چهارمین جلسه تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1400 برگزار شد
دکتر دهقان: کمک به افزایش درآمد مجتمع و رعایت عدالت در پرداخت کارانههای کارکنان از اولویتهای ما است
در چهارمین هماندیشی اعضای تیم رهبری و مدیریت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در خصوص وضعیت فعلی پرداخت کارانه پرسنلی و راهکارهای پیشنهادی بهبود آن تبادلنظر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چهارمین نشست اعضای تیم رهبری و مدیریت مجتمع، شنبه 15 آبان 1400 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، معاونان، روسای بیمارستانهای تابعه و مدیران واحدهای این مرکز و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
دکتر دهقان در خصوص نظام پرداخت کارانه کارکنان گفت: این موضوع نیاز به کار جدی دارد و در دو بخش مجتمع و دانشگاه قابلپیگیری است. در گام اول باید با همکاری معاونتهای درمان و پشتیبانی نسبت به پیشنهاد جداسازی صندوقهای پرداخت کارانه تصمیمگیری و برنامهریزی شود و درنهایت برای اخذ مجوزهای لازم با دانشگاه پیگیریهای لازم صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: نکته بسیار مهم در افزایش درآمدهای بیمارستانی چارهجویی در رفع چالشهای پرداختی پزشکان و افزایش انگیزه آنان در بخشهای دولتی است که نیاز به رایزنیهایی در سطوح بالاتر دانشگاه و وزارت بهداشت دارد.
مهندس سورکی با ارائه گزارشی از وضع موجود نظام پرداخت اضافهکار و کارانه پرسنلی، توضیح داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران نرمافزار RPMS را برای این پرداخت کارانه طراحی کرد. بر این اساس در مجتمع از یک صندوق واحد برای پرداخت کارانه تمامی واحدها استفاده میشود و مهمترین شاخصهای اثرگذار بر کارانه کارکنان سنوات، مدرک تحصیلی، ساعت حضور موظف و غیرموظف و ضریب کیفی کار افراد است.
وی با تأکید بر ضرورت بازنگری و اصلاح نظام پرداختی کارانه در مجتمع گفت: متأسفانه در سیستم فعلی پرداخت کارانه عملکردی نیست و در آن سختی کار واحدها و حجم کار افراد دیده نمیشود. به نظر میرسد برای افزایش بهرهوری و اعمال عادلانه ضریب کیفیت کارکنان در هر گروه نیاز است به سمت پرداخت مبتنی بر عملکرد و ایجاد صندوقهای کارانه مجزا برای واحدها حرکت کنیم.
دکتر اورندی گفت: اگرچه در این حوزه همیشه بحثهای زیادی است ولی باید تغییرات بهگونهای باشد که تفاوت پرداختی افرادی که عملکرد خوبی دارند نسبت به دیگران مشهود و قابلملاحظه باشد. بدیهی است در کارانه پرستاران باید حجم کاری درهر نوبت، تعداد بیماران بخشها، تعداد نیروهای هر شیفت، تعداد بیماران بدحال، تعرفه خدمات پرستاری و ... دیده شوند.
دکتر کاظمینی نیز با حمایت از مجزا سازی صندوقهای پرداخت کارانه در مجتمع افزود: من حتی موافق جزء شدن هر یک صندوقها هستم چون در همین ریز شدنهاست که افراد دیده میشوند. همچنین به نظر من باید برای هر صندوق ضریب متناسب با آن واحد را تعریف کنیم. مهمترین هدف ما در پرداخت کارانه این است که افرادی که خوب کار میکنند بهخوبی دیده شوند.
دکتر اینانلو با اشاره به نقاط قوت و ضعف نرمافزار قاصدک، طراحی آن را هوشمندانه خواند و توضیح داد: قطعاً برای ایجاد تغییرات محسوس در پرداختها اول باید به افزایش درآمد بیمارستان و پسازآن به رعایت عدالت در پرداختها بر اساس عملکرد افراد توجه کنیم.
آریاملو نیز از چالشهایی چون کاهش تمایل پرستاران برای کار در برخی بخش ها و بخشهای پرکار ابراز نگرانی کرد و افزود: اگر پرداختها مبتنی بر عملکرد باشد مشارکت و همکاری افراد برای حضور در این بخشها نیز بیشتر میشود.
دکتر گنجعلیخان هم از طرح جداسازی صندوقهای پرداخت کارانه واحدها حمایت کرد و افزود: اگرچه ممکن است در پرداخت کارانه تفاوتها چشمگیر نباشد ولی برای کارکنان بسیار مهم است که عملکرد خوبشان بهنوعی دیده شود.
دکتر علی بخشی در این جلسه به مقایسه نحوه پرداخت نظام سلامت درکشورهای پیشرفته، بخش خصوصی و بخش دولتی در داخل کشور و تفاوتهای پرداخت ثابت و مبتنی بر عملکرد پرداخت.
توضیح اینکه در این جلسه دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، دکتر علیرضا کاظمینی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر عباس علی بخشی رئیس بیمارستان حضرت ولیعصر (عج)، دکتر علی اعتمادیان مشاور در امور بهبود و توسعه مجتمع، دکتر علی گنجعلی خان حاکمی مسئول فنی مجتمع، دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت و اعتباربخشی، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر نوید مقدم مدیر فناوری اطلاعات، مهندس محمدعلی سورکی مدیر برنامهریزی منابع مالی و پایش عملکرد مجتمع، محمدحسین امراللهی مدیر منابع انسانی، مصطفی مرادی دلیر مدیر خدمات پشتیبانی، مهندس رضا قدیم خانی مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی و رجبی سرپرست بهبود کیفیت و اعتباربخشی حضور داشتند.
خبرنگار: نجمه باهو
نظر دهید