اجرای موفق "پروتکل مادران باردار پر خطر مبتلا به بیماری قلبی- عروقی" در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

انجام سه عمل جراحی موفقیت آمیز در یک جلسه برای یک مادر باردار پر خطر در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) مرگ و میر مادران باردار مبتلا به بیماری قلبی پیشرفته در سال 95 به صفر رسید.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، در اقدامی منحصر به فرد در اتاق عمل جراحی قلب مجتمع خانم بادار 22 ساله با سن بارداری 34 هفته، که از یک ماه قبل به دنبال وجود خون در ادرار برای وی سرطان کلیه با دست اندازی لخته سرطانی به حفره دهلیز راست قلب تشخیص داده شده بود، تحت سه عمل جراحی همزمان قرار گرفت.
در تاریخ 24 اسفند 95 بیمار مذکور تحت پروتکل مادران باردار پرخطر قلبی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) قرار گرفت و در اتاق عمل جراحی قلب زیر نظر اساتید مجرب جراح زنان سزارین شد.
در ادامه متخصصین اورولوژی اقدام به خروج کلیه درگیر سرطان کرده و در انتها فوق تخصص جراحی قلب دست اندازی ترومبوتیک سرطان از ورید اجوف تحتانی تا دهلیز راست بیمار را خارج کرد.
در طول مدت سه ساعته این جراحی، فلوشیپ بیهوشی جراحی قلب پایش وضعیت بیمار را برعهده داشت.
پیش از انتقال به بخش نیز، نوزاد و مادر با حال عمومی خوب تحت مراقبت ویژه به ترتیب در آی سی یو نوزادان و آی سی یو جراحی قلب قرار گرفتند.
لازم به توضیح است، اجرای پروتکل مادران باردار پرخطر مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی در مجتمع از دو سال پیش تا کنون نجات بخش جان حدود 200 مادر پرخطر بوده است. به نحوی که همزمانی سزارین با جراحی قلب و عروق در 15 تا 20 درصد این اعمال جراحی گزارش شده است.

اما پروتکل مادران باردار پرخطر مبتلا به بیماری های قلبی - عروقی چیست؟
یکی از شایعترین علل مرگ و میر مادران باردار بعد از مسائل و مشکلات مربوط به دوران بارداری و زایمان، ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
در واقع بارداری در زنان مبتلا به بیماریهای قلبی این بیماران را با مشکلاتی مواجه وحیات آنان را درصورت عدم دریافت مراقبتهای صحیح تهدید می کند که با ارائه مراقبت هاي مدون و اجراي صحيح سيستم ارجاع مادران با حاملگي پر خطر، مي توان نقش مؤثري در بهبود شاخص مرگ و میر مادران ایجاد کرد.
بعد از تاکید وزارت بهداشت ودرمان بر مراقبت صحیح ویژه از مادران با حاملگی پر خطر، مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) بعنوان مرکز ریفرال پذیرش دهنده این دسته مادران که از سایر مراکز درمانی تهران و حتی سراسر کشور ارجاع می شوند، نقش مهمی در کاهش موارد مرگ و میر مادران باردار ایفا کرده است.
در این برنامه مدون، تمامی مادران پرخطری که مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی زمینه ای بوده و در خطر تشدید بیماری و عوارض ناشی از بارداری و زایمان هستند مراحل پیش، حین و پس از زایمان را تحت نظر تیم چند تخصصی شامل اساتید گروه های جراحی زنان و زایمان، جراحی قلب، داخلی قلب و فلوشیپ بیهوشی جراحی قلب و با مراقبتهای ویژه سپری می کنند.
از جمله پیامدهای درخشان تلاش تحسین برانگیز این تیم چند تخصصی می توان به صفر رساندن میزان مرگ و میر مادران با بیماری قلبی عروقی در طی سال 95 در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اشاره کرد.
با برنامه ریزی های انجام شده در مجتمع، مادران پر خطر مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی پس از مراجعه بدون هیچ قید و شرطی در سرویس قلب پذیرش شده و تا هنگام ترخیص کلیه خدمات مشاوره و درمان لازم را دریافت می کنند.
عمل جراحی سزارین این دسته مادران توسط اساتید مجرب گروه زنان و با حضور تیم چند تخصصی جراحی قلب و بیهوشی در اتاق عمل مجهز جراحی قلب صورت می گیرد و در صورت ضرورت، مداخلات جراحی قلب همزمان با عمل سزارین انجام می شود.
پس از زایمان برای پایش دقیق، مادر پرخطر در بخش مراقبتهای ویژه جراحی قلب بستری و اساتید مجرب قلب و گروه زنان تا زمان ترخیص بیمار را ویزیت مکرر می کنند و در خاتمه مادر و نوزاد با دریافت آموزش های لازم جهت مراقبت در منزل و برنامه ریزی مراجعات بعدی ترخیص می شوند.
از ابتدای سال 95 مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با پذیرش 50 مادر باردار در این طرح از اقصی نقاط کشور مرکز ریفرال این دسته از بیماران با تیم مجرب و تجهیزات پیشرفته است.
مادرانی که در مجتمع تحت عمل جراحی همزمان سزارین و حراحی باز قلب قرار گرفته اند، هم اکنون در کنار کودک و خانواده خود به مادری و زندگی روزمره مشغولند که بلاشک در یک اتاق عمل غیر ویژه، سرنوشت مبهم و حتی منجر به مرگ داشتند.

کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب