افتتاح غرفه گرافیک پزشکی موزه ملی تاریخ پزشکی
دکتر نمازی: رونق علوم پزشکی در کشور به دلیل تلاش خبرنگاران در عمومی سازی علم است
بخشی از کلیشه های سربی مرتبط با تبلیغات دارو، لوگوهای دانشکده پزشکی، مدرسه طب و عناوین پرتکرار مجلات، که نقش غیر قابل انکاری در تاریخ گرافیک و چاپ ایران دارد، در غرفه گرافیک پزشکی موزه ملی تاریخ پزشکی افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مراسم افتتاح غرفه «گرافیک پزشکی» که روز شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ برگزار شد، دکتر حمید رضا نمازی، رئیس موزه ملی تاریخ پزشکی، با اشاره به غنای فرهنگی موجود در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کنکاش در مجلات، نشریات و تاریخ گرافیک و همچنین تاریخ دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، ما را به غنای قابل توجه و ارزشمندی میرساند. خوشبختانه در کمدهای دانشکده پزشکی توانستیم بخش زیادی از کلیشه سربی شامل لوگوهای پرتکرار، تبلیغات دارویی، نوشته های مرسوم و حتی عکس های جالب را که معمولا در مجلات نامه دانشکده پزشکی، طب عمومی و سایر نشریات وجود داشته را کشف و به معرض نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: این کلیشه های سربی در هر شمارههای مختلف از نشریه استفاده میشده و گاه به عنوان یک شرکت دارویی در بیست شماره از یک نشریه درج میشد.
رئیس موزه ملی تاریخ پزشکی، با بیان اینکه پستو ها، قفسهها و بایگانیهای دانشکدهها و مراکز درمانی میتواند انبار مهمی از تاریخ طب باشد، خاطر نشان کرد: بعضی از این کلیشههای سربی سالها در قفسه های باز نشده ی دانشکده پزشکی بود و دانشگاه علوم پزشکی تهران کمدها و پستوهایی دارد که وقتی آنها را جستجو میکنیم، بارقه های جالبی از تاریخ را در آن میبینیم.
دکتر نمازی، تشکیل گروه اکتشاف، برای جستجو در دانشکده ها، بیمارستانها و کتابخانهها را ضروری دانست و گفت: از همه ی مدیران دانشگاه تقاضا دارم تا در احیا و بازیابی هویت تاریخی دانشگاه اهتمام کنند و هر آنچه که گرد تاریخ به روی آن نشسته و رنگ و بوی قدیمی و کهنه به خود گرفته را در اختیار موزه قرار دهند چرا که این اسناد برای هویت دانشجوها و امید آفرینی این دانشگاه ارزشمند است.
وی غرفه گرافیک پزشکی را از بخشهای ممتاز در ایران و خاورمیانه دانست و گفت: امیدواریم اساتید و دانشجویان از این غرفه بازدید کنند و تلاش خواهیم کرد با انجمن گرافیک ایران هم نمایشگاه مشترکی در این زمینه برگزار کنیم.
رئیس موزه ملی تاریخ پزشکی، با بیان اینکه «کلیشههای سربی در گذشته نقش غیر قابل انکاری در تاریخ گرافیک و چاپ ایران دارند» خاطر نشان کرد: بخشی از این کلیشههای سربی در دواخانه نظامی موجود است. از جمله کلیشههای سربی حب ترک تریاک و چند داروی تقویت کبد؛ اما آنچه اکنون در معرض نمایش قرار گرفته، بسیار پر تعدادتر است.
وی در پایان به بهانه روز خبرنگار، به اهمیت نشر علم و نقش ارزنده خبرنگاران حوزه علم در کشف و ثبت رخدادهای مهم علمی همچون واکسن آبله اشاره کرد و گفت: بیشک پزشکی ایران اگر رونقی دارد، بخش مهمی از آن به واسطه خبرنگاران بخش پزشکی و علم است.
نظر دهید