جلسه پایان سال شورای گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران حفظ سرآمدی بیمارستان فارابی و گروه چشم را هدف اول این گروه در سال 97 دانست.
گالری عکس
جلسه پایان سال شورای گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور دکتر قاسم فخرائی، مدیر و اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی روز چهار شنبه 24اسفند 1396 در سالن شورای بیمارستان فارابی برگزار شد. دکتر سید حسین صدرالسادات، رییس و دکتر مهدی صنعتکار قائم مقام و معاون درمان بیمارستان نیز در این جلسه حضور داشتند.
ابتدا دکتر فخرائی با تبریک فرارسیدن سال جدید دستور جلسه را اعلام کرد. دکتر فریبا قاسمی ، معاون آموزشی بیمارستان اولین سخنران جلسه بود که گزارش عملکرد سال 96 را اعلام و چشم انداز این معاونت در سال آتی را معرفی نمود.
تعمیر و تجهیز پاویون دستیاران ، برگزاری کارگاه توانمند سازی هیئت علمی، انجام دونظر سنجی از دستیاران و اساتید، تجهیز لنز های دستیاران، برنامه ریزی برای برگزاری دوکارگاه فرهنگی برای اعضای هیئت علمی، راه اندازی گروه های کوچک آموزشی ، تهیه پروتکل های درمانی بیماری های شایع چشم توسط این گروه هاف تدوین گاید لاین های بیماری های چشم بر اساس پروتکل هایAAO ، تهیه سالنامه تصویری گروه چشم پزشکی بخشی از فعالیت های معاونت آموزش در سال گذشته بود.
دکتر قاسمی با بیان این که در اعتبار بخشی آموزش وزارت بهداشت این گروه توانست رتبه اول کشور را کسب نماید افزود: امیدواریم در سال آینده بتوانیم این رتبه را حفظ نموده و فعالیت هایمان را بهبود بخشیم.
معاون آموزشی بیمارستان فارابی در ادامه سخنانش به برنامه های این معاونت برای سال 97 پرداخت و گفت: تدوین کتاب سال فارابی حاوی مطالب و گاید لاین های فلوچارتی ضروری برای دستیاران ورودی ، تدوین کتاب عکس فارابی که درواقع دایره المعارف تصویری گروه چشم برای آیندگان خواهد بود، الکترونیک سازی پرونده بیماران به طوری که کمترین آسیب به امر درمان برسد، تنوع در نحوه برگزاری کلاس های آموزشی دستیاران، توجه به برنامه آموزش فلوشیپی، برگزاری دوره های کوتاه مدت آموزشی برای چشم پزشکان فارغ التحصیل، پذیرش رزیدنت های چشم از کشور های دیگر برای گذراندن دوره های کوتاه مدت، برنامه هایی است که قصد اجرای آن را داریم و از همفکری و نظرات و پیشنهادات همه همکاران استفاده خواهیم کرد.
بخش بعدی جلسه به گزارش معاون پژوهشی بیمارستان اختصاص داشت. دکتر محمد طاهر رجبی ابتدا فعالیت های پایه این معاونت نظیر ارائه مشاوره در مورد نوشتن مقاله، آنالیز داده ها پیگیری دریافت گرنت پژوهشی اساتید، نظارت بر اجرای طرح های پژوهشی اعضای هیئت علمی ، دستیاران و فلوشیپ ها و گزارش پیشرفت آن ها، برگزاری ماهانه شورای پژوهشی، برگزاری جلسات پیش دفاع و دفاع ، برگزاری کمیته اخلاق درپژوهش، نظارت بر عملکرد پژوهشی اعضای هیئت علمی در سامانه های مربوطه، ارتباط با مراکز تحقیقاتی متعدد در اجرای پروژه های مشترک را معرفی کرد. سپس آماری از فعالیت های این معاونت اعلام نمود.
دکتر رجبی با بیان اینکه مهمترین شاخص برای رتبه بندی اعضای هیئت علمی از نظر دانشگاه H- ایندکس است رتبه بندی اعضای هیئت علمی بر اساس این شاخص را نمایش داد و افزود: لازم است اساتید برای ثبت مقالات خود در اسکوپوس به درج نامشان در مقالات مطابق نام کاربری ثبت شده دراین سامانه دقت کنند.
دکتر فخرائی، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه در ارتباط با فعالیت های پژوهشی اعضای گروه گفت: گرچه انتشار مقاله یکی از وظایف اصلی اعضای هیئت علمی است ولی متاسفانه به خاطر حجم بالای مراجعات و درگیری بسیار زیاد اساتید در بخش آموزش و درمان ، برخحی فرصت کافی برای جمع آوری داده ها و نوشتن مقاله ندارند و لازم است راه حل هایی را در چارچوب قوانین اداری برای این مشکل پیدا کنیم.
وی همچنین از اعضای گروه خواست به تولید مقاله اکتفا نکرده و در صدد تولید محصولات مصرفی آموزشی و پژوهشی و درمانی ارزآور در حوزه چشم پزشکی باشند.
دکتر فخرایی همچنین خواستار تعامل بیشتر مرکز تحقیقات چشم پزشکی با گروه چشم در این زمینه شد.
دکتر صدرالسادات، رییس بیمارستان فارابی نیز با شاره به سه ساختار پژوهشی موجود در بیمارستان فارابی یعنی، معاونت پژوهشی، واحد سلول های بنیادی و مرکز تحقیقات چشم پزشکی از مشخص نبودن حوزه فعالیت آن ها انتقاد کرد و گفت: ارتباط بیشتر این سه واحد و استفاده مشترک از ظرفیت ها برای ارتقاء آن ها ضروری است.
رییس بیمارستان فارابی ادامه داد: به طور مثال برای واحد سلول های بنیادی هزینه زیادی صرف شده درحالیکه ظرفیت های آن به خوبی معرفی نشده و اکثر همکاران از امکانات این واحد اطلاع چندانی ندارند.
رییس بیمارستان فارابی در مورد تامین هزینه های پژوهشی و بودجه های موجود هم توضیحاتی داد و گفت: بیمارستان برای هزینه کرد بودجه محدودیت هایی دارد و با چارچوب معینی می تواند درآمد خود را خرج کند.
در بخش دیگری از جلسه دکتر فخرایی از دکتر لاشیئی، درخواست کرد با توجه به ابهامات اعضای گروه درمورد فعالیت های این مرکز توضیحاتی در مورد فعالیت های مرکز تحقیقات چشم پزشکی بدهد.
دکتر لاشیئی، رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی در این مورد گفت: درواقع مرکز تحقیقات چشم پزشکی در بیمارستان های دیگر درحد مرکز توسعه پژوهش است و ما بدون همکاری اعضای هیئت علمی گروه، حرفی برای گفتن نداریم. با همه گلایه هایی که دوستان دارند ماحداکثر تلاشمان را می کنیم ولی معتقدیم بایستی یک تقسیم وظایف در حیطه پژوهشی بیمارستان صورت بگیرد. امور پایان نامه های دستیاری و فلوشیپی و دانشجویی به معاونت پژوهشی واگذار شده و طرح های پژوهشی اعضای هیئت علمی که نوآوری و ایده پردازی دارد توسط مرکز تحقیقات پیگیری شود. این کار باعث می شود مرکز تحقیقات حرفه ای تر عمل نموده و ابزار های خاص پژوهش را تامین کند.
وی همچنین درمورد لزوم آشنایی اعضای هیئت علمی با توانمندی های واحد سلول های بنیادی و استفاده از متخصصان علوم پایه آن ، تلاش برای گرفتن ردیف بودجه مستقل، حرکت مرکز تحقیقات در راستای وظایف و ماموریت های قطب علمی چشم پزشکی و پایه ریزی امور بنیادی توضیحاتی داد و پیشنهاد کرد برای آشنایی اعضای گروه با عملکرد و دستاوردها و ظرفیت های مرکز تحقیقات جلسات منظمی در سال آینده برگزار شود.
گزارش دکتر روحی پور در مورد آموزش دستیاری، تاکید دکتر فلاح ، رییس بخش قرنیه بر افزایش اختیارات روسای بخش ها در انتخاب فلوشیپ ها، تاکید دکتر ضیاء الدین طباطبائی دبیر بیست و چهارمین سمینار فارابی بر مشارکت حداکثری اعضای هیئت علمی و پربارترنمودن برنامه های سمینار و تقدیر دکتر کارخانه از رییس و قائم مقام بیمارستان در ساخت مرکز غربالگری نوزادان نارس از دیگر مطالب طرح شده در این جلسه بود.
دکتر صدر السادات نیز در این جلسه از زحمات اعضای هیئت علمی گروه چشم پزشکی در اداره بیمارستان تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد این همدلی و همراهی در پیشبرد اهداف بیمارستان ادامه یابد.
وی همفکری و همدلی را بهترین راه برای ازبین بردن مشکلات خواند و از اعضای گروه درخواست کرد در جلسات گروه به طور منظم شرکت نموده و با طرح مسایل اساسی از حاشیه ها دوری کنند.
دکتر صدر السادات توضیحاتی در مورد علت تغییر محل برگزاری سمینار هم داد و گفت: مهمترین تبلیغ برای ما عملکردمان است و امیدوارم با عملکردی مناسب جایگاه فارابی ارتقاء دهیم.
در پایان دکتر فخرایی با بیان این که حفظ سرآمدی بیمارستان فارابی و گروه چشم باید هدف اول همه ما در سال آینده باشد به جمع بندی جلسه پرداخت و موضوعاتی مانند: تاکید بر جذب هیئت علمی توانمند و اخلاق مدار، توضیح در مورد جذب هیئت علمی جدید، پرهیز از دخالت سلیقه شخصی در جذب هیئت علمی و توجه به منافع گروه، اهمیت سمینار سالانه فارابی و دعوت از اعضای گروه برای حضور حداکثری در آن، برنامه ریزی و اعلام تاریخ برگزاری سمینار در پنج سال آینده، تلاش برای دعوت از چشم پزشکان مطرح بین المللی برای سخنرانی در سمینار را مطرح کرد.
خبر و عکس: امیدوار
ارسال به دوستان