشکده مجازی نشست وبیناری حریم خصوصی درآموزش مجازی را برگزارکرد

سیزدهمین نشست علمی اخلاق در یادگیری الکترونیکی با عنوان «حریم خصوصی و آموزش مجازی» با حضور نزدیک به 300 مخاطب علاقه مند به این حوزه و به میزبانی دانشکده مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده مجازی، این دانشکده با همکاری انجمن یادگیری الکترونیکی ایران (یادا) سخنرانی علمی اخلاق در یادگیری الکترونیکی را در ادامه اهداف بیستمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی با عنوان «حریم خصوصی در آموزش مجازی» ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار کرد.
دبیر علمی سلسله نشست های اخلاقی دکتر میترا ذوالفقاری دانشیار گروه یادگیری الکترونیکی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
در این نشست که در هفته چهارم آذر 99 برگزار شد؛ دکتر نازآفرین قاسم زاده، عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه درخصوص اهمیت حریم خصوصی، چیستی مفهوم آن (دیدگاه فلسفی، حقوقی، سیاسی و اجتماعی)، مصادیق آن در آموزش مجازی با نگاه به آموزش گروه پزشکی، حق مثبت یا منفی، طیف حداقلی و حداکثری آن، مشروط یا نامشروط بودن و مصادیق حفظ حریم خصوصی در آموزش مجازی به ارائه بحث پرداخت.
وی به تعاریف حریم خصوصی پرداخت و اشاره کرد: حریم خصوصی عبارت است از حق بر تنها ماندن، محدود کردن دسترسی به خود و توانائی ایجاد مانع در برابر دسترسی ناخواسته به انسان، محرمانگی، پنهان ساختن برخی از امور از دیگران، حمایت از شخصیت و کرامت، کنترل بر اطلاعات شخصی و صمیمیت و نزدیکی که در مفهوم کلی حریم خصوصی قلمرویی از زندگی هر فرد است که انتظار دارد دیگران بدون رضایتش به آن قلمرو وارد نشوند و یا به اطلاعات آن قلمرو دسترسی نداشته باشند. این مفهوم بخشی از حوزه زندگی شخصی است که به موجب اعلان خود شخص یا به حکم اخلاق یا عرف ورود، نظارت، دسترسی و آگاهی و به طور کلی تعرض به آن ممنوع و منوط به رضایت است.
وی در ادامه به مصادیق تعرض به حریم خصوصی اشاره کرد و گفت: مصادیق ده گانه تعرض به این حریم در قطعنامه کنگره بین المللی حقوقدانان در استکهلم، سال 1967 به ترتیب زیر است:  
ـ مداخله در زندگی خصوصی و داخلی افراد
ـ تعرض به تمامیت جسمانی و روانی و ایجاد محدودیت اخلاقی و معنوی
ـ تعرض به حیثیت و شرافت و شهرت افراد
ـ تفسیر نابجا از گفته ها و اعمال اشخاص
ـ استفاده از اسم، هویت و عکس افراد برای مقاصد تجاری تبلیغاتی
ـ افشای امور ناراحت کننده مربوط به زندگی خصوصی افراد
ـ اقدام به جاسوسی و تحت نظر قرار دادن افراد
ـ توقیف و یا بازرسی مکاتبات فرد
ـ سوء استفاده از مکاتبات کتبی یا شفاهی
ـ افشای اطلاعات شغلی و حرفه ای
در ادامه این نشست مباحث حریم خصوصی در موضوع سوژه های آموزشی علوم پزشکی (بیمار)، دانشجو، مدرس، پلتفرم های مجازی و حمایت های قانونی از این موضوع مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
توضیح اینکه در انتهای جلسه به تمامی سوالات، چالشها و ابهامات شرکت کنندگان در موضوع حریم خصوصی و آموزش مجازی پاسخ داده شد. نشست های اخلاق در یادگیری الکترونیکی به صورت ماهانه در روزهای دوشنبه آخر ماه به طور منظم برگزار میشود و حضور برای عموم رایگان و آزاد است. برای اطلاعات بیشتر به سایت دانشکده مجازی etums.tums.ac.ir مراجعه کنید.

 

  • گروه خبری : دانشکده مجازی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 167577
کلمات کلیدی
آذر شهبازی
تهیه کننده:

آذر شهبازی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب