• تاریخ انتشار : 1397/11/15 - 14:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1867
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

تاکید معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت بر کسب جایگاه نخست آموزش، پژوهش و بهره‌برداری از دانش سلامت در منطقه تا سال 1404

دکتر ملک زاده در جشنواره امسال ابن سینا گفت: با توجه به رتبه، سرمايه‌های انسانی و بسترهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، انتظار می‌رود اين دانشگاه هدف اصلی خود را رقابت درعرصه بين‌المللی قراردهد و در رتبه‌بندی‌های بين‌المللی، بين 100 دانشگاه برتر جهان قرار گيرد.

گالری عکس ( جمشید ربیعی)

گالری عکس ( حسین اکبریان )

گالری عکس ( وحید مزاجردی )
دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیستمین جشنواره ابن سینا که 15 بهمن 97 در سالن ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد، با اشاره به دست آوردهای علمی و فنی حوزه سلامت در 40 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی ايران؛ گفت: در جریان بعد از پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی و با توجه به تحریم ها و مشکلاتی که بعد از انقلاب در کشور شاهد بودیم، اما در تولید مقاله رشد خوبی را پشت سر گذاشته ایم.
وی با بیان اینکه از نظر كميت توليد علم جمهوری اسلامی ایران در پایگاه بين المللی ISI بین همه (WOS) کشورها اسلامی در سال 2017 براي اولين بار رتبه نخست را كسب کرده است؛ ادامه داد: ایران صدر نشين توليد علم كشورهاي اسلامي در كليه پايگاههاي استنادي بين المللي، سهم بيست و دو درصدي جمهوري اسلامي ايران از كل توليدات علمي 57 كشور اسلامي و استمرار افزايش توليد علم در كشورهاي اسلامي را به خود اختصاص داده است.
دکتر ملک زاده، با اشاره به رتبه بندی تایمز 2019 دانشگاه های کشورهای اسلامی، تصریح کرد: از نظر تعداد دانشگاه ها، جمهوري اسلامی ایران با 29 دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است.
وی به بیان اینکه اعتبارات پژوهشی کشور ناچیز است، افزود: دستاوردهای تحقیقاتی و پژوهشی در شرایطی محقق شده است که هیچگاه اعتبارات پژوهشی کشور از سهم نيم‌درصدی توليد ناخالص ملی فراتر نرفته و در بسياری از موارد، اعتبار نهايی تخصيص داده شده کمتر از  0.3درصد توليد ناخالص ملی بوده که البته سهم وزارت بهداشت، در بهترين شرايط 13 درصد از 0.3 درصد توليد ناخالص بوده است.
معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، تربیت نیروی انسانی متخصص پزشکی را عامل برتری خواند و گفت: پیش از انقلاب اسلامی در کل کشور، تنها ۵ هزار و ۸۹۰ متخصص وجود داشت که ۶۸ درصد آنان در تهران بودند، در حال حاضر بر اساس آمار نظام پزشکی، ۷۸ هزار نفر پزشک عمومی، ۳۶ هزار نفر پزشک متخصص و فوق تخصص، ۲۴ هزار نفر دندانپزشک عمومی، ۲ هزار نفر دندانپزشک متخصص، ۱۹ هزار نفر دکتری داروسازی، یک هزار و ۲۰۰ نفر دکتری علوم آزمایشگاهی، ۳۵ هزار نفر ماما و ۱۵ هزار نفر گروه‌های پروانه‌دار داریم.
وی به دست آوردهای آموزش پزشکی، بهداشتی، درمانی، پژوهشی و دارویی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، معادل ۳۰ هزار نفر دانشجو در رشتۀ دکتری پزشکی عمومی در حال تحصیل هستند و پیش‌بینی می‌شود حدود ۴ هزار نفر سالانه به جمعیت پزشکان عمومی اضافه شود. از سوی دیگر، حدود ۱۰ هزار نفر از جمعیت پزشکان عمومی کشور در حال گذران تحصیلات تکمیلی در رشته‌های تخصصی به سر می‌برند که البته این‌ آمار در مقایسه با قبل از انقلاب، افزایشی 15 برابری داشته است.
دکتر ملک زاده، قرارگرفتن در بين 5 کشور برتر دنيا در سلول‌های بنيادی، دومين کشور دنيا در پيوند مغز استخوان، پیشرفته ترین کشور جهان در پیوند اعضا  کلیه  قرنیه  وکبد، قرارگرفتن در بين 10 کشور برتر در فنآوری نانو، قرارگرفتن در بين 10 کشور برتر دنيا در زيست‌فنآوری و قرارگرفتن بين 5 کشور برتر دنيا در موضوع درمان ناباروی را از جمله دستآوردهای علمی و رتبه های برتر عنوان کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه، وضعيت  فنآوری در کشور را رو به رشد توصیف کرد و افزود: در دو دولت تدبير و اميد حمایت از تأسيس 1100 شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت با گردش مالي حدود حدودا 3000 میلیارد ریال در سال صورت گرفته است و به منظور تحقق سياست اقتصاد مقاومتي توليد 340 محصول دارویی در شرکت‌های دانش بنیان مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی به انجام رسيده است و همچنین 74 مركز رشد مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی تأسيس شده است.

اختصاص ده درصد مقالات برتر و پراستناد به دانشگاه علوم پزشکی تهران
 وی در ادامه به تحليل مقالات 10% برتر پراستناد دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: يکی از شاخص‌های کيفیت مقالات، تعداد و درصد مقالات هر دانشگاه، قرار گرفته در بين 10 درصد مقالات پراستناد رشته مربوطه در جهان است، در شش سال گذشته، دانشگاه 2945 مقاله منتشرشده در بين 10درصد مقالات پراستناد جهانی دارد که اين مستندات 11 درصد از مقالات دانشگاه را شامل شده و 54درصد استنادات دانشگاه را به خود اختصاص می‌دهند.
وی تصریح کرد: بيشترين اين مقالات در سال 2018 به تعداد 801 مقاله منتشر شده است که از اين تعداد 18%‌ مقالات مروری و مابقی پژوهشی اصيل هستند.38% اين مقالات مربوط به مراکز تحقيقاتی دانشگاه و 33درصد اين مقالات حاصل همکاری‌های بين‌المللی بوده است.

159 مقاله پراستناد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ESI

دکتر ملک زاده در ادامه به بررسی رتبه دانشگاه علوم پزشکی ‌تهران در نظام‌های رتبه‌بندی بين‌المللی پرداخت و خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران اکنون 159 مقاله پراستناد در ويرايش ژانويه 2019 نظام رتبه‌بندی ESI دارد ، اين مقالات در مجلات BMJ، Lancet، JAMA، Chemical Reviews و ساير مجلات با Impact  Factor بالا منتشر که از اين تعداد نیز 48 مقاله در Lancet منتشرشده است.
وی گفت: 85 درصد اين مقالات با همکاری بين‌المللی نوشته و منتشر شده‌ و 52 درصد اين مقالات در موضوع پزشکی بالينی، 11درصد داروسازی، 8 درصد شيمی و مابقی ساير موضوعات بوده است. اين 159 مقاله تاکنون 38970 استناد از ساير مقالات ISI Web of Science دريافت کرده‌اند.
دکتر ملک زاده به رتبه دانشگاه در ويرايش ژانويه 2019 نظام رتبه‌بندی ESI اشاره کرد و اظهار داشت: رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ويرايش ژانويه 2019 نظام رتبه‌بندی ESI در شاخه پزشکی بالينی 388، در شاخه داروشناسی 95 و در کل 659 جهانی است، البته دانشگاه علوم پزشکی تهران مانند دانشگاه تهران يک دانشگاه جامع و واجد همه رشته‌های علوم پاية، علوم انسانی، مهندسی و هنر نيست، بايستی سعی شود در حيطه‌های توانمندی خود يعنی پزشکی بالينی، داروسازی، ايمنی‌شناسی و ... تمرکز کرده و در اين حيطه‌ها نیز رتبه خود را بهبود بخشد.
معاون تحقیقات و فنآوری وزارت بهداشت، در پایان به چشم انداز نظام علم، فناوری و نوآوري دانشگاه علوم پزشكي تهران پرداخت و گفت: كسب جايگاه نخست آموزش، پژوهش و بهره‌برداري از دانش سلامت در منطقه و دستيابي به رتبه زير 200 بين دانشگاه‌هاي برتر دنيا تا سال از اولویت ها است.
وی تصریح کرد: با توجه به رتبه، سرمايه‌های انسانی و بسترهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، انتظار می‌رود اين دانشگاه هدف اصلی خود را رقابت درعرصه بين‌المللی قراردهد و در رتبه‌بندی‌های بين‌المللی، بين 100 دانشگاه برتر جهان قرار گيرد، برای دستيابی به اين هدف بايستی، نقشه راه مشخصی تدوين و به دقت اجرا شود، اين نقشه راه بايستی برروی شاخص‌های نوين بين‌المللی نظام علم، فناوری و نوآوري تاکيد کند.
خبرنگار: الهام علی

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 84752
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

تنظیمات قالب