• تاریخ انتشار : 1399/08/26 - 15:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1366
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری اولین جلسه کمیته دانشگاهی سپاد (ستاد پزشکی از راه دور)

دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه در جلسه ستاد پزشکی از راه دور دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه خدمات پزشکی از را ه دور را نیاز امروز کشور خواند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، اولین جلسه کمیته دانشگاهی ستاد پزشکی از راه دور (سپاد) به دبیری دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه و میزبانی ستاد معاونت درمان، دوشنبه 26 آبان 1399 در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
دکتر علامه با اشاره به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه دوراپزشکی گفت: از ابتدای پاندمی کووید 19، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) خدمات پزشکی از راه دور را در بخش کرونا آغاز کرد. همچنین بیمارستان روزبه نیز در بخش خدمات روان‌پزشکی از راه دور فعالیت‌هایی را انجام داده که هر دوی این اقدامات ارزشمند و قابل‌تقدیر است. قطعاً با استفاده از تجربیات این دو مرکز، رفع چالش‌های احتمالی، ارائه آموزش‌های لازم و ایجاد زیرساخت‌های مناسب فناوری اطلاعات می‌توانیم در سایر بخش‌هایی که امکان ارائه خدمات پزشکی غیرحضوری است نیز ورود کنیم. اگرچه ممکن است در اجرای آن ابتدا با چالش‌هایی مواجه شویم ولی ارائه خدمات مجازی در حوزه پزشکی نیاز امروز کشور است.
وی در ادامه با اشاره به تأمین مالی و اعتباری خدمات دوراپزشکی گفت: باید بحث نحوه پرداخت مشاوره‌های بین بیمارستانی، سهم پزشک، سهم بیمارستان، هزینه حق فنی مشاوره‌های دارویی، هزینه‌های پلتفرم‌های طرف قرارداد و اپراتورها در فرآیند تعرفه گذاری خدمات پزشکی از راه دور تعریف و دیده شود.
دکتر منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص نحوه ارسال دارو و نسخه پیچی الکترونیکی توضیحاتی داد و گفت: نسخه‌پیچی الکترونیک هم‌زمان از سوی بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی برای داروخانه‌های بیمارستانی الزامی شده و در حال انجام است.
وی استفاده از کدینگ دارویی مکسا را که با HIS بیمارستان‌های دانشگاه نیز هم‌پوشانی دارد برای زیرساخت نسخه‌نویسی الکترونیکی مناسب اعلام کرد.
دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی رئیس دانشکده پرستاری و مامایی بابیان این‌که پیش از بحران کرونا استقبال از فضای مجازی در برگزاری کلاس‌های آموزشی بسیار کم بود گفت: این موضوع در شرایط کنونی یک نیاز اساسی است و همه خواهان آن هستند. این در حالی است که خدمات بانکی و امور مالی به‌راحتی از طریق اپلیکیشن های مختلف در حال انجام است. ساده کردن استفاده از خدمات مجازی هنری است که ما الآن به آن نیاز داریم. در بحث خدمات پزشکی از راه دورهم باید دید واقعاً چند درصد مردم با نحوه دریافت این خدمات آشنا هستند بدیهی است برای گسترش آن نیاز است به سمت مدل‌سازی‌های آسان و آموزش و فرهنگ‌سازی در جامعه برویم.
وی در ادامه به خدمات مامایی دانشکده پرستاری و مامایی در بحران کووید 19 اشاره کرد و افزود: ماماهای ما همه دارای شماره نظام پزشکی هستند و از ابتدای کرونا تاکنون و از طریق پلتفرم‌های موجود و تلفن حدود 10 هزار مشاوره مامایی توسط گروه مامایی در دانشکده انجام شد که قابل‌تقدیر است.
دکتر سینا مرعشی مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه، ایجاد یک کلینیک واحد مجازی را در کل دانشگاه پیشنهاد داد و گفت: بهتر است از سامانه‌ای برای اجرای این طرح استفاده کنیم که امکان تبادل نسخه الکترونیکی با سایر بیمه‌ها و سامانه سپاس را داشته باشد تا این خدمات نیز شامل بیمه شود.
دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دسترسی به اطلاعات سلامت در خدمات پزشکی الکترونیک را یک ارزش برای توسعه سلامت جامعه خواند و گفت: چالش‌های خدمات مجازی از خدمات حضوری به‌مراتب بیشتر است راهی که در بیمارستان روزبه در این عرصه باز شد کار بزرگی است و باید فرهنگ‌سازی شود. برای اجرایی شدن خدمات پزشکی از راه دور در سایر بیمارستان‌های دانشگاه ضروری است مدل بیمارستان روزبه به‌عنوان یک تجربه موفق مورداستفاده قرار گیرد.
دکتر سید طه یحیوی با اشاره به تجربه موفق بیمارستان روزبه در ارائه خدمات روان‌پزشکی مجازی گفت: بهتر است برای افزایش انگیزه شرکت‌های طرف قرارداد و گسترش خدمات درمانی مجازی، پرداخت‌ها از شرکت به بیمارستان انجام شود و دانشگاه بر آن نظارت کند. همچنین ضروری است تمهیدی اتخاذ شود تا نسخ الکترونیکی خدمات از راه دور تحت پوشش بیمه قرار گیرند تا بیماران در درازمدت کمتر دچار آسیب مالی شوند.
وی همچنین در خصوص امکان ارائه خدمات آموزش‌های گروه روان‌پزشکی، مددکاری اجتماعی و گردشگری سلامت در بستر دوراپزشکی خرداد.
دکتر ربابه عابدینی رئیس بیمارستان رازی بحث مالی را یکی از چالش‌های مهم دوراپزشکی خواند و گفت: اگر پرداخت به شرکت‌ها منوط به بیمه‌ها شود، اجرای این طرح با چالش مواجه خواهد شد. باید برای توسعه این حوزه به فکر ایجاد زیرساخت‌های آی تی، افزایش انگیزه پزشکان و شرکت‌های طرف قرارداد هم باشیم و تحقق این امر نیاز به حمایت مالی قوی دارد.
دکتر آرش جعفریه رئیس مجتمع بیمارستانی یاس با اشاره به برخی مسائل قانونی احتمالی در مسیر ارائه خدمات درمانی از راه دور گفت: بهتر است دانشگاه مستقیماً در این حوزه وارد شود و ابزار لازم و سازوکار قانونی مناسب برای اجرای این طرح را از ابتدا پیش‌بینی و فراهم کند. نیازی نیست در فرآیند اجرایی خدمات درمانی مجازی همه کارها الکترونیکی و از راه دور باشد.
دکتر محبوبه میرزایی رئیس آمار و فناوری اطلاعات معاونت درمان با اشاره به آیین‌نامه ابلاغی وزارت بهداشت در این خصوص گفت: کمیته‌های سپاد ذیل شورای سیاست‌گذاری سلامت الکترونیک کشور تعریف‌شده است و در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل می‌شود. خدمات دوراپزشکی شامل تشخیص بیماری، تجویز دارو، پیگیری و مشاوره توسط افراد دارای صلاحیت حرفه‌ای از راه دور است که به یکی از طرق ارتباطی تلفنی، صوتی تصویری، مبتنی بر اطلاعات پزشکی بیمار و دستگاه یا تجهیز پزشکی قابل انجام است.
وی در ادامه ضمن بیان اهداف، مأموریت‌ها، وظائف، تعرفه گذاری و فرآیندهای اجرایی کمیته سپاد افزود: تنها مراکز درمانی و درمانگاه‌هایی می‌توانند بستر و زیرساخت خدمات پزشکی از راه دور را ارائه کنند که کد مجوز قانونی از اداره صدور پروانه‌های وزارت بهداشت را دریافت کنند. همچنین تمامی داده‌های تعاملات پزشکی و سلامت بیماران لازم است منحصراً در مراکز داده امن داخل کشور نگهداری شوند.
دکتر فاطمه حاج علی عسگری مسئول آی تی معاونت بهداشت دانشگاه نیز در خصوص اقدامات مجازی این معاونت از طریق سامانه sinacare، کلینیک مجازی و آموزش‌های مجازی به مادران باردار و سفیران سلامت در این حوزه توضیحاتی داد.

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 163780
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب