• تاریخ انتشار : 1400/04/21 - 13:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 838
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تقدیر معاون درمان دانشگاه از بیمارستان‌های برتر در حوزه کنترل عفونت

دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه از بیمارستان شریعتی با کسب رتبه نخست، بیمارستان مرکز قلب رتبه دوم و مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) رتبه سوم و در بین بیمارستان های خصوصی، از بیمارستان مدائن به عنوان رتبه برتر قدردانی کرد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، این جلسه با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان، دکتر محمدرضا جعفری سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی، دکتر علی گنجعلیخان مدیر درمان، سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری، دکتر شیوا خوشنویس معاون مدیریت نظارت و اعتباربخشی، دکتر سعید مهرپور رئیس بیمارستان شریعتی، دکتر سید علی دهقان معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت و پزشکان و سوپروایزران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، بیمارستان شریعتی، بیمارستان مرکز قلب و بیمارستان مدائن یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰ برگزار شد.

در این جلسه دکتر علامه گفت: موضوع کنترل عفونت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اگر به دنبال بهبود در درمان بیماران هستیم باید به مبحث کنترل عفونت توجه داشته باشیم. در معاونت درمان سعی بر این است به کنترل عفونت در تمامی جنبه‌ها توجه ویژه شود که به نفع سلامت جامعه خواهد بود. از زحمات تیم های کنترل عفونت به ویژه مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان در این دوران تشکر می‌کنم.

وی افزود: کمیته بررسی عوارض واکسن که از سوی وزارت بهداشت به معاونت درمان واگذار شد، این کمیته با هدف بررسی عوارض ناشی از تزریق واکسن در بیمارستان ها تشکیل شده است . همکاران در بیمارستان‌های خود هر بیماری که بستری می‌شود و احتمال می‌دهید به علت تزریق واکسن بوده به معاونت درمان گزارش دهید.

 

 

 

 

 دکتر جعفری گفت: امسال نیز همچون سال‌های گذشته و باوجود پیک‌های مختلف بیماری کووید 19، در زمینه کنترل عفونت بیمارستانی ارزیابی‌هایی با چک‌لیست واحد بین بیمارستان‌های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد و تلاش کردیم باوجود شیوع ویروس کووید این موضوع مغفول نماند و این جشنواره برگزار شود. ارزیابی‌ها صرفاً بر اساس چک‌لیست بوده و مسلماً موارد بسیاری علاوه بر این آیتم وجود دارد که در بیمارستان‌ها در حال انجام است و همکاران کنترل عفونت در بیمارستان‌ها زحمات بسیاری را متقبل می‌شوند.

وی افزود: در بین بیمارستان‌های خصوصی بیمارستان مدائن با اختلاف فاحش از سایر بیمارستان‌ها رتبه برتر را کسب کرد. در بیمارستان‌های دولتی بیمارستان شریعتی رتبه اول، مرکز قلب رتبه دوم و مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به رتبه سوم دست پیدا کردند. این رتبه‌بندی‌ها به معنی عدم تلاش سایر بیمارستان‌ها نیست. در بیمارستان شریعتی تحول بزرگی در قسمت استریل مرکزی اتفاق افتاد و با حمایت دکتر مهرپور جهش بزرگی در خصوص اصلاح فرایندها، ساختار فیزیکی و تجهیزات در این زمینه انجام و تیم کنترل عفونت تبدیل به دپارتمان کنترل عفونت شد.

سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی اظهار داشت: چک‌لیست که با زحمات بسیار مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان در بیمارستان ها تکمیل شد؛ شامل ارزیابی دپارتمان کنترل عفونت، دستورالعمل‌ها و راهنماها و میزان اجرای آن‌ها، نظام کنترل عفونت است و امسال ارزیابی واحد  استریل مرکزی، سوپروایزر و بیماری کووید ۱۹ به این آیتم‌ها اضافه شد.

 

 دکتر شیرین افهمی متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان شریعتی گفت: همه بیمارستان‌ها در حال تلاش هستند و امیدواریم بتوانیم جایگاه کنترل عفونت را ارتقا داده و به جایگاه ایده آلی برسانیم. بیماری کووید مشغله بسیاری را برای سوپروایزران کنترل عفونت ایجاد کرده که اگر کمک داشته باشند می‌توانند همچون گذشته به راند بخش‌ها و بحث‌های مختلف پایش بالینی؛ مقاومت میکروبی و ... بپردازند. موضوع بعدی مقاومت میکروبی و مصرف بیش‌ازاندازه آنتی‌بیوتیک‌ها است که باید در بیمارستان‌ها پیگیری شود

دکتر دهقان گفت: ضمن تشکر از زحمات و حمایت‌های معاونت درمان که مایه دلگرمی است، در سالی که  ویروس کرونا در کنار کارهای اصلی فعالیت های کنترل عفونت را چند برابر کرده است و تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند مشخص نیست، لازم است نگاه ویژه به کنترل عفونت داشته و ساختار جدیدی را در آن ببینیم.

دکتر گنجعلی خان ضمن تشکر از بیمارستان‌های منتخب گفت: بیماری کووید 19 شرایط بسیار سختی در بیمارستان‌های ایجاد کرده، همکاران کنترل عفونت زحمات زیادی را متقبل شدند، با استفاده از ظرفیت همه شما عزیزان در کنترل عفونت دانشگاه به دنبال ارتقاء این واحد هستیم، به این منظور باید تعامل دوطرفه وجود داشته باشد. بیمارستان‌ها متخصصان عفونی توانمند دارند، نگاه ما درگذشته کارشناسی، سپس پرستار، سوپروایزر و در حال حاضر دپارتمان کنترل عفونت است و به سطوح بالاتر و کارهای بزرگ‌تر فکر می‌کنیم.

رنجبران گفت: باعث افتخار است که در سطح کشور اولین دانشگاه هستیم که سوپروایزر کنترل عفونت دارد و بسیاری از دانشگاه‌ها هنوز به این مقوله اشراف ندارند.

 دکتر یوسفی پور پزشک کنترل عفونت بیمارستان مدائن گفت: در بیمارستان‌های خصوصی مشکلات بیشتر است. در بیمارستان مدائن بخش‌های مختلف کرونا داریم و خدا را شکر مرگ پایینی نیز داشتیم.

دکتر محمد نژاد به نیز به بیان چالش‌ها و دغدغه‌های کنترل عفونت پرداخت.

در پایان از زحمات پزشکان و سوپروایزران کنترل عفونت چهار بیمارستان منتخب تقدیر شد.

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 193215
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب