• تاریخ انتشار : 1397/08/30 - 15:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1252
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری تور دانشجویی بازدید از زیرساخت‌های ثبت بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی تهران

تور دانشجویی بازدید از زیرساخت‌های ثبت بیماری‌ها در دانشگاه، با همکاری دبیرخانه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت و مرکز رشد استعدادهای درخشان برگزار شد.

باوجود افزایش تقاضا در بخش سلامت، این حوزه با کمبود منابع روبرو است. از طرفی، پیش‌شرط مدیریت خوب در این شرایط، وجود یک نظام اطلاعات کارا و مؤثر است که اطلاعات معتبر و باکیفیت را در زمان مناسب در دسترس مدیران قرار دهد. امروزه می‌توان بسیاری از دستاوردهای دانش پزشکی را مدیون آنالیز و داده‌کاوی داده‌های جمع‌آوری‌شده از سیستم‌های ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت دانست. این سیستم‌ها زمینه‌ی ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران، کمک به مدیران برای تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی و تسهیل پژوهش‌های حوزه‌ی سلامت را فراهم می‌کنند.
به دلیل اهمیت ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت به‌عنوان زیرساخت تحقیقاتی در حوزه علوم پایه، بهداشت و تحقیقات بالینی، مسئولین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی از چندی پیش برنامه‌ریزی جهت توسعه رجیستری بیماری‌ها و پیامدهای سلامت را آغاز کردند.
از سال 93 معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تشکیل دبیرخانه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت کرده است. با توجه به استقبال از برنامه‌های ثبت بیماری‌ها، سیاست معاونت تحقیقات بر این قرار گرفت تا در دانشگاه‌های تیپ یک دبیرخانه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت در دانشگاه‌ها تشکیل شود؛ با شروع سال 97 دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران اقدام به تشکیل این دبیرخانه و معرفی اعضای کارگروه و کمیته ثبت بیماری‌ها کرد.
دکتر آذین نحوی جو عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسئول دبیرخانه ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران در این خصوص تصریح کرد: ثبت بیماری در کشور ما یک برنامه جدید است و نیاز به همکاری بین رشته‌های بالینی و علوم پایه نظیر مدیریت اطلاعات، فناوری اطلاعات سلامت و انفورماتیک پزشکی دارد. برنامه ثبت بیماری‌ها جهت بهبود نظام مراقبت سلامت است و نقش بسیار مهمی در تصمیمات و برنامه‌ریزی‌های مدیران و سیاست‌گذاران در حوزه سلامت دارد و شواهد لازم برای تصمیمات مدیران و ذینفعان در این حوزه را تولید می‌کند. در حال حاضر 22 برنامه ثبت بیماری مصوب در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال اجرا است که نزدیک به 80 درصد آن‌ها به‌صورت برنامه‌های ملی هستند.
دکتر نحوی جو افزود: با توجه به وجود سیستم‌های ثبت متنوع در دانشگاه، این دبیرخانه با همکاری مرکز رشد استعدادهای درخشان و دانشکده پیراپزشکی اقدام به برگزاری تور دانشجویی و بازدید از زیرساخت‌های ثبت بیماری‌ها برای گروهی از دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت و علاقه‌مند به فراگیری ثبت بیماری‌ها، فرایندهای آن و روش‌های توسعه و کاربرد ثبت بیماری‌ها کرده است. از مهم‌ترین اهدافی که این دبیرخانه دارد؛ ایجاد ارتباط بین دانشجویان و مسئولین برنامه‌های ثبت است که با همکاری‌های بین بخشی بتوان طرح‌های توسعه‌ای و پایان‌نامه‌های کاربردی را تعریف کرد.
در این راستا، سه برنامه بازدید از سیستم ثبت سرطان بیمارستانی انستیتو کانسر در بیمارستان امام خمینی در تاریخ‌های 20 و 30 آبان 97 و سیستم ثبت نوزادان در بیمارستان ولی‌عصر (عج) در تاریخ 27 آبان ماه 97 با حضور جمعی از دانشجویان، اساتید و مسئولان برنامه با محوریت آشنایی با تاریخچه و انواع ثبت، طراحی، راه‌اندازی و کاربرد سیستم‌های ثبت، آموزش نحوه کار و چگونگی ثبت داده در محیط نرم‌افزار برگزار شد.
خبرنگار: سیده فاطمه جوادی

 

  • گروه خبری : معاونت تحقیقات فناوری,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 82202
کلمات کلیدی
ناصر  فرجی
تهیه کننده:

ناصر فرجی

تنظیمات قالب