کسب بالاترین رتبه شاخص h دانشکده توانبخشی در میان دانشکده های توانبخشی کشور با اعلام رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت
گزارش فعالیتهای پژوهشی این دانشکده در حوزه انتشارات با حضور دکتر کبیری ارائه و در ادامه شاخصهای علمسنجی این دانشکده بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی، به مناسبت هفته پژوهش، نشست مشترک با دکتر پیام کبیری سرپرست اداره انتشارات و علمسنجی دانشگاه و اعضای هیئترئیسه و مدیران گروهها و اعضای هیئتعلمی این دانشکده در روز دوشنبه 2 دیماه در سالن استاد دکتر طالبیان برگزار شد. در آغاز، دکتر هادیان، ضمن خوش آمد گویی شرایط پژوهشی و فرآیندهای بکارگرفته شده برای ارتقای انتشارات، مجله ها و محصولات پژوهشی دانشکده توانبخشی در طی دو سال اخیر را توضيح داد. سپس دکتر خاتونآبادی معاون پژوهشی دانشکده ضمن ابراز خرسندی از حضور دکتر کبیری به ارائه گزارشی از وضعیت فعالیتهای انجامشده در واحد کتابخانه و همچنین وضعیت دو مجله علمی- این دانشکده Auditory and Vestibular Research و Journal of Modern Rehabilitation پرداخت.
در ادامه نشست دکتر کبیری بابیان اینکه در حال حاضر با روند رو به رشد الکترونیکی شدن انتشار اطلاعات و کاهش مراجعه کاربران به کتابخانه برای مطالعه و تغییر عملکرد کتابخانه از مطالعه منابع به سمت محیطی برای جستجوی منابع بر ضرورت تغییر و ایجاد فضای کتابخانه به محیطی آرام و مناسب برای این منظور تأکید کرد.
وی با اشاره به آموزش دستیاران تخصصی بیمارستانهای سینا و امام خمینی در بدو ورود به این مراکز برای آشنایی و انجام وظایف بالینی، آموزشی و پژوهشی پرداخت. دکتر کبیری از ابتکار عمل دانشکده توانبخشی برای برگزاری کارگاه آشنایی با منابع کتابخانه و نحوه جستجو منابع از اجرای برنامهای مشابه برای دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی این دانشکده ابراز خرسندی کرد و در ادامه به ارائه گزارشی از روند نمایه شدن مجلات این دانشکده در پایگاه استنادی اسکوپوس پرداخت.
وی در ادامه بابیان اینکه به دلیل تقارن زمان برگزاری نمایشگاه کتاب با ماه مبارک رمضان در سال 99، این نمایشگاه در 27فروردین برگزار خواهد شد از معاون پژوهشی و مسئولین کتابخانه خواست تا سفارش و خرید کتابها با توجه به میزان استفاده و تعداد دفعات امانت آنها صورت گیرد.
دکتر کبیری که سمت رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت را نیز برعهده دارد در بخش دیگری از نشست به بررسی شاخصهای علمسنجی اعضای هیئتعلمی این دانشکده پرداخت. وی ضمن مقایسه شاخصهای علمسنجی دانشکدههای توانبخشی کشور گفت: شاخص h دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بالاترین شاخص را در میان دانشکدههای توانبخشی کشور را داراست.
وی بابیان اینکه بهتازگی در این سامانه امکان تجمیع اسامی وابستگی سازمانی نویسندگان مقالات با املا و نوشتار متفاوت در قسمت(affiliation group) فراهمشده است از اعضای هیئتعلمی خواست ضمن بررسی پروفایل خود در این سامانه در صورت مغایرت تعداد مقالات نمایه شده در این سامانه با تعداد مقالات منتشرشده خود، با مراجعه به قسمت بازخورد سامانه به کارشناسان انتقال دهند تا این موضوع پیگیری و اصلاح شود.
وی همچنین با اشاره به استفاده از اطلاعات ثبتشده این سامانه در سیستم سیپاد و شعاع برای ارزشیابی و ارتقا رتبه اعضای هیئتعلمی از آنان خواست ضمن مراجعه مستمر به سامانه و بررسی پروفایل خود اعم از مشخصات فردی و تعداد مقالات منتشرشده در صورت مشاهده اطلاعات ناصحیح و یا مغایرت تعداد مقالات با تعداد مقالات منتشرشده در قسمت بازخورد سایت این موضوع را به کارشناسان این سامانه انتقال دهند تا پیگیری و اصلاح شود.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت با بیان اهمیت و ضرورت پرهیز از نگارش متفاوت اسامی و وابستگی سازمانی بهمنظور جمعآوری دقیق و صحیح اطلاعات مقالات منتشرشده اعضای هیئتعلمی در موتور جستجوی مقالات علمی و پژوهشی( گوگل اسکولار) و پایگاه استنادی اسکوپوس از اعضای هیئتعلمی خواست تا در انتشار مقالاتشان در این خصوص توجه داشته باشند.
دکتر کبیری با اعلام اینکه این مرکز درصدد ایجاد امکان بررسی و مقایسه شاخصهای علمسنجی اعضای هیئتعلمی به تفکیک گروههای آموزشی در سطح کشور است از مدیران گروهها خواست تا نوشتار استاندارد گروهها به زبان انگلیسی را به معاونت پژوهشی اعلام تا امکان ثبت آن در سامانه علمسنجی فراهم شود.
وی همچنین از اعضای هیئتعلمی خواست در صورتی که تاکنون در پایگاههای استنادی WOS و موتور جستجوی مقالات علمی و پژوهشی(اسکوپوس و گوگل اسکولار و ...) پروفایل ایجاد نکردهاند نسبت به ثبت پروفایل در اقدام کنند.
در پایان نشست دکتر کبیری ضمن بازدید از کتابخانه پیشنهادات و راهکارهای عملی در خصوص بهبود عملکرد واحد کتابخانه دانشکده ارائه کرد.
توضیح اینکه در بخشی از این برنامه مسابقهای با موضوع ' جستجوی منابع کتابخانهای' با هدف ترويج کتاب و کتابخوانی، گراميداشت هفته پژوهش، ارتباط دانشجویان با کتابخانه و بازخورد کارگاه های آموزشی جستجوی منابع کتابخانه برگزار شد. در این مسابقه که با استقبال خوب دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی روبرو شد، شرکت کنندگان در مسابقه بایستی در زمان کمتر از ده دقیقه کتابهای مرجع با عنوان های گوناگون را جستجو و به مسئول کتابخانه تحویل می دادند. پس از برگزاری مسابقه از نفرات برگزیده طی بازدید دکتر کبیری از کتابخانه با اهدا جوایز قدردانی شد.
ارسال به دوستان