با راه‌اندازی جامع‌ترین مرکز آزمون و کارگاه الکترونیک کشور

برگ زرین دیگری به افتخارات قطب علمی اطفال کشور افزوده شد

تجربه بدیع و بزرگ مرکز طبی کودکان در راه‌اندازی جامع‌ترین مرکز آزمون و کارگاه الکترونیک کشور، بهانه ای شد تا تیم خبری روابط عمومی دانشگاه عازم این مرکز شود و همزمان با برگزاری آزمون‌های آسکی بورد تخصصی و فوق تخصصی، از کم و کیف این مرکز آزمون و چگونگی برگزاری آزمون‌ها گزارشی تهیه کند.

گالری عکس

این روزها مرکز طبی کودکان حال و هوای دیگری دارد. برای نخستین بار آزمون آسکی هفت رشته تخصصی و هشت رشته فوق تخصصی در این مرکز در حال برگزاری است و این میسر نبود جز با ایجاد یک مرکز آزمون مجهز و جامع که به مدد مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه و همچنین همت رییس و همکاران مرکز طبی کودکان، در مدت زمانی کوتاه تحقق یافت.
پیش از ظهر روز یکشنبه 21 شهریور سال 95 عازم مرکز طبی کودکان شدیم. پس‌ازآنجام هماهنگی با دفتر روابط عمومی این مرکز، با دکتر رضا شروین بدو رییس مرکز همراه شدیم تا بازدیدی از سالن‌های تجهیزشده جامع‌ترین مرکز آزمون و کارگاه الکترونیک کشور به عمل آوریم. پیش از رفتن به سالن‌های اصلی مرکز، دکتر بدو روبروی سالن اجتماعات واقع در طبقه دوم می ایستد و می‌گوید که حدود 400 داوطلب پیش از آغاز آزمون در این سالن جمع می شوند و پس‌ازآن به سه سالن تجهیزشده B،A و سالن غرفه ها هدایت می شوند. او توضیح می دهد که سالن‌های مرکز آزمون پیش از این به عنوان سالن همایش مورد استفاده قرار می گرفتند و پس از سرمایه گذاری بزرگی که به همت وزارت بهداشت و دانشگاه صورت گرفت، این سالن ها با تلاش و همکاری مسئولان و کارکنان مرکز طبی کودکان با سیستم‌های کامپیوتری پیشرفته تجهیز شدند و در مدت زمانی کوتاه به فاصله یک ماه به عنوان جامع‌ترین مرکز آزمون و کارگاه الکترونیک در سطح وزارت بهداشت مورد بهره‌برداری قرار گرفته اند.
پس از شنیدن توضیحات دکتر بدو همراه با ایشان به طبقه سوم می‌رویم. جایی که سالن‌های مرکز آزمون با کلیه تجهیزات و وسایل استاندارد در آن واقع شده و حدود 347 کامپیوتر از طریق شبکه به دو سرور بزرگ این مرکز که تحت حفاظت و امنیت خاصی هستند، متصل شده اند. در ابتدا به سالن غرفه های این مرکز وارد می‌شویم و داوطلبان آزمون دانشنامه تخصصی کودکان را مشاهده می‌کنیم که با حضور نماینده وزارت بهداشت در حال برگزاری آزمون هستند. دکتر بدو به آهستگی توضیح می دهد که این سالن مجهز به 134 کامپیوتر غیرثابت است و بنابراین برای برگزاری کنگره ها و همایش ها نیز قابل استفاده است. همزمان با توضیحات دکتر بدو، همکار خوب و باتجربه روابط عمومی، جمشید ربیعی تک تک لحظه ها را شکار می‌کند و با زوم بر شرکت کنندگان در آزمون، که با تمرکز زیادی در سالن آزمون نشسته اند، به گنجینه عکس های خود می افزاید.
از این سالن که خارج می‌شویم، به راهرویی می رسیم که سالن‌های B و C در آن واقع است. دکتر بدو به نگهبانان محل آزمون سلامی گرم می دهد و خسته نباشید می‌گوید. خوشرویی و پیشقدم بودن رییس مرکز طبی کودکان در سلام دادن به کارکنان زحمتکش این مرکز، یادآور توجه او به رفتار حرفه ای است که این روزها در دانشگاه تأکید زیادی بر آن می‌شود.  
از تعداد کامپیوتر های سالن‌های B و C می پرسیم و دکتر بدو پاسخ می دهد که این سالن ها به ترتیب مجهز به 132 و 81 کامپیوتر ثابت هستند. او توضیح می دهد که به واسطه این شبکه بزرگ کامپیوتری، سوالات آزمون تخصصی کودکان به‌صورت استاندارد در حال برگزاری است.
در میان توضیحات دکتر بدو، نگاهمان به سیستم فوریت های پزشکی می افتد که در گوشه ای از راهروی سالن آزمون، قرار داد. دکتر بدو می‌گوید که در سالن آزمون، خدمات پزشکی برای موارد اورژانس مهیا شده است و یک پزشک و یک پرستار در اینجا مستقر هستند. حتی امکانات دستگاه شوک و احیا هم وجود دارد! دکتر بدو، دکتر رسول کریمی پزشک مسئول فوریت های پزشکی مرکز و همچنین حسن واحدپور مسئول امور عمومی را به ما معرفی می‌کند.
پس‌ازآن، به سوی سالن پذیرایی هدایت می‌شویم که فضای بزرگی را به آن اختصاص داده اند و کارکنان آن در حال تدارک امکانات پذیرایی هستند. از توضیحات دکتر بدو متوجه می‌شویم که اعضای هیات بورد پس‌ازآنجام آزمون، در این فضا پذیرایی می شوند.  
رییس خوشرو و صبور مرکز طبی کودکان در ادامه به ارایه برنامه آزمون می پردازد و می‌گوید آزمون‌های آسکی بورد تخصصی از روز جمعه 19 شهریور آغاز شده و تا روز جمعه 26 شهریور ادامه دارد. نخستین آزمون مربوط به جراحی عمومی بوده و پس از برگزاری آزمون بیماری های کودکان، بیماری های داخلی، رادیولوژی و گوش و حلق و بینی، طب اورژانس و ارتوپدی، آزمون عملی پذیرش پزشک خانواده به عنوان آخرین آزمون در روز جمعه برگزار می‌شود.همزمان با این آزمون‌ها نیز آزمون‌های فوق تخصصی برای دستیاران فوق تخصص در سالن‌های جنبی کوچک مرکز در حال برگزاری است. برایمان سوال پیش می آید که چرا دستیاران فوق تخصصی در سالن‌های جنبی آزمون می دهند و دکتر بدو با اشاره به دلیل آن‌که تعداد کمتر دستیاران فوق تخصصی است، ما را به طبقه پایین و سالن کوچک Skill Lab راهنمایی می‌کند که محل برگزاری آزمون شفاهی بورد فوق تخصصی مغز و اعصاب کودکان با تعداد 11 شرکت کننده است. با ورود به این سالن متوجه می‌شویم که آزمون به اتمام رسیده و اعضای هیات بورد در حال تصحیح سوالات هستند.
در سالن دیگری که محل برگزاری آزمون فوق تخصصی روماتولوژی است، با دکتر ضیائی فوق تخصص روماتولوژی کودکان و معاون آموزشی بیمارستان روبرو می‌شویم. پیش از آن‌که به سراغ دکتر ضیائی برویم، از دکتر بدو می‌خواهیم که اگر نکته یا سخن پایانی دارد، بیان کند. ایشان نیز از حمایت‌های دانشگاه و وزارت بهداشت و همچنین تلاش‌های همکاران مرکز طبی کودکان به‌ویژه دکتر مسعود میرمعینی مدیر مرکز که برای راه‌اندازی جامع‌ترین مرکز آزمون کشور در این بیمارستان زحمات زیادی کشیده‌اند، تشکر می‌کند.
پس‌ازآن، به سراغ دکتر ضیائی می‌رویم و با قدری چانه‌زنی او را مجاب می‌کنیم که لحظاتی از وقت خود را در اختیارمان بگذارد تا به دانسته‌های خود از این مرکز آزمون بیفزاییم. با او همراه شده و به یکی از سالن‌های جنبی می‌رویم که روز گذشته در آن آزمون فوق تخصصی نوزادان برگزارشده است. معاون آموزشی مرکز می‌گوید بسیاری از مراکز معتبر جهانی دارای مرکز آزمون استانداردی هستند که در طول سال چندین نوبت برای برگزاری آزمون در گروه‌های مختلف استفاده می‌شود. وزارت بهداشت نیز در طول سال، چندین دوره آزمون، از آزمون‌های پزشکی عمومی تا آزمون‌های فوق تخصصی را برگزار می‌کند و از مدت‌ها پیش به دنبال آن بود که چنین مرکز آزمونی را دریکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور راه‌اندازی کند. در این میان قرعه فال به نام دانشگاه علوم پزشکی تهران افتاد که از میان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این دانشگاه بزرگ، مرکز طبی کوکان برای اجرای آن انتخاب شد.  
دکتر ضیائی در ادامه می‌گوید برخی آزمون‌های وزارت بهداشت، ارزیابی‌کننده قضاوت بالینی پزشک هستند که با انجام آزمون کتبی میسر نیست و ازآنجایی‌که تعداد آموزش‌گیرندگان نیز زیاد است، اینکه بخواهیم از همه آن‌ها آزمون عملی بگیریم، بسیار زمان‌بر است. در مرکز آزمون جامعی که راه‌اندازی شده است، این مشکل حل‌شده و با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، آزمون با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری (Computer-Based) به‌صورت یک‌شکل و همزمان برگزار می‌شود.
معاون آموزشی بیمارستان، تجهیز سخت‌افزاری مرکز آزمون را نقطه شروع راه‌اندازی این مرکز می‌داند و بر بخش اصلی کار که نگهداری و حفظ تجهیزات و به‌روزرسانی نحوه برگزاری آزمون‌ها است، تأکید می‌کند.
از دکتر ضیائی که زوایای دیگری از جامع‌ترین مرکز آزمون کشور را مورد بازبینی قرار داد، تشکر و با او خداحافظی می‌کنیم. زوایایی که شاید در نظر اول بی‌اهمیت جلوه کند، ولی خوب و عمیق که بیندیشیم، به عمق اهمیت آن پی می‌بریم. این‌که معاون آموزشی مرکز طبی کودکان، حفظ، نگهداری و به‌روزرسانی تجهیزات و شیوه‌های انجام کار را مهم‌ترین بخش از راه‌اندازی مرکز آزمون می‌داند، امری است که به اشکال مختلف در زندگی با آن مواجه هستیم. باوجود آن‌که لحظات آغاز بهره‌برداری از هر دستاورد و موفقیتی، شادترین و شیرین‌ترین بخش کار بوده و برگزاری مراسم و جشن‌های افتتاحیه مصداق بارز این شادی است، ولی تداوم موفقیت و همیشه در اوج ماندن مهارتی است که از عهده هرکس برنمی‌آید. امید است که مهارت حفظ موفقیت را که نیازمند هدفمندی و برنامه‌ریزی دقیق است، بیشتر موردتوجه قرار دهیم./ق
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی



 

تهیه کننده:

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

با سلام. لطفا در مورد علت لغو آزمون شفاهی بیماریهای داخلی که با امکانات عالی مرکز طبی برگزار شد نیز بفرمایید

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

خبر بسیار خوبی تهیه شده. احسنت به روابط عمومی دانشگاه. جا دارد که از دکتر نیما رضایی و دکتر علی ربانی نیز یادی شود که در سالهای پیش در ایجاد فضای مناسب که امروز بدین شکل مورد بهره برداری قرار گرفته زحمات زیادی متقبل شدند.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب