• تاریخ انتشار : 1402/12/05 - 13:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 141
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست شهردار ناحیه 4 منطقه شش تهران با رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی

دکتر نمازی: موزه قدیمی ترین بنای تاریخی و بزرگ ترین باغ منطقه 6 تهران است

رئیس و مدیر موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، در دیدار با شهردار ناحیه 4 منطقه 6 تهران بر ضرورت نماد پردازی بوستان های محلی منطقه شش از حیث سلامت تاکید کردند و خواستار کمک شهرداری منطقه به حفظ فضای سبز و رونق بخشی فرهنگی موزه شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی و مهندس زهرا سرپرست مدیر موزه، روز چهارشنبه، 2 اسفند 1402 در دیدار با مهندس رضا فیضی، شهردار ناحیه 4 منطقه 6، این منطقه از تهران را پر تراکم ترین منطقه از لحاظ سلامت، مراکز درمانی و مطب توصیف کردند.

در این دیدار دکتر نمازی، ضمن معرفی تاریخچه و پیشینه موزه، آن را قدیمی ترین بنای تاریخی منطقه امیرآباد خواند و گفت: موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران در بنایی قدیمی قاجاری به عنوان کالسکه خانه شاهی در سال 1227 در منطقه ای که به نام امیرکبیر بعدها با نام  امیرآباد شهرت یافت بنا شد.

وی ضمن پیشنهاد برای بازگشت نام امیرآباد و نصب مجسمه یادبود امیرکبیر در منطقه کارگر شمالی یادآور شد: تمامی اراضی امیرآباد مزرعه پنبه و گندم امیرکبیر محسوب می شد و منزل شخصی ایشان نیز در فضای پایین تر از کوی دانشگاه قرار داشت.

رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، با اشاره به تبدیل این بنای تاریخی به موزه  گفت: آثار به نمایش درآمده در این موزه، یافته‌های دوره‌های پیش از تاریخ، تاریخی و ابزار و ادوات پزشکی در دوره معاصر را در برمی‌گیرد. این موزه برای نمایش پیشینه طب قدیم و پزشکی نوین ایران در زمینه‌های گوناگون و شناساندن جایگاه آن در جهان پزشکی با تلاش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران و همیاری سازمان میراث فرهنگی کشور از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را به عنوان موزه دانشگاهی آغاز کرده است.

دکتر نمازی، بازدید روزانه تعداد زیادی دانش آموز از موزه را فرصتی برای تاثیرگذاری فرهنگی خواند و تصریح کرد: در چندسال گذشته 50 هزار دانش آموز از این موزه بازدید کردند و کمک های شهرداری به رونق فضای سبز این موزه می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

وی سپس به بیمارستان ها، مراکز درمانی و تعدد مطب ها و دانشجویان در منطقه 6 تهران اشاره کرد و افزود: اگرچه این منطقه، پر تراکم ترین منطقه از حیث دانشجو و مراکز سلامت است اما نمادپردازی حوزه سلامت در آن رونق ندارد. به عنوان مثال در پارک پزشک که در بهجت آباد قرار دارد، کوچکترین نمادی از پزشک وجود ندارد و همچنین گذر جلالیه که قدیمی ترین دانشکده پزشکی تهران در آن واقع شده، محلی برای تجمع معتادان است.

رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، در ادامه خواستار عقد تفاهم نامه ای با شهرداری برای نگهداری بزرگ ترین باغ منطقه امیرآباد شد و گفت: این بنا جزء سه ساختمان قدیمی تهران است و نور پردازی و زیبا سازی این باغ، قرار دادن نیمکت های قدیمی در حیاط، برگزاری مناسبت های فرهنگی در موزه و نصب چادرهایی برای استفاده از فضای باز در زمستان می تواند به رونق بیشتر موزه کمک نماید.

هویت بخشی به محله ها موجب تعلق خاطر می شود

در این نشست مهندس رضا فیضی، شهردار ناحیه 4 منطقه 6، نماد پردازی در محله ها و مناطق تهران را موجب افزایش تعلق خاطر به این مناطق خواند و گفت: اگر افراد بدانند که در کوچه و محله خود شخصیت خاصی زندگی می کرده است، موجب هویت بخشی و تعلق خاطر آنها می شود.

وی افزود: متاسفانه شهرداری برای نماد پردازی و هویت بخشی در محله ها همواره سیاستگذاری های کلی داشته و گاها در برخی از محه ها پاسخ مناسب دریافت نکرده است.

مهندس فیضی، برنامه های جزیره ای و از هم گسسته را موجب تخریب بافت محله ها دانست و تصریح کرد: نمادها و ریشه های تاریخی می تواند در احیاء محله ها و بافت های تاریخی آنها کمک نماید.

وی در پایان همکاری شهرداری و موزه را موجب ارتقای فرهنگی خواند و بر ضرورت همکاری این دو مجموعه در نامگذاری و هویت بخشی منطقه تاکید کرد.

  • گروه خبری : مدیریت موزه ملي تاريخ علوم پزشكي
  • کد خبر : 260057
کلمات کلیدی
 سرور  جابر قادری
تهیه کننده:

سرور جابر قادری

تصاویر

تنظیمات قالب