• تاریخ انتشار : 1399/09/06 - 13:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 678
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری اولین نشست همکاری مشترک بین موسسه دولتی BfR آلمان و گروه نانو فناوری پزشکی دانشکده فناوری های نوین پزشکی

اولین نشست همکاری مشترک بین موسسه دولتی BfR آلمان و گروه نانو فناوری پزشکی دانشکده فناوری های نوین پزشکی به صورت مجازی در دو روز متوالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکي تهران دانشکده فناوری های نوین پزشکی، روزهای دوشنبه و سه شنبه، 3 و 4 آذرماه 99، اولین نشست همکاری مشترک بین اعضای کارگروه ارزیابی مخاطرات زیستی ناشی از نانو ذرات در موسسه دولتی BfR آلمان و تعدادی از اعضای هیئت علمی گروه نانو فناوری پزشکی در دانشکده فناوری های نوین پزشکی به صورت مجازی برگزار شد.
این نشست همکاری مشترک بین کارگروه ارزیابی مخاطرات زیستی ناشی از نانو مواد در موسسه Federal Institute for Risk Assessment در برلین و جمعی از اعضای گروه نانوفناوری پزشکی به صورت مجازی در فضای زوم برگزار شد.
این نشست همکاری که حاصل طرح mobility با نام Nano Risk SD توسط موسسه نیماد حمایت می­شود، فرصتی برای ارتباط نزدیک محققان ایرانی با همکاران آلمانی فراهم کرد تا بتوانند در مورد نوع و مدل همکاری هم زبان شده و به توافق برسند.
دکتر سید نصرالله طباطبایی، عضو هیئت علمی گروه نانوفناوری پزشکی و سرپرست تیم محققان ایرانی گفت: در این نشست اولیه، در خصوص فعالیت­ها، تجربیات و توانمندی­های اعضا بحث و تبادل نظر شد. همچنین راه­کارها و راه­ حل های نوین و هوشمند برای ارزیابی سمیت نانو ذرات ارایه و بررسی شد. به­ طور خلاصه، با توجه به تنوع فراوان نانو ذرات از نظر شکل، اندازه، و ترکیب، و سرعت بالای روند پژوهش­ها، تصمیم­گیری سریع و اقتصادی در مورد ایمنی آنها همواره مورد توجه کشورهاست. در این پروژه هدف مشخص کردن نقاط قوت و محدودیت هاست تا بتوان راه حل بهتری برای ارزیابی هوشمند سمیت نانو ذرات ارایه داد.  
در این نشست، دکتر محمود قاضی خوانساری، استاد و مدیر گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی و مدیر شبکه ایمنی نانو، گزارشی از فرایند بررسی نانو مواد دارویی - بهداشتی و آرایشی ارائه کرد.
دکتر شرمین خرازی، عضو هیات علمی گروه نانوفناوری پزشکی، در دو ارایه متفاوت به راه­کارهای مورد استفاده برای مشخصه ­یابی سریع ماهیت برخی نانو ذرات در بیرون و درون سلول­ها پرداخت.
همچنین دکتر حسین قنبری، مدیر گروه نانو فناوری پزشکی، به محدودیت­ها و برخی راه کارهای شناسایی سمیت نانو ذرات در حوزه پزشکی اشاره کرد.
در پایان، دکتر محمد حسین قهرمانی، استاد گروه توکسیکولوژی دانشکده داروسازی، در مورد استفاده از بیوسنسورها در  تشخیص سموم صحبت کرد.
در این جلسه، علاوه بر اعضای تیم آلمانی، دکتر Thomas Hartung از دانشگاه Johns Hopkins و دکتر Sabina Halappanavar از موسسه فدرال سلامت کانادا در مورد راه­کارهای هوشمند ارزیابی نانو ذرات سخنرانی کردند.
با توجه به این که ایران در جایگاه بالایی در زمینه پژوهش­های مرتبط به نانو در جهان قرار دارد، مبحث ایمنی به صورت ویژه ای مورد توجه است. این همکاری بین محققان ایرانی در علم پزشکی و همکاران آلمانی در زمینه تجزیه و تحلیل سمیت مواد می­تواند در پیشرفت هر دو مجموعه در حوزه ایمنی نانو مواد بسیار موثر باشد.

  • گروه خبری : دانشکده فناوری های نوین پزشکی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 164132
ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب