• تاریخ انتشار : 1395/11/12 - 20:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 962
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تاکید دکتر الهام نواب بر تشخیص و گزارش موارد آزار سالمندان

مدیر گروه پرستاری ویژه و مدیریت و عضو هیات علمی گروه آموزشی بهداشت جامعه و سالمندی در مورد سالمند آزاری سخنرانی کرد.

گالری عکس 
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، در جلسه ی که عصر روز یکشنبه 10 بهمن ماه به زبان انگلیسی و با حضور اساتید و دانشجویان بین الملل دانشکده برگزار شد، دکتر الهام نواب مدیر گروه پرستاری ویژه و مدیریت و عضو هیات علمی گروه آموزشی بهداشت جامعه و سالمندی، به تعریف و توضیح سالمندآزاری، نشانه های بروز آزار، پاتوفیزیولوژی آزار، انواع آزار، عوامل خطر برای آزار و جلوگیری از آزار پرداخت.
وی از سوء استفاده و غفلت از سالمندان به عنوان پدیده نسبتاً جدید یاد و آزار سالمندان را یک مشکل اجتماعی هشدار دهنده، پیچیده و حساس توصیف کرد و این پدیده را مشکل در روابط فردی توصیف کرد که ممکن است سالها به طول انجامد.
دکتر نواب از عمل بدون توجه و دقت که باعث آسیب و یا خطر جدی برای یک فرد مسن شود، به عنوان مصداقی از آزار سالمند نام برد.
این استادیار گروه آموزشی مراقبت ویژه، شناسایی بدرفتاری را یکی از چالش های بالینی در طب سالمندان دانست و از اشتباه گرفتن احتمالی تظاهرات بالینی بیماری های مزمن به جای آزار در برخی از موارد سخن گفت.
وی در ادامه از تئوری خشونت سخن گفت و خشونت را یک رفتار آموخته شده توصیف کرد. 
دکتر نواب همچنین نظریه وابستگی بدرفتاری را شرایطی دانست که در آن قربانیان به درجه ای از ناتوانی عملکردی و یا شناختی می رسند که منجر به اختلال در فعالیت های روزمره زندگی آنها شده و نیازمند به دریافت مراقبت دائمی می شوند.
وی همچنین ضرب و شتم مستقیم، هدف قرار دادن، برش دادن، سوزش، تکان دادن، فشار فیزیکی، محدودیت فیزیکی غیر منطقی، تجاوز جنسی، محرومیت طولانی مدت از غذا یا آب را از اشکال آزار جسمی دانست.
دکتر نواب در ادامه کبودی اطراف سینه یا اندام تناسلی، بیماری های مقاربتی غیر قابل توضیح و یا عفونت دستگاه تناسلی، خونریزی غیر قابل توضیح واژن و یا مقعد و زیر پیراهنی خونین را از علائم تشخیص سوء استفاده جنسی و تماس جنسی ناخواسته برشمرد.
وی بی توجهی و عدم پاسخگویی به نیازهای فیزیکی، مادی و عاطفی عمدی یا غیر عمدی سالمند را یکی دیگر از انواع آزار دانست و در ادامه، سوء تغذیه، کم آبی بدن، عدم مراقبت شخصی، گرمایش ناکافی، لباس و یا ملافه ناپاک، عدم داروهای مورد نیاز، عینک، سمعک و یا دندان مصنوعی، زخم بستر درمان نشده و سایر علائم را از جمله نشانه های این بی توجهی عنوان کرد.
دکتر نواب در توضیح سوء استفاده احساسی گفت: از آزار و اذیت روانی و یا انجام عملی با قصد ایجاد درد عاطفی یا ناراحتی، تحت عنوان سوء استفاده احساسی یاد می شود که در بیشتر مواقع همراه با سوء استفاده فیزیکی خواهد بود.
وی ارعاب از طریق فریاد یا تهدید، تحقیر و تمسخر و سرزنش را از زمره موارد آزار روانی سالمندان و در ادامه، نادیده گرفتن، جدایی از دوستان، تهدید و انزوا را از جمله آزارهای غیر کلامی برشمرد.
این عضو هیات علمی گروه بهداشت جامعه و سالمندی هم چنین سوء استفاده از اموال افراد مسن، سوء استفاده چک های شخصی، کارت های اعتباری، سرقت پول نقد، چک درآمد، و یا کالاهای خانگی و جعل امضا را از اشکال سوء استفاده های مالی دانست.
او با تاکید بر لزوم گزارش دهی سالمند آزاری، جلوگیری از آزار سالمندان را شامل گوش دادن به سالمندان (یک ارتباط موثر)، مداخله در آزار سالمندان و آموزش به دیگران در مورد چگونه به رسمیت شناختن آنها دانست. 

خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: حسین اکبریان 

  • گروه خبری : دانشکده پرستاری مامایی
  • کد خبر : 65936
کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری

تنظیمات قالب