برگزاری دومین کنفرانس علمی مصرف بهینه آنتیبیوتیکها و پیشگیری از مقاومت میکروبی
دومین کنفرانس علمی مصرف بهینه آنتیبیوتیکها و پیشگیری از مقاومت میکروبی با حضور متخصصان، پزشکان و فعالان حوزه سلامت، همزمان با هفته جهانی آگاهیرسانی درباره مقاومتهای ضد میکروبی، روز پنجشنبه یکم آذر ۱۴۰۳ در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و بر اهمیت مصرف منطقی آنتیبیوتیکها و راهکارهای پیشگیری از مقاومت میکروبی تأکید کرد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دومین کنفرانس علمی «مصرف بهینه آنتیبیوتیکها و پیشگیری از مقاومت میکروبی» همزمان با هفته جهانی آگاهیرسانی در زمینه مقاومتهای ضد میکروبی، روز پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در تالار ابنسینا دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این رویداد با همت مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتیبیوتیکها و با همکاری مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
در این کنفرانس، جمعی از صاحبنظران، متخصصان این حوزه، پزشکان عمومی، داروسازان، و پرستاران حضور داشتند و به بررسی چالشها و راهبردهای مهم در زمینه مقاومت میکروبی پرداختند.
محورهای اصلی این کنفرانس سه روزه شامل: «چالشهای حوزه آموزش پزشکی در تجویز/مصرف آنتیبیوتیکها، استراتژیهای کنترل عفونت، سیاستگذاریهای سازمان بهداشت جهانی در سطح جهانی و منطقهای» و پیام اصلی این رویداد نیز، تاکید بر اهمیت مصرف منطقی آنتیبیوتیکها بود: «میکروبهای مقاوم به دارو قابل دیدن نیستند، ولی مبتلایان به آنها قابل مشاهدهاند. با پرهیز از تجویز و مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها، از مقاوم شدن میکروبها جلوگیری کنیم.»
دکتر محمدرضا صالحی، رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتیبیوتیکها، در مصاحبهای اظهار داشت: این کنفرانس در راستای هفته جهانی آگاهیرسانی در مورد مقاومت میکروبی که هر ساله در نوامبر برگزار میشود، با حمایت دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، و دفتر سازمان بهداشت جهانی در تهران برپا شد. علاوه بر بخشهای علمی، امسال شاهد برگزاری اولین جشنواره هنری مرتبط با موضوع مقاومت میکروبی نیز بودیم که مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
رئیس این کنفرانس علمی افزود: «همایش امروز شامل دو پنل تخصصی بود؛ یکی در مورد آموزش در حوزه آنتیبیوتیکتراپی و دیگری در خصوص فرآیندهای کنترل مقاومت میکروبی. حضور اساتید برجسته از دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی و همچنین همکاران از حوزه دامپزشکی و معاونت غذا و دارو، این رویداد را به فرصتی ارزشمند برای بهبود وضعیت سلامت جامعه تبدیل کرد.»
این کنفرانس با هدف افزایش آگاهی عمومی و تخصصی در زمینه مصرف بهینه آنتیبیوتیکها و مقابله با بحران جهانی مقاومت میکروبی برگزار شد و گامی مؤثر در جهت ارتقای سلامت جامعه ایران به شمار میآید.
ارسال به دوستان