اولین کمیته معاونت درمان در خصوص مرگ کودک 1 تا 59 ماهه

اولین کمیته مرگ کودک 1 تا 59 سال با حضور معاون درمان و اعضای کمیته معاونت درمان برگزار شد.

گالری عکس
این جلسه روز شنبه 30 مرداد 1395 در معاونت درمان برگزار شد.
دکتر علیپور معاون درمان دانشگاه و رییس کمیته معاونت درمان در مرگ کودک 1 تا 59 ماهه گفت: این کمیته اولین بار است که در معاونت درمان تشکیل می‌شود البته نیاز بود ابتدا کمیته دانشگاهی تشکیل‌شده و بعد کمیته‌های زیرمجموعه آن شکل بگیرد ولی با توجه به بعضی موارد خواسته‌شده از سوی وزارت بهداشت در این حوزه به این نتیجه رسیدیم که کارمان را در معاونت درمان آغاز کرده و گزارشات این کمیته‌ها را به معاونت بهداشت دانشگاه ارسال کنیم.
وسکویی مدیر امور پرستاری دانشگاه بابیان این‌که به‌نظام مراقبت مرگ کودک 1 تا 59 ماهه، بررسی مرگ نوجوان 6 تا 18 ساله نیز اضافه‌شده گفت: وظائف کمیته معاونت درمان در این خصوص بررسی لیست پیشنهادي مداخلات داخل بیمارستانی مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه دانشگاه (بر اساس مستندات نرم‌افزار، پرسشنامه‌های مربوطه، اطلاعات و پیشنهادها وگزارشات، ارسال‌شده از بیمارستان‌ها. تصویب مداخلات بر اساس اطلاعات، تعیین بخش یا سطح مداخله کننده و سقف زمانی براي اجراي مداخله)، تعیین مسئولین اجراي پایش و ارزیابی (اجراي مداخلات مصوب)، ارائه پیشنهاد به کمیته دانشگاهی بررسی مرگ و میرکودکان، نظارت (تشکیل کمیته‌های بیمارستانی، حسن اجراي وظایف کمیته‌ها، جلب همکاری‌های بین بخشی) و ابلاغ اجراي مداخله به سطح تعیین‌شده است و پیش‌بینی‌شده این کمیته هر شش ماه یک‌بار در معاونت درمان برگزار شود.
در ادامه پولادی کارشناس پرستاری معاونت درمان با ارائه گزارشی از آمار مرگ کودک 1 تا 59 ماهه و مرگ نوجوان 6 تا 18 ساله در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران مربوط به سال‌های 93 و 94 گفت: این شاخص نمادی از توسعه ملی کشورهاست و جزء اهداف هزاره سوم ما به شمار می‌آید و در برنامه عملیاتی معاونت درمان نیز دیده‌شده است. نظام مراقبت کودک تابعی از وضعیت سواد مادر، شبکه راه‌های روستایی، دسترسی به‌فوریت های پزشکی، هزینه خدمات درمانی، وجود شبکه‌های ارتباطی مخابراتی، درآمد خانوار و... است.
وی همچنین در خصوص مواردی که بامطالعه مرگ مادر می‌توان ازنظر کیفیت، کمیت و سهولت دسترسی موردبررسی قرارداد گفت: این موارد شامل مراقبت‌های کودکی، خدمات اورژانس بین‌راهی و پیش بیمارستانی، خدمات اورژانس بیمارستانی و خدمات بیمارستانی هستند.
کارشناس پرستاری معاونت درمان در مورد شروع نظام مراقبت مرگ کودک 1 تا 59 ساله در کشور گفت: اجرای آزمایشی این برنامه در نیمه دوم سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی تهران و چند دانشگاه دیگر کلید خورد و در سال 1386 در تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور رسماً آغاز شد.
پولادی همچنین به اعضاء کمیته، شرح وظائف و فرآیند گزارش مرگ کودک و نوجوان در بیمارستان‌های تابعه اشاره کرد و در خصوص پاره‌ای از مشکلات این مراکز توضیحاتی داد و افزود در بررسی علل مرگ کودک 1 تا 59 ساله در بیمارستان‌های تابعه در سال 94 مهم‌ترین علت سیستم تنفسی و در سال 95 سیستم قلبی و عروقی گزارش‌شده است.
دکتر علیپور در خصوص مشاوره بیهوشی و پرداخت حق‌الزحمه آن از سوی بیمه‌های پایه گفت: در این خصوص با سازمان‌های بیمه‌گر صحبت‌های زیادی شده و نتیجه آن‌که مشاوره بیهوشی باید پیش از بستری و در کلینیک بیهوشی صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به اشکالاتی که منجر به مرگ‌های قابل‌اجتناب در کودکان می‌شود، افزود: ما نباید در ریکاوری ضعف داشته باشیم. همچنین نیاز است فرآیند انتقال بیمار بین اتاق عمل و بخش ICU به‌درستی تعریف شود و در مورد عدم وجود تجهیزات معنی‌دار و موردنیاز برای اطفال اگر در مراکز کاستی دیده می‌شود باید تذکر داده و نسبت به تأمین آن پیگیری کنیم.
دکتر محمد پور متخصص اطفال و معاون درمان مرکز طبی کودکان گفت: اگر کاری بتوانیم برای نجات جان کودکی انجام دهیم خودمان پذیرش می‌دهیم و همه تلاشمان را برای درمان بیمار می‌کنیم ولی متأسفانه بیش از 80 درصد موارد مرگ‌ومیر بیمارستان ما از ارجاعات بدون پذیرش از سوی دانشگاه‌های دیگر است. وی همچنین به‌عنوان یکی از اعضا گروه تخصصی اطفال دانشگاه گفت: ما درزمینهٔ آموزش احیای کودکان باید خیلی کارکنیم و من شخصاً درزمینهٔ آموزش آماده همکاری با معاونت درمان هستم.
در پایان معاون درمان دانشگاه با تأکید بر شناسایی موارد مرگ قابل‌پیشگیری در مراکز گفت: کمیته‌های بیمارستانی مرگ کودک باید موارد قابل‌اجتناب و غیرقابل‌اجتناب را شناسایی و به معاونت درمان اعلام کنند؛ بعلاوه برای پیشبرد هر چه‌بهتر اهداف دانشگاه در حوزه مراقبت از مرگ کودک 1 تا 59 ساله از گروه تخصصی اطفال دانشگاه، دعوت به همکاری می‌کنیم./ق

عکس و خبر: باهو 

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تنظیمات قالب