• تاریخ انتشار : 1399/11/10 - 21:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 816
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دفاع از پایان‌نامه محمدجواد منصورزاده دانشجوی دکتری تخصصی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی دانشکده پیراپزشکی

محمدجواد منصورزاده دانشجوی دکتری تخصصی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی دانشکده پیراپزشکی از پایان‌نامه خود با عنوان ارائه اولویت‌های پژوهشی نظام پژوهش سلامت ایران بر مبنای شاخص مزیت نسبی آشکارشده دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، محمدجواد منصورزاده دانشجوی دکتری تخصصی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان ارائه اولویت‌های پژوهشی نظام پژوهش سلامت ایران بر مبنای شاخص مزیت نسبی آشکارشده دفاع کرد.
پژوهش و کاربست آن‌یکی از اصلی‌ترین ارکان توسعه همه‌جانبه کشورهاست. پژوهش در نظام سلامت نیز زمینه ارتقای سلامت برای آحاد جامعه را فراهم می‌آورد. نقطه آغاز پژوهش، مسئله یابی و شناسایی مسائل اساسی نظام سلامت است و تا زمانی که این مسائل اساسی به‌خوبی شناسایی نشوند، هرگونه هزینه و زمان صرف شده برای انجام پژوهش، اتلاف منابع مالی و انسانی است. ازاین‌رو در این رساله سعی شده است تا با رویکرد پیچیدگی علمی و نیز نظر خبرگان حوزه سلامت، اولویت‌های پژوهشی نظام سلامت ایران شناسایی شود.
یافته‌های این پژوهش حاکی از آن بود که 32 حوزه علمی به‌عنوان اولویت‌های علمی ایران در حوزه سلامت با استفاده از استراتژی تنوع‌بخشی و رویکرد پیچیدگی علمی موردتوجه قرار گیرد. بر اساس نظر خبرگان حوزه سلامت نیز 62 حوزه علمی به‌عنوان اولویت الف شناسایی شد. درنهایت 20 حوزه علمی «ایمنی‌شناسی»، «ایمنی‌شناسی و آلرژی (بالینی)»، «آسیب‌شناسی و پزشکی قانونی»، «بیماری‌های ریه و تنفسی»، «پرستاری اورژانس»، «پرستاری آسایشگاه‌ها و مراقبت اجتماعی»، «پرستاری جراحی»، «پرستاری حرفه‌ای با مجوز (LVN) و پرستاری عملی با مجوز (LPN)»، «پریودنتیکس»، «پیری (زیست‌شناسی)»، «تومورشناسی»، «روماتولوژی»، «زیست‌شناسی سلولی»، «ژنتیک»، «ژنتیک (بالینی)»، «سالمندشناسی (پرستاری)»، «طب اورژانس»، «علوم غدد»، «قلب و عروق» و «ویروس‌شناسی» که به‌صورت مشترک در هر دو رویکرد به‌عنوان اولویت علمی کشور در نظام سلامت انتخاب شدند و می‌توانند به‌عنوان اولویت علمی نظام سلامت موردتوجه سیاست‌گذاران حوزه سلامت قرار گیرند.
دکتر المیرا جنوی استاد راهنمای این پژوهش و دکتر بهروز شاهمرادی استاد مشاور آن بودند. دکتر لیلا شاهمرادی، دکتر فاطمه شیخ‌شعاعی، دکتر عبدالرضا نوروزی چاکلی و دکتر حمزه‌علی نورمحمدی داوری آن را بر عهده داشتند.
 
 
  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی
  • کد خبر : 169715
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب