ضیافت افطار دانشگاه ویژه دانشجویان خارجی در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد

ضیافت افطار دانشگاه ویژه دانشجویان خارجی با حضور دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و معاون بین‌الملل دانشگاه در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد.

گالری عکس یک

گالری عکس دو
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، دکتر نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه، جمعی از مدیران ارشد مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) و مدیران معاونت و پردیس بین‌الملل دانشگاه نیز در این مراسم که چهارشنبه 9 تیر برپا شد، حضور داشتند.
دکتر عرب خردمند به عنوان نخستین سخنران این مراسم ضمن خیرمقدم به حاضران، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال‌های اخیر با فعالیتی جدی در عرصه بین‌الملل موفق به جذب نزدیک 550 دانشجوی خارجی شده است که 492 نفر از آن‌ها هم اکنون دانشجوی این دانشگاه هستند.
معاون بین‌الملل دانشگاه اظهار امیدواری کرد که روند پذیرش دانشجویان در این دانشگاه  منجر به تربیت جوانانی از اقصی نقاط جهان به عنوان سفیران جمهوری اسلامی شود که در خدمت صلح بشر، سلامت بشری و ارائه خدمات سلامت به جهانیان گام بردارند.
وی با اشاره به برگزاری این گردهمایی به مناسبت ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: بی‌شک برکات این ماه در تزکیه نفس و تحول جسمانی و روحانی همه ما تأثیرات شگرفی خواهد گذاشت و زمینه را برای بندگی در ماه‌های دیگر فراهم خواهد کرد.
دکتر عرب خردمند صحبت‌های خود را با تشکر و تقدیر از حضور حجت‌الاسلام و المسلمین اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) پایان داد و بیان داشت: با تکیه بر اینکه مراسم حاضر بخشی از درس علوم دینی و قرآنی دانشگاه است، امید داریم در جلسات بعدی نیز امکان استفاده از حضور ایشان به عنوان یکی از فضلای علوم انسانی و اسلامی را داشته باشیم.
در ادامه، دکتر نیکنام، استاد دانشگاه، مدرس متون قرآنی و مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه نیز به ارائه گزارشی از کلاس متون الهی، ویژه دانشجویان خارجی دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت و گفت: در چهارده جلسه کلاس متون الهی بحث کتب آسمانی را با بحث پیامبران آسمانی و قبل از هر چیز ضرورت ارسال رسل و انزال کتب آغاز می‌کنیم.
وی ادامه داد: سپس به مرور مباحث قرآن کریم به عنوان کامل‌ترین کتاب آسمانی که در هماهنگی با سایر کتب آسمانی است، می‌پردازیم و در این میان از آیات سوره شریفه حمد، آیات یکم تا بیستم سوره بقره، آیات 22 تا 39 سوره اسراء، سوره‌های والعصر و توحید بهره می‌بریم.
عضو هیأت‌علمی دانشگاه پرهیز از متکلم‌وحده بودن استاد و تلاش بر بحث و گفتگوی فعال را از جمله ویژگی‌های این کلاس دانست و اظهار داشت: در پایان  کلاس ما امتحان پایان دوره نداریم و نمره دانشجو براساس عملکرد وی داده می‌شود.
مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه تأکید کرد: دانشجویان این کلاس به صورت گروهی در هر جلسه و با بهره‌گیری از امکانات متنوع مطالب مطرح شده در جلسات قبل را به سبک خود ارائه می‌دهند که عمومآ از کیفیت خوبی برخوردار است.
دکتر نیکنام ویژگی دیگر این کلاس را دیدار با یک شخصیت قرآنی عنوان کرد و یادآور شد: در اولین دیدار امکان ملاقات جمع قابل توجهی از دانشجویان خارجی با حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی فراهم شد و بسیار خوشحالیم که در جلسه دوم در خدمت حجت‌الاسلام و المسلمین اختری هستیم.
حجت‌الاسلام و المسلمین اختری نیز خطاب به دانشجویان خارجی با بیان اینکه من از مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)، دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت (ع) و شبکه تلویزیونی ثقلین در جمع شما حضور پیدا کرده‌ام، گفت: امیدوارم این گردهمایی آغازی برای همکاری مجمع اهل‌بیت (ع) با  شما جوانان و کشورهای متبوعتان باشد.
وی ادامه داد: مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)، هم اکنون در 130 کشور فعالیت دارد و  با بیش از 400 موسسه و تشکل مردم نهاد همکاری می‌کند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) همچنین به معرفی دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت (ع) پرداخت و گفت: این دانشگاه دانشجویان پیرو اهل‌بیت (ع) را در مقاطع فوق‌لیسانس و دکترا و از کشورهای مختلف می‌پذیرد.
حجت‌الاسلام و المسلمین اختری با اشاره به اینکه مجمع مذکور با چاپ کتاب‌های متعدد معارف اهل‌بیت (ع) را به زبان‌های گوناگون در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد، اظهار داشت: در این زمینه تعداد یک هزار و 700 عنوان کتاب با مسئولیت مجمع تألیف و چاپ شده است.
وی ادامه داد: مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) با بسیاری از مجامع بزرگ سنی، تشکل‌های مردم نهاد و همچنین علمای بزرگ اهل سنت کشورهای مختلف در ارتباط است و تلاش می‌کند تعاملات خود را با مسیحی‌ها و یهودی‌ها و پیروان سایر ادیان در کشورهای مختلف گسترش دهد.
حجت‌الاسلام و المسلمین اختری از این تعامل به عنوان مکتب اهل‌البیت (ع)، یاد کرد و بیان داشت: مکتب اهل‌بیت (ع)؛ مکتب ارتباط و آشنایی است و خداوند رحمان نیز خلقت انسان متعال را بر اساس آشنایی با یکدیگر قرار داده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)، تأکید کرد: دین اسلام و قرآن کریم هیچ‌وقت از انسان‌ها نخواسته به طور کورکورانه راهی را انتخاب کنند بلکه افرادی که از روی تقلید، ارتباطات خانوادگی و روش‌های سنتی مسیری را برمی‌گزینند، نمی‌پسندد.
وی افزود: برهمین اساس شناخت یکی از مسایل بسیار اساسی در دین مقدس اسلام و یکی از ارزش‌های بزرگ انسانی است که همه علما، متخصصین و فلاسفه از روز اول بر آن صحه گذاشته‌اند.
حجت‌الاسلام و المسلمین اختری با اشاره به اینکه ما حتی در دعاهایمان می‌گوییم خدایا ما تو را به واسطه خودت شناختیم، آیات و نشانه‌های خدا را یافتیم و از آن‌ها پی به او برده‌ایم، ادامه داد: امروز صیادان و شیادان بسیاری به نام دین مردم را به انحراف می‌کشانند و اسلام را لکه‌دار می‌کنند این گروه‌های تروریستی، افراطی و تکفیری که در دنیای اسلام  قد علم کرده‌اند، با همین ادعای انحرافی خود جوان‌های بسیاری را در دنیا به دام انداخته‌اند.
وی یادآور شد: اگر رهبری جامعه به ظلم، جنایت، دروغ و گناه دستور می‌دهد اولوالامر نیست بلکه اولوالامر کسی است که به کارهای خوب تشویق می‌کند و کارهای نیک را رواج می‌دهد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در پایان خاطرنشان کرد: بسیار مایه افتخار است که شما جوانان به معارف دین و اسلام اهمیت می‌دهید و ما نیز در مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) برای آشنایی هر چه بیشتر و همکاری گسترده‌تر اعلام آمادگی می‌کنیم.
در ادامه ضیافت افطار، معاون بین‌الملل دانشگاه با اهداء لوح تقدیری، از زحمات و حمایت‌های حجت‌الاسلام و المسلمین اختری قدردانی کرد و در پایان تعدادی از دانشجویان خارجی با موضوعاتی متنوع و مرتبط با ماه مبارک رمضان به ایراد سخنرانی پرداختند./ق
خبرنگار: مهناز وحیدی
عکس: جمشید ربیعی











مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تنظیمات قالب