چهارمین جلسه کمیته درمان، دارو و تجهیزات پزشکی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401 برگزار شد
در جلسه آذرماه کمیته دارو، درمان و تجهیزات پزشکی مصرفی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) درخواستهای مربوط به خرید دارو و تجهیزات بخش زنان و نحوه اجرای بخشنامه استوک مخدر در بخشها بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چهارمین جلسه کمیته دارو، درمان و تجهیزات پزشکی مصرفی دوشنبه 28 آذر 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان، دکتر مژگان رحیمی هیئتعلمی گروه بیهوشی، دکتر محسن خدادادی، دکتر بیتا نظامی، دکتر زهرا جهانگرد، دکتر مهدی افشاری منش و دکتر حسین خلیلی از مدیران داروخانههای مجتمع، پرستو آریاملو مدیر امور پرستاری و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
دکتر اورندی خرید ژل ضد چسبندگی را با این رویکرد که در راستای قانون جوانی جمعیت بوده و به کاهش خطرات احتمالی مادران باردار کمک میکند قابل بررسی دانست.
معاون درمان مجتمع با اشاره به ابلاغیه معاونت غذا و دارو در مورد استوک مخدر گفت: اگرچه با توجه به نیاز بیماران در بخش مراقبتهای ویژه و سایر بخشهای بالینی نمیتوان استوک مواد مخدر را به صفر رساند ولی میتوان مصرف مخدر را با نظارت مدیریت پرستاری و بهکارگیری الگویی مناسب کنترل و مدیریت کرد. همچنین بهسازی کمدهای نگهداشت مخدر و خرید باکسهای یکسان برای حمل ایمن پوکههای مخدر بخشها مهم است. اقدامات اصلاحی با نگاه کاهش مصرف مخدر در بخشها باید در یکی دو ماه آتی انجام و گزارش آن از طریق معاونت درمان مجتمع به معاونت مربوطه اعلام شود.
وی در ادامه افزود: عدم مراجعه بیماران بستری برای تهیه دارو به خارج از بیمارستان موضوع مهمی است و ازاینرو به دلیل نیاز بیماران بستری به برخی داروهای رایج مثل لیورگل، ملاتونین و ... نمیتوان آنها را بهطور کامل از بانک دارویی داروخانههای مجتمع حذف کرد.
دکتر افشاری منش دبیر کمیته در این جلسه گزارشی از روند اجرای مصوبات جلسات قبل ارائه کرد و در خصوص برندهای موجود و قیمتهای بازار مربوط به دارو و تجهیزات درخواستی بخش زنان توضیحاتی داد.
دکتر دلدار نیز با پرداختن بهضرورت هریک از موارد درخواستی در خصوص ژل ضد چسبندگی (anti adhesion) گفت: این ژل در لاپاراسکوپی، لاپاراتومی و هیستروسکوپی کاربرد دارد. با استناد به کتب پزشکی و مقالات موجود جراح زنان این ژل را در محل انسزیون جراحی میومکتومی ویرجین باهدف جلوگیری از چسبندگیهای احتمالی در بارداری بیمار به کار میبرد. با توجه به اهمیت باروری بیمار و فواید این ژل در کاهش خطرات دوران بارداری و زایمان تهیه آن ضروری است.
رئیس بخش زنان همچنین سهولت کاربری و آموزش فراگیران در استفاده از مش بیاختیاری ادرار (TOT.TVT) برای بیماران را ضمن توجه به قیمت و پشتیبانی مناسب پس از فروش شرکتها در انتخاب برند آن بسیار مهم دانست.
پرستو آریاملو به چالشهای اجرایی ابلاغیه استوک مواد مخدر در این مرکز اشاره کرد و گفت: عدم وجود استوک مخدر در بخشهای بستری و ICU های مجتمع و واگذاری مسئولیت آن به دفتر پرستاری با توجه به نیاز بالای بیماران بخشها، حجم کاری کادر پرستاری و گستردگی مجتمع دارای ایرادهای منطقی است که باید دیده شود. ولی قطعاً مخدرها نباید در دسترس همه باشد و بر اینکه کلید کمد مخدر تنها در دست سرپرستار و جانشین او باشد تأکید دارم و آن را رصد میکنم. باید با همکاری سرپرستاران و همکاران داروخانه برای کاهش مصرف مخدر در بخشها تلاش کنیم.
دکتر بیک رسولی نیز گزارشی از کسری فرمولاری دارو تجهیزات مجتمع ارائه کرد و ضمن توضیح بخشنامه معاونت غذا و دارو مبنی بر حذف اقلام پرهزینه مانند مونوکلونال آنتیبادیها، مکملهای تزریقی و داروهایی که ازنظر علمی اثربخشی ثابتشدهای ندارد (داروهای گیاهی) از فرمولاری (1397) افزود: طبق روال داروهایی که جنبه حیاتی و اورژانسی ندارند و مصرفشان در یک بازه زمانی طولانی محدود است از فرمولاری حذف میشوند. در این میان داروهایی هستند که به درخواست بخشها و طبق مصوبه کمیته در مقاطعی به فرمولاری اضافهشدهاند ولی در طول زمان مصارف بسیار کمی داشتند مثل اپلرنون و ایوابرادین و ... و نیز داروهایی مثل رمدسیویر، اوسلتامیویرو ...که برای مهار بحران کووید 19 وارد فرمولاری شدهاند که نیاز است در ادامه مسیر با نظر اعضا بازنگری شوند.
دکتر جهانگرد با بیان این نکته که داروهای خارج از فرمولاری یعنی داروهایی که برحسب نیاز تهیه و مصرف میشوند گفت: وقتی دارویی بر اساس اندیکاسیون تجویز میشود، پرمصرف بوده و تحت پوشش بیمه نیز هست طبعاً باید وارد فرمولاری شود.
نظر دهید