چهارمین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی و پرستاری

دکتر پارساپور: نظام سلامت بر اهمیت جایگاه اخلاق حرفه‌ای واقف است

دبیر علمی کنگره اخلاق پزشکی با اشاره به ارسال بیش از 800 مقاله به دبیرخانه، مهم‌ترین ویژگی این کنگره را، حضور گسترده حرف علوم پزشکی به‌ویژه پرستاران، داروسازان و مشارکت خوب دانشجویان علوم پزشکی و جامعه هنری دانست.

 دکتر علیرضا پارساپور,

گالري عکس 1
گالري عکس 2

در چهارمین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی و پرستاری که 6 بهمن 94 در سالن اجلاس سران برگزار شد، دکتر پارساپور دبیرعلمی کنگره، پیام کنگره اخلاق پزشکی را توجه به جنبه‌های انسانی و اخلاقی ارائه خدمات سلامت دانست و افزود: مشارکت و هم‌گرایی گروه‌های مختلف پزشکی، پرستاری، داروسازی، دندانپزشکی و سایر حرف پزشکی و نیز جامعه هنری گواه بر این است که نظام سلامت بر اهمیت جایگاه اخلاق و تمسک به ریسمان آن به‌عنوان پیام اصلی مکت روح‌بخش اسلامی واقف است.
وی «اخلاق حرفه‌ای و تحول آموزش پزشکی»، «اخلاق در ارائه خدمات سلامت»، «اخلاق در پژوهش‌های پزشکی» و «اخلاق در سیاست‌گذاری سلامت» را چهار محور اصلی این کنگره خواند و افزود:  کنگره  سالانه اخلاق پزشکی در سال‌های 89 تا 91 با شعار «حقوق بیمار از آیین تا بالین»، «اخلاق پزشکی در نظام سلامت» و «آموزش اخلاق پزشکی و سلامت باروری»، به‌طور سالانه تشکیل شد و امسال پس از دو سال وقفه، گسترده‌تر از دوره‌های قبل برگزار می‌شود.
دکتر پارساپور  مهم‌ترین ویژگی متمایز این کنگره را، حضور گسترده حرف علوم پزشکی به ویژه پرستاران و داروسازان و مشارکت خوب دانشجویان علوم پزشکی و جامعه هنری دانست و افزود:  در این دوره، معاونت‌های آموزشی، دانشجویی و فرهنگی، تحقیقات و فن‌آوری و غذا و داروی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان علوم پزشکی، سارمان پزشکی قانونی، دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و شیراز مشارکت داشتند. البته مسئولیت عمده طراحی و اجرای این کنگره بر عهده مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه، از ارسال بیش از 800 مقاله به دبیرخانه کنگره خبر داد و افزود: فراخوان کنگره با استقبال چشمگیری مواجه و در مجموع 864 مقاله به دبیرخانه ارسال شد.
وی با اشاره به نحوه داوری مقالات گفت: کمیته 44 نفره داوری این مقالات را در سه مرحله مورد ارزیابی قرار داد. نتایج امتیازات داوری که از امتیاز صفر تا 9 مشخص‌شده بود به همراه اصل خلاصه مقالات در اختیار کمیته علمی کنگره قرار گرفت و این کمیته با تشکیل کارگروه‌هایی در خصوص هر مقاله بر اساس نظر داوران، ظرفیت نشست‌ها و البته کیفیت مقالات تصمیم‌گیری و نتیجه را در اختیار دبیرخانه علمی قرارداد.
دبیر علمی کنگره تصریح کرد: پس از پایان داوری‌ها، از 864 مقاله دریافتی، 160 مقاله (بیش از 18 درصد مقالات) به‌عنوان سخنرانی انتخاب شد که در قالب 19 نشست  تخصصی  و 5 نشست عمومی در چهار روز کنگره ارائه می‌شود. همچنین 469 مقاله (55 درصد) به‌عنوان پوستر پذیرفته شد و 220 مقاله (26 درصد)  نیز موردپذیرش قرار نگرفت.
دکتر پارساپور با اشاره به نشست‌های علمی کنگره گفت: اخلاق داروسازی،  چالش‌های آموزش اخلاق پرستاری، نشست‌های دانشجویی  و نشست‌های معرفی موارد چالش زای بالینی یا CPC (case presentation conference) عناوین نشست‌های چهارگانه ویژه این کنگره است.
وی مشارکت گسترده دانشجویان را از دیگر ویژگی‌های این کنگره برشمرد و افزود:  مشارکت حدود 300 دانشجو از سراسر کشور  نویدبخش ترویج  بیشتر مفاهیم اخلاقی پزشکی در کانون‌های دانشجویی دانشگاه‌هاست.
دکتر پارساپور از برگزاری 9 کارگاه آموزشی در ادامه نشست‌های علمی کنگره خبر داد و افزود:  این کارگاه‌ها با عناوین اخلاق بالینی، اصول ارزشیابی پروفشنالیسم، اخلاق در پژوهش، راهبردهای آموزش عملی اخلاق، اخلاق سازمانی،  حقوق پزشکی،  سبک زندگی  حرفه مندان سلامت، نحوه گفتن خبر ناگوار بیماری و کارگاه اخلاق، رسانه و سلامت برگزار می‌شود.
دبیر علمی کنگره، برپایی جشنواره فرهنگی و هنری «دریچه» با همکاری گروه سلامت و هنر دانشکده پزشکی دانشگاه را از اقدامات بدیع این کنگره دانست و افزود: بیش از 700 اثر هنری به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که از این تعداد، 60 اثر برگزیده در حوزه گرافیک، عکس و کاریکاتور، همزمان با کنگره به نمایش گذاشته‌شده است  و در پایان کنگره نیز از آثار برتر در هر بخش تجلیل می‌شود.
وی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه ضرورت توجه به اصول اخلاقی در عرصه‌های ملی و بین‌المللی احساس می‌شود افزود: امیدواریم با ترویج این گفتمان به سهم خود گام موثری در  ارتقای اخلاقی جامعه برداریم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

 

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تنظیمات قالب