برگزاری کارگاه آموزشی سوپروایزری HIS

سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه: با یکپارچه‌سازی سامانه HIS در اجرای طرح‌های ملی موفق‌تر خواهیم بود

نخستین کارگاه آموزشی سوپروایزری HIS در راستای « آشنایی همکاران شاغل در بیمارستان‌های تابعه با ساختار سیستم و استفاده‌ی بهینه از آن» برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ابتدای کارگاه آموزشی سوپروایزری HIS که سه‌شنبه 25 مرداد 1401 در سالن حکیم سازمان مرکزی دانشگاه تشکیل شد؛ دکتر سید احمد رضائی سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه  خرسندیم که نخستین گردهمایی همکاران در خصوص یکپارچگی سامانه‌ HIS دانشگاه فراهم شده است؛ گفت: این نشست باید زودتر از این برگزار می‌شد، اما سیاست راهبردی دانشگاه در خصوص یکپارچگی سامانه HIS  که زمان‌بندی خیلی فشرده‌ای را همراه داشت اجازه‌ی این جلسه را در شرایط امروز فراهم کرد.
وی افزود: همه‌ همکاران در جریان این تغییرات بودند، با مشکلات و  کمبودهایی که در ابتدای این تغییرات فراهم می‌شود مواجه شده‌اند؛ برنامه‌ی راهبردی دانشگاه در این زمینه سیاستی است که خواسته و یا ناخواسته باید در آن قدم برمی‌داشتیم چرا که اولویت اول بوده و ما را به این سمت هدایت نموده است.  
دکتر رضایی یادآور شد: برنامه یکپارچه‌سازی HIS تقریباً از دی سال 1400 با بیمارستان یاس شروع شد و متعاقباً به ترتیب بیمارستان بهارلو، ضیاییان، روزبه و بهرامی و بعد از آن هم بیمارستان‌های رازی، فارابی و شریعتی ادامه داشت و در حال حاضر تقریباً در پایان خط با تغییر HIS مجتمع بیمارستانی امام (ره) روبرو هستیم. 
وی ادامه داد: در درجه‌ی اول باید مراتب قدردانی و سپاس خودم را از تک‌تک همکارانی که با سختی‌های این تغییرات دست‌وپنجه نرم کردند، داشته باشم، دغدغه همکاران را در جریان هستم این امر مهم نشان‌دهنده‌ی ارزشی است که شما همکاران برای دانشگاه دارید چرا که سعی دارید با تغییرات ایجاد شده سیستم با چالش روبرو نشود. 
سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: پایه ساختارهای HIS دانشگاه مبنای مالی دارد و از آن طرف هم عملکرد کل دانشگاه در حوزه‌ی درمان به درآمد اختصاصی دانشگاه بر می‌گردد، و در حقیقت از این طریق چرخش دارد این هم نکته‌ی مهمی بود که سیستم مالی دانشگاه را درگیر کرد و همکاران مالی هم دغدغه‌مند شدند و دچار مشکلاتی شدند که در طول زمان بخشی از این موارد حل شد و تلاش داریم برنامه‌ریزی ‌کنیم که بتوانیم به‌صورت یکپارچه بقیه موارد را هم مرتفع کنیم. 
وی با بیان اینکه همه همکاران به مزایای سیستم یکپارچه واقف هستند؛ خاطرنشان کرد: سیستم یکپارچه با اینکه چندین سیستم HIS در سطح دانشگاه داشته باشیم کاملاً متفاوت است و این نشان می‌دهد که هر سیستمی می‌تواند مزایا و معایبی داشته باشد؛ بنابراین صرف اینکه یک HIS انتخاب شود و بگوییم که این کامل است این‌طور نمی‌شود تصور کرد. واقعیت این است که برنامه‌های دولت در حوزه‌ی پرونده الکترونیک سلامت که ابلاغ شده است را هم نباید نادیده بگیریم و جبران کارهای عقب‌افتاده را داشته باشیم. 
دکتر رضایی تأکید کرد: این تغییرات، یک تغییرات لاجرمی بوده و وقتی به سمت جلو حرکت می کنیم متوجه می‌شویم که اگر این سیستم را تغییر نداده بودیم امکان بعضی از اقدامات نبود برای مثال؛ طرح دارویار که اخیراً اجرا شده اگر با طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی مقایسه کنیم دو تا پروسه متفاوت را درک کرده‌اید. در نسخه‌نویسی الکترونیک ما درگیر سیستم‌های متعدد HIS بودیم که هماهنگی‌های خیلی سختی را می‌طلبید برای اینکه این کار به‌صورت یکپارچه در دانشگاه انجام شود اما در مقایسه با طرح دارویار به نظر می‌رسید که کمتر درگیر این موضوع بودیم. 
وقتی سامانه‌ها منسجم و یکپارچه شوند مشکلات ما در طرح‌های ملی کمتر خواهد بود، دانشگاه خیلی کار سنگینی را پشت سر گذاشته و همین‌طور در پیش روی دارد. امید داریم حداقل شش ماه تا یک سال آینده بتوانیم به یک حالت پایدار برسیم و مشکلات ان‌شاءالله مرتفع شده باشد.  
موضوع مهمی که به آن نگاه ویژه‌ای داشتیم این بود که بتوانیم توانمندی دانشگاه را در خصوص HIS  مستقر کنیم و افزایش دهیم و این کار را با برگزاری جلسات مداوم در بیمارستان‌ها شروع کردیم، اما برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی گسترده است و باید مستمر باشد در جلسه امکان انتقال همه‌ی مفاهیم وجود ندارد هم اکنون تقریباً کل دانشگاه در این زمینه از نظر نیروی انسانی یکپارچه شده به جایی رسیدیم که می‌توانیم برنامه‌ی آموزشی این موضوع را به‌صورت متمرکز پیش ببریم به همین دلیل از شرکت تیراژه  که تغییرات HIS  دانشگاه را به ما کمک کرده است درخواست کردیم که برنامه آموزشی را داشته باشند؛ هدف اصلی ما آشنایی همکاران درگیر این موضوع با ساختار سیستم و اینکه چگونه می‌شود از این سیستم استفاده‌ی بهینه کرد، بود. 
توضیح اینکه در کارگاه آموزشی سوپروایزری HIS در خصوص مطالب مطرح شده به سؤالات همکاران پاسخ داده شد.
 
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب