• تاریخ انتشار : 1400/03/16 - 18:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1356
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دکتر حمید چوبینه: انجمن های علمی تخصصی، ارتباط بین دانشگاه، جامعه و صنعت را تسهیل می کنند

روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی در پی انتخاب دکتر حمید چوبینه عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی این دانشکده به عنوان عضو هیئت مدیره انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران با وی گفت و گو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، دکتر حمید چوبینه عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی این دانشکده و مدیر عامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران در گفتگویی به معرفی انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران پرداخت.

وی در ابتدا ضمن تقدیر از دانشکده پیراپزشکی برای تدارک این مصاحبه گفت: امیدوارم این گفتگو و فعالیت های مشابه، کمکی باشد برای بیمارانی که در اقصی نقاط کشور به نوعی در رنج و مشقت ناباروری هستند.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران در خصوص اهمیت ارتباط بین دانشگاه، جامعه و صنعت افزود: خوشبختانه در دانشگاه های کشور گروه های علمی بسیاری داریم که فعالیت های پژوهشی و علمی متعددی انجام می دهند که بعضا ممکن است ارتباط عملیاتی یا کاربردی کمتری با جامعه داشته باشند. انجمن های علمی تخصصی این مزیت را دارند که می‌توانند ارتباط بین سیستم های علمی و جامعه را بهبود بخشند؛ زیرا با ارتباط و تعامل بهتر با سطح جامعه از مسائل و مشکلات بهره مندان از دانش های به دست آمده، بیشتر اطلاع دارند.

 

انجمن های علمی می توانند دست راست نهادهای حکومتی باشند

دکتر چوبینه درباره اهمیت انجمن های علمی بیان کرد: انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران را می‌توان از چند جهت یکی از انجمن های مهم کشور دانست؛ اول ارتباطات علمی که محققین، اساتید و متخصصین این حوزه در قالب بسته های ارائه خدمت برای مردم می‌توانند داشته باشند. دومین اینکه به دلیل ارتباطاتی که با افراد بهره مند و گیرندگان خدمت دارند، نیازهای آن افراد را نیز بهتر می شناسند و برای آن چاره اندیشی می‌کنند و سوم اینکه در امور اجرایی می‌توانند نقش دست راست نهاد های حکومتی را داشته باشند که اگر مدیریت کشور بر پایه شناخت های علمی از وضعیت جامعه صورت پذیرد، قطعا موفق تر می توان عمل کرد.

وی همچنین در خصوص فعالیت انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران در حوزه بین الملل گفت: در بحث های علمی، دانشگاه های کشورهای مختلف می توانند با هم ارتباط برقرار کنند اما اینکه این ارتباطات کاربردی و تخصصی همراه با رفع نیازهای جامعه شود وظیفه انجمن های علمی است. ما باید ارتباطات علمی را برقرار کنیم که هم روی تجاری سازی علوم نقش آفرین است و هم بر ایجاد شرایط لازم برای استفاده های متقابل از امکانات داخل و خارج کشور موثر است و می تواند دانش تخصصی را در خدمت دانش مدیریتی به صورت مفیدتر و موثرتر قرار دهد که نهایتا منجر به توریسم سلامت شود.

انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران در حوزه بین الملل با برگزاری بیش از 20 کنگره جهانی و بین المللی، ارتباطات خوبی با کشورهای مختلف داشته است.

برطرف کردن خلاءهای قانونی از دیگر وظایف انجمن های علمی است

مدیر عامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران با اشاره به خلاءهای قانونی موجود بیان کرد: دانشگاه شاید در بعضی موارد به دلیل نوع نگاهی که وجود دارد و یا به دلیل اینکه هنوز برخی ساختارها به درستی تعریف نشده اند با خلاءهای قانونی مواجه است ولی انجمن های علمی به دلیل ارتباطی که با گیرندگان خدمت در سراسر کشور چه در بخش خصوص و جه در بخش دولتی دارند و در حال ارائه خدمت به آنها هستند، می توانند آن خلاءهای قانونی را بهتر شناسایی کرده و متناسب با آنها راهکار ارائه دهند و برای برطرف کردنشان اقدام کنند.

یک هدف مشترک، گروه های تخصصی متعدد را کنار هم جمع می کند

دانشیار دانشکده پیراپزشکی درباره اهمیت تعامل گروه های تخصصی با یکدیگر افزود: در بحث علوم اگر خوب دقت نکنیم ممکن است تشتت آراء ایجاد شود. در یک هدف مشترک، گروه های تخصصی متعدد باید باهم کار کنند که در این موضوع نقش انجمن های علمی تخصصی حتی حساس تر هم می شود. انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران در این امر همواره پیشرو بوده است و در این انجمن چندین گروه تخصصی در کنار هم هستند تا یک فعالیت درمانی برای یک زوج نابارور انجام شود. از گروه های تخصصی فعال در این انجمن می توان به 3 گروه اصلی متخصصین زنان و زایمان، اورولوژی و بیولوژی تولید مثل (جنین شناسی) اشاره کرد که در کنار این افراد، متخصصین ژنتیک و ایمونولوژی نیز در حال ارائه خدمت هستند.

انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران، 23 سال قبل و در سال 1377 با تلاش پیشکسوتان این عرصه آغاز به کار کرد. قدمت این علم به صورت مدل امروزی در دنیا به حدود 45 سال قبل بازمی گردد که اولین IVF در دنیا و در کشور انگلستان توسط یک متخصص زنان و زایمان و یک دکتر دامپزشک انجام شد و دختری به نام لوییس براون به دنیا آمد. اولین IVF در ایران نیز توسط پروفسور افلاطونیان در مرکز درمان ناباروری یزد و اولین مورد میکرواینجکشن در پژوهشگاه رویان انجام شد. برخی نیز ریشه های تاریخی درمان های مختلف باروری و ناباروری را در ایران، روم و یونان باستان پیدا کرده اند. خوشبختانه امروزه دانش تخصصی مربوط به باروری و ناباروری در کشور دانش موثر و مفیدی است که با علوم نوین همراه است و شکر خدا همراستا با تمام دنیا و در زمان درست جایگاه خود را پیدا کرده است و اکنون با تلاش دانشمندان پرتلاشمان جزء رتبه های برتر دنیا هستیم.

این یک واقعیت است که دانش تخصصی درمان ناباروری در کشورمان بسیار خوب بوده است و بیماران حتی با ملیت های اروپایی، آمریکایی و حتی دو ملیتی به ما مراجعه می کنند که علت این مراجعات را به نقل از نایب رئیس مجلس سنای ایتالیا در سه مورد می توان اشاره کرد؛ اول دانش تخصصی معتبر موجود در کشور، دوم صرفه اقتصادی درمان در ایران و سومین مورد مدت زمان کم صف انتظار برای دریافت خدمت که این عوامل باعث می شوند تا بیماران با هزینه بسیار کمتر از کشور خودشان به ایران مسافرت کرده، درمان شوند و در کنار آن از قابلیت های گردشگری میهن عزیزمان نیز بهره مند شوند و توریسم سلامت در کشور برقرار باشد.

 

 دکتر چوبینه درباره برنامه های آتی انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران بیان داشت: انجمن با ایجاد فرآیند دانش افزایی و برگزاری دوره های مختلف آموزشی برای مرتبطین این عرصه، مخصوصا جوانان فعال در حوزه های تخصصی مختلف، فعالیت های خوبی را انجام می دهد. نسل جوان باید در کنار نسل های قدیمی تر و باتجربه قرار بگیرند و پرورش پیدا کنند. انجمن می تواند ارتباط بین دانشگاه و صنعت را بهبود بخشد. انجمن می تواند حامی جوانان فارغ التحصیل رشته های مرتبط باشد، ایده های خلاق آن ها را در بستر مناسب و در حوزه های تخصصی بپروراند تا جایگاه مناسب خود را پیدا کرده و رشد کنند. اینها وظابف و اهداف اصلی انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران است که خوشبختانه تا امروز به خوبی عمل کرده و از این به بعد نیز بهتر عمل خواهد کرد. اهدافی که شخصا در پی تحقق آنها هستم نیز شامل افزایش تعاملات بین رشته ای، برطرف کردن خلاءهای قانونی در ارائه خدمات درمانی و بنابر بیانات رهبری معظم در سال جدید، تلاش در جهت رفع موانع است که راهکار ما برای رسیدن به این اهداف، استفاده از فکر پویای نسل جوان دانشجویان و فارغ التحصیلان هر سه رشته و ایجاد بستر مناسب ارتباط آنها با حوزه های کاری همراه با همدلی بین رشته ای است.

 

دکتر چوبینه عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی در ادامه صحبت های خود، دقایقی را به دانشجویان این دانشکده اختصاص داد و گفت: من خودم را متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پیراپزشکی و گروه علوم آزمایشگاهی می‌دانم و برای دانشجویان حوزه های مختلف این نکته را با تاکید مطرح می کنم که در دنیای مدرن امروز، پزشکی فردی نیست و یک دانش گروهی است و همه گروه ها باهم و در کنار یکدیگر فعالیت می کنند. جایگاه تک تک علوم در اینکه یک فرآیند دقیق علمی برای درمان یک نفر صورت بگیرد موثر است و اگر بخواهیم در جهت مرزهای دانش به لحاظ داخلی و جهانی حرکت کنیم باید از علوم مختلف مخصوصا علوم پایه بهره مند باشیم.

دانشجویان باید با شکل دهی ارتباط با رشته های مختلف و کسب اطلاعات از آنها، چشم انداز خود را مشخص کنند و متناسب با آن از دوره کارشناسی برنامه ریزی کنند که ان شاءلله به یک فرد توانمند علمی و پژوهشی در جایگاه های تخصصی رشته خود تبدیل شوند و با توجه به فعال بودن دانشجویان پیراپزشکی و تنوع رشته های موجود در این دانشکده، آینده روشنی برایشان متصورم.

 

کلام پایانی

وی در انتها ضمن قدردانی مجدد از مسئولین دانشکده پیراپزشکی به دلیل تدارک این مصاحبه، بیان کرد: برای یکایک افراد آرزوی موفقیت در امور کاری و علمی پیش رویشان را دارم. همه باید تلاش کنیم با ایجاد ارتباط بهتر با جامعه در بهبود روند سلامتی مردم موثر باشیم و سلامت مردم و جامعه را در اولویت قرار دهیم و ان شاءلله همگی دستورالعمل های بهداشتی مواجهه با کرونا را رعایت کنیم.

به این نکته نیز باید اشاره کنم که بیماری هایی مانند بیماری ناباروری یک بیماری اجتماعی تلقی می شوند که ابعاد مختلف یک جامعه را در بر می‌گیرند و زندگی ها و کانون خانواده را هدف قرار می دهند و منجر به افرایش استرس و فشارهای روانی آنها می‌شود که این امر اهمیت توجه به حوزه درمان ناباروری را بیشتر روشن می کند. همچنین در بحث پیری جمعیت و تلاش برای داشتن یک جامعه جوان، باید فرآیندهای آسان و حمایتی بیشتری برای درمان ناباروری داشته باشیم.

  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 179069
محمد معین افشاری
تهیه کننده:

محمد معین افشاری

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب