نخستین همایش سلامت معنوی مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزار شد

همایش سلامت معنوی با موضوع جایگاه سلامت معنوی در خدمات سلامت و ارائه تجربیات کاربردی استانی و ملی در استقرار سلامت و مراقبت معنوی با مشارکت معاونت فرهنگی و دانشجویی، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی و دانشجویی، نخستین همایش سلامت معنوی روز چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه 1401 برگزار شد و در ابتدا دکتر سادات حسینی، دبیر علمی همایش به معرفی همایش سلامت معنوی و نحوه برگزاری و موضوعات همایش پرداخت و در ادامه با اشاره به اقدامات اولیه برای برگزاری این همایش گفت: گروه سلامت معنوی مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران با ابراز امیدواری برای ارتقای جایگاه سلامت معنوی در نظام سلامت، آمادگی دارد ضمن یافتن راهکارهای اجرایی برای سلامت معنوی، پیشگام و پیشرو در اجرای این راهکارها باشد تا شاهد ارتقای سلامت معنوی در جامعه باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: سلامت معنوی یک دایره بزرگ است که بقیه ابعاد سلامت را دربر می گیرد، دیدگاه اعتقادی نوع برخورد و مواجه با مسائل را متفاوت می کند.
همچنین، حجت الاسلام والمسلمین دکتر نیکزاد عیسی زاده رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب علوم پزشکی تهران و رئیس همایش سلامت معنوی ضمن خوش آمدگویی به اساتید هیئت علمی، دانشجویان، کارکنان و سایر شرکت کنندگان، به بیان محور های همایش (جایگاه سلامت معنوی در خدمات سلامت و ارائه تجربیات کاربردی استانی و ملی در استقرار سلامت و مراقبت معنوی) و موضوع سلامت معنوی از منظر قرآن و جایگاه انسان در مسیر ارتباطات و تمسک به قرآن برای پاسخ به نیاز های معنوی و شناخت هرچه بیشتر انسان پرداخت. 
وی در ادامه تاکید کرد، سلامت معنوی اگر بخواهد از نگاه قرآن اجرا شود باید در کنار ابعاد ارتباطی (دیگران، خدا، خود، طبیعت) دیده شود و در پابان با آرزوی موفقیت برای همه دانشگاهیان گفت: قرآن برای هر چهار بعد ارتباط راهکار دارد و لازم است سلامت معنوی از منظر قرآن و جایگاه انسان در مسیر ارتباطات بررسی شود.
در ادامه دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در این همایش از سلامت معنوی به معنای معنی دار بودن کل زندگی انسان یاد کرد. وی با اشاره به رشد علم بدون معنویت افزود: در زمان انتقال علوم به غرب به دلیل مخالفت کلیسا با علم، سکولار شدن علوم مطرح و علم بدون معنویت رشد کرد.
همچنین، به تاسیس گروه سلامت معنوی در فرهنگستان با رویکرد اسلامی بر لزوم آموزش سلامت معنوی از دوران کودکی و آموزش تربیت معنویت محور و ضرورت تدوین دروس نظری و تدریس برای دانشجویان علوم پزشکی تاکید کرد.
در این همایش از سخنرانی و رهنمودهای دکتر نیکنام با موضوع (سلامت معنوی، عرصه مراقبت ها و خدمات سلامت)، دکتر آذربایجانی (الگوی سلامت معنوی در قرآن)، دکتر یوسفی (تجارب مرکز تحقیقات در استقرار سلامت معنوی و مراقبت های معنوی)، حجت الاسلام ایزدی (تجارب بالینی سلامت معنوی)، دکتر احمدی فراز (تجارب استقرار سلامت معنوی)، دکتر آقایی و دکتر دشتی آبادی (تجربیات مرکز تحقیقات و اجرای سلامت معنوی یزد)، دکتر رزاقی (سلامت معنوی در نوجوانان) و دکتر معماریان بهرمند شدیم.
در پایان همایش، دکتر سادات حسینی ضمن تشکر از اساتید و اعضای هیئت علمی و تمامی شرکت کنندگان از بارگذاری زود هنگام تجارب سلامت معنوی، مطالب و سخنرانی این همایش در سایت مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب، خبر داد.

برای دریافت فایل خلاصه جلسه اینجا کلیک کنید.

کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب