• تاریخ انتشار : 1400/07/28 - 19:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 468
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

با حضور جمعی از دانشمندان و مسئولان دانشگاه‌های جهان اسلام

هشتمین گردهمایی علمیSTEP به میزبانی شبکه جهانی یوسرن برگزار شد

هشتمین گردهمایی علمیSTEP، به میزبانی شبکه جهانی یوسرن و معاونت بین‌الملل دانشگاه با شعار "جهانی فکر کنید، محلی عمل کنید" برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین الملل، در این نشست که چهارشنبه 28 مهر 1400 در سالن دارالفنون برگزار شد، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، جمعی از معاونان بین‌الملل دانشکده‌ها و شش نفر از دانشمندان و مسئولان دانشگاه‌های جهان اسلام حضور داشتند.
در آغاز، دکتر کردی تاریخچه‌ای از دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد و بیان داشت: پیشینه این مجموعه به تأسیس دارالفنون در 170 سال پیش به عنوان نخستین دانشگاه در تاریخ مدرن ایران، برمی‌گردد.
معاون بین‌الملل دانشگاه با بیان اینکه از سال 1919 دانشگاه تهران با راه‌اندازی دانشکده پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: بیش از 35 سال پیش آموزش علوم پزشکی از سایر رشته‌ها جدا و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان زیرمجموعه‌ای از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نمادی از آموزش عالی کشور فعالیت خود را از سرگرفت.
وی با اشاره به فعالیت 11 دانشکده، 16 بیمارستان آموزشی، 106 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه، از ارائه خدمات درمانی به حدود 3 هزار نفر به ویژه در مناطق جنوبی تهران توسط مراکز بهداشتی و خانه‌های سلامت خبر داد.
دکتر کردی سپس به معرفی دانشکده‌های زیرمجموعه، شعبه کیش پردیس بین‌الملل و کالج بین‌الملل دانشگاه پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از یک هزار و 240 دانشجوی بین‌الملل از 46 کشور جهان در دانشگاه تحصیل می‌کنند.
معاون بین‌الملل دانشگاه بالاترین آمار دانشجویان بین‌الملل را به ترتیب از کشورهای عراق، هند، پاکستان و افغانستان دانست.
وی افزود: همچنین دانشگاه در زمینه تولید تجهیزات پزشکی و محصولات دارویی نیز موفق عمل کرده و یک سوم داروهای کشور توسط دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران تولید می‌شود.
دکتر کردی جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی را تشریح کرد و گفت: این مجموعه جایگاه 94 آسیا و 800-601 جهانی نظام رتبه‌بندی تایمز، رتبه 2 کشوری و 479 جهانی وبومتریکس و جایگاه 366 رتبه‌بندی یورپ را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: همچنین با هدف تبیین مرجعیت علمی در منطقه، نسبت به راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی مختلف در مراکز علمی کشورهای همسایه از جمله به‌روزرسانی کوریکولوم آموزشی رشته تغذیه در دانشگاه کابل اقدام شده است.
معاون بین‌الملل دانشگاه در ادامه همکاری‌ها و تعاملات علمی دانشگاه با کشورهای مختلف را تشریح کرد و گفت: طی یک دهه اخیر تعداد قابل‌توجهی مقالات علمی به صورت مشترک میان اعضای هیأت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و محققان و اساتید دانشگاه‌های مختلف جهان منتشر شده است.
دکتر کردی همچنین از آمادگی دانشگاه برای توسعه تعاملات آموزشی، پژوهشی و درمانی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی شرکت‌کننده در این نشست خبر داد.
در ادامه دکتر کوثر محمد، دانشجوی بین‌الملل دانشکده پزشکی و مدیر تیم سفیران جوان یوسرن به معرفی این شبکه پرداخت و همچنین برنامه‌ها و سیاست های آن را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه شبکه یوسرن در حال حاضر بیش از 17 هزار  و 500 عضو دارد، اظهار داشت: بورد مشاوران علمی شبکه یوسرن متشکل از 600 نفر از جمله 19 برنده جایزه نوبل و اپل است.
دکتر محمد به فعالیت 50 دفتر علمی- پژوهشی یوسرن (USERN Office) در ایران و سایر نقاط جهان و نقش آن‌ها در گسترش علم بدون مرز و فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی اشاره و تصریح کرد: تاکنون 120 تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها، مراکز و انجمن‌های علمی امضاء شده است.
وی از انتشار بیش از یک هزار و 200 مقاله با Affiliation یوسرن خبر داد و اظهار داشت: همچنین این شبکه میزبان بیش از 800 رویداد علمی شامل کنگره، رویدادهای بهاره، هفته‌های تحقیقاتی، کارگاه‌ها و مدارس فصلی بوده است.
دکتر محمد ضمن معرفی وب‌سایت شبکه جهانی یوسرن و گروه سلامت و هنر به برگزاری جشنواره بین‌الملل نقاشی کودکان بیمار توسط این گروه اشاره کرد و توضیحاتی در خصوص مجموعه کتاب‌های علوم تلفیقی (Integrated Sciences) و چاپ نخستین جلد این مجموعه با عنوان علم بدون مرز توسط انتشارات اشپرینگر ارائه کرد.
سپس پروفسور محمدحسن سایق، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه آمریکایی بیروت به ارائه سخنرانی خود با موضوع جهانی فکر کنید، محلی عمل کنید: مورد واکسن‌های کووید پرداخت.
همچنین پروفسور امین تاف، معاون دانشگاه سلطان ادریس مالزی به معرفی این دانشگاه پرداخت و اولتون اوزپینچی، معاون دانشگاه صنعتی خاورمیانه آنکارا نیز در خصوص کاربردهای متفاوت شتاب‌دهنده‌های ذرات سخنرانی کرد.
پروفسور مهد رسلان سلیمان، معاون دانشگاه پوترای مالزی، فرصت‌های همکاری با این دانشگاه را تشریح کرد و مصطفی نظیر اوغلو از دانشگاه سلیمان دمیرل ترکیه سخنرانی علمی خود با موضوع TRPM2 وTRPV1: هدف دارویی بالقوه برای درمان صرع را ارائه کرد.
پروفسور فریدل عالم، معاون دانشگاه علوم بهداشت بنگلادش نیز موضوع سخنرانی خود را به معرفی این دانشگاه اختصاص داد.
در ادامه، حکم عضویت در بورد مشاوران شبکه یوسرن توسط معاون بین‌الملل دانشگاه به پروفسور محمدحسن سایق و پروفسور اولتون اوزپینچی تقدیم شد.
همچنین در انتهای این مراسم، تفاهم‌نامه‌های همکاری شبکه یوسرن با دانشگاه علوم بهداشت بنگلادش و دانشگاه سلطان ادریس مالزی به امضاء دکتر رامین کردی، پروفسور فریدل عالم و  پروفسور امین تاف رسید.
پیش از این گردهمایی، دانشمندان و مسئولان دانشگاه‌های جهان اسلام با همراهی دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه از گروه‌های آموزشی دانشکده پزشکی، تالار ابن‌سینا و مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی بازدید کردند و با امکانات، تجهیزات و تحقیقات انجام شده در این مرکز آشنا شدند.
توضیح اینکه هشتمین برنامه تبادل علم و فناوری (STEP)، هم‌زمان با چهارمین آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) با مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و ارائه دانشمندان و برگزیدگان چهارمین جایزه مصطفی(ص) 27 و 28 مهر 1400 با شعار راه علم هرگز بسته نیست، برگزار شد.

 خبرنگار: مهناز وحیدی و عالیه عطایی

 

  • گروه خبری : معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 198514
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب