• تاریخ انتشار : 1396/11/08 - 17:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3572
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر ترابی: فرایند تحولات جهان از دانشگاه‌ها آغاز و به دانشگاه‌ها ختم می‌شود

در جلسه بررسی پیشنهاد‌های ارائه‌شده و برنامه‌ریزی منسجم به‌منظور توسعه فعالیت‌های نوآوری برای برگزاری جشنواره نوآوری در سال 97، رئیس ستاد نوآوری دانشگاه، تأکید کرد، دانشگاه‌ها با توليد دانش و اطلاعات، نيروي انساني تحصیل‌کرده و ارائه خدمات تخصصي سطح بالا، امکان توليد خدمات، تجهيزات و امکانات جديد را به وجود می‌آورند.

گالری عکس
در جلسه بررسی پیشنهاد‌های ارائه‌شده و برنامه‌ریزی منسجم به‌منظور توسعه فعالیت‌های نوآوری برای برگزاری جشنواره نوآوری در سال 97 که عصر یکشنبه 8 بهمن 96 در سالن G6 ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر ترابی رئیس ستاد نوآوری دانشگاه، وجود فضای صمیمی در جلسات نوآوری را موجب ایجاد انگیزه و ارتقا طرح‌های نوآورانه دانست و گفت: در دنیا در بحث نوآوری 5 درصد بر روی چالش تمرکز دارند و 95 درصد بر روی راه‌حل. درحالی‌که در کشور ما این موضوع برعکس است. اگر فضای انتقادی در ارائه نوآوری وجود نداشته باشد پیشرفتی حاصل نمی‌شود بنابراین رویکرد ما باید رویکرد چالش باشد.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، نوآوری را برای بسیاری از مراکز دانشگاهی و نهادهای غیردانشگاهی به‌عنوان زیرساخت اصلی روزآمدی، هم آمدی، کارآمدی، سرآمدی و درآمدی دانست و گفت: امروزه به‌جای تکیه بر شانس و اعمال نبوغ و خلاقیت در سطح فردی نیاز به برنامه‌ای برای پرورش نوآوری در سطح کلان هستیم که با توسعه ابزارهای متنوع یک مسیر افزاینده و طرفدار نوآوری‌های اکتشافی برای مجموعه دانشگاه و همچنین جامعه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: زمانی نوآوری بر اساس اصل مدیریتی بدیع است که برخی سنت‌های دیرپا را به چالش بکشد و همچنین فراگیر و شامل طیفی از فرآیندها و شیوه‌ها و بخشی از برنامه‌های مستمر و ابداع‌های پی‌درپی باشد که درگذر زمان کیفیت آن‌ها افزایش می‌یابد در این صورت منجر به مزیت رقابتی خواهد شد.
دکتر ترابی بابیان اینکه ما باید عناصر ذهنی خود را تقویت کنیم و درک جدیدی از مسائل پیرامون خود داشته باشیم، اظهار کرد: در غیر این صورت شرایط برای انتقال ایجاد نمی‌شود و پیشرفتی نیز حاصل نخواهد شد. از ابتدای سال 2000 دانشگاه‌های نوآور در دنیا شکل‌گرفته‌اند درحالی‌که ما در دانشگاه نسل دو، توقف کرده‌ایم به دلیل اینکه مقالات محققین ما در راستای تغییر اجتماع نوشته و منتشر نمی‌شوند.
رئیس ستاد نوآوری دانشگاه ادامه داد: دانشگاه‌های نسل سوم که به‌عنوان دانشگاه‌های نوآور و کارآفرین نیز مشهور شدند، در راستای ارتقای مسئولیت اجتماعی وظیفه یافتند تا در توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه خود نیز مؤثر باشند و در ثروت آفرینی و کارآفرینی و کاربردی کردن علوم نقش مؤثرتری ایفا کنند.
وی افزود: در اين دانشگاه‌ها محور تحقيق نيازهای جامعه است و بر اين اساس، تمرکز بر اين است که جامعه بیشتر به چه خدمات و کالاهایی نیاز دارد و در اين راستا تجاری‌سازی خدمات علمی و پژوهشی با ظهور شرکت‌های دانش‌بنیان از شمول وظایف دانشگاه‌ها شده است.
رئیس ستاد نوآوری دانشگاه تنوع و گسترش توليد را نتيجه عملي فرايند توليد دانش و تجهيزات تخصصي و سرمايه انساني دانست و افزود: با تغيير فضاي فرهنگ و اقتصاد اجتماعي و ايجاد تحولات بعدي که در اثر افزايش ذخيره دانش بشر صورت می‌گیرد، مجدداً تغييرات به وجود آمده را به‌عنوان سؤال اساسي مورد نقد و بررسي قرار داده و دست‌مایه توليد دانش جديد می‌کنند.
دکتر ترابی بابیان اینکه، همان‌طور که دوام بقای نسل‌های رایانه و تلفن‌های همراه  کوتاه شده، زمان بقای یک پارادایم در حاکمیت فکری و سیاست‌ها نیز کاهش‌یافته است، تصریح کرد: دانشگاه‌های نسل سوم در زمانی کوتاه جای خود را به دانشگاه‌های نسل چهارم دادند؛ یعنی نسلی که ویژگی‌های نسل‌های قبلی را به نحو بهتری در خود دارد؛ اما اهداف والاتر و متعالی‌تری را دنبال می‌کند.
وی افزود: در حال حاضر بحث  ظهور دانشگاه‌های نسل چهارم مطرح و جریان حاکم دانشگاه‌های جهان شده است. این دانشگاه‌ها جدا از وظایف دانشگاه‌های نسل سوم، مأموریت دارند تا در شکل‌دهی آینده جامعه خود نقش ایفاء کنند.
دکتر ترابی در بخش دیگر از سخنان خود، گفت: سازمان و منابع نوآوری ما بسیار کوچک است ولی با تلاش همه مجموعه دانشگاه درصدد توسعه آن هستیم البته برگزاری جشنواره نوآوری فقط ایجاد حرکت اولیه بوده و برای حرکت گسترده‌ی آن نیاز به کار تیمی منسجمی است که قطعاً در دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد.
وی سپس به محورهای جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه دانشگاه اشاره کرد و هر یک از فصل‌های جشنواره را به تفکیک توضیح داد.
دکتر ترابی ادامه داد: درصدد هستیم مسابقات نوآوری در دانشگاه برگزار کنیم و شرایط را برای رقابت فعال به وجود آوریم. در این راستا کمپینی در ستاد نوآوری ایجاد کرده‌ایم و به کسانی که در این کمپین ثبت عملکرد نوآورانه داشته باشند جوایزی اهدا خواهیم کرد.
وی در پایان سخنان خود از تمامی واحدهای تابعه دانشگاه برای شرکت در جشن نوآوری که 12 اسفند 96 در سالن آمفی‌تئاتر ستاد مرکزی دانشگاه برگزار خواهد شد، دعوت به عمل آورد.
در ادامه این جلسه، هر یک از شرکت‌کنندگان ضمن بیان پیشنهاد‌های و نظرات خود به نحوه‌ی داوری طرح‌های نوآورانه در کمیته جشنواره اعتراض کردند که دکتر ترابی به‌تمامی سؤالات و اعتراضات آن‌ها پاسخ داد.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی





  • گروه خبری : گروه های مطالب,ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 74132
کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

تنظیمات قالب