دومین جلسه هم‌اندیشی کمیته فرهنگی و اطلاع‌رسانی ایثارگران برگزار شد

نشست جلسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی ایثارگران در سال 97 پیرامون جلسه کشوری بهداری رزمی و اقدامات انجام‌شده در خصوص جمع‌آوری اطلاعانت شهدای دانشگاه برگزار شد.

این جلسه با حضور دکتر پروین مجدی نصب، دکتر پرویز، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر غفاری، دکتر پور محمدیان، دکتر ماهگلی، دکتر حجازی و دکتر مقیمی، روز سه‌شنبه 2 مرداد‌ماه 1397 و در سالن شهدای دفتر امور ایثارگران برگزار شد.
در ابتدا حجت‌الاسلام و المسلمین غفاری ضمن تبریک دهه کرامت درباره اهمیت و جایگاه زیارت حضرت معصومه (ع) نکاتی را بیان کرد.
 در ادامه مدیر امور ایثارگران دانشگاه گزارشی در خصوص روند جمع‌آوری اطلاعات شهدای دانشگاه ارائه داد و گفت: جمع‌آوری اطلاعات شهدا با استفاده از سایت معاونت دانشجویی، کتاب طبیبان عرشی معاونت فرهنگی، مکاتبه با واحدهای دانشگاه، مکاتبه با بنیاد شهید، جستجو در سایت‌های مربوط به شهدا و مصاحبه با ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها انجام‌شده ضمن اینکه با دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه شهید بهشتی و بنیاد شهید جلسه هماهنگی برگزار شد و اسامی شهدا بررسی و درنهایت آمار شهدای دانشجویان 56 نفر  در رشته‌های مختلف علوم پزشکی و تعداد شهدای کارکنان 23 شهید شناسایی شده است.
 برای دانشجویان شهید به استناد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مدرک افتخاری صادرشده که در مراسمی به خانواده‌های آن‌ها اهدا می‌شود. همچنین مجموعه تصویری کتاب شهدا دانشگاه در حال تدوین است.
پیشنهادهای مطرح‌شده اعضای کمیته فرهنگی در این خصوص عبارت بود: اعلام فراخوان در سطح دانشگاه برای ارائه طرح در خصوص بزرگداشت شهدا، روز کارمند در تمام صفحات اصلی سایت واحدها، از شهدای کارمند تجلیل شود. در هفته دفاع مقدس نمایشگاه آثار عکس و وصیت‌نامه شهدا برگزار شود.  واحدهای دانشگاه به مناسبت سالگرد روز شهادت و یا تولد شهید برنامه فرهنگی تدارک ببیند. کلیپ شهدای دانشگاه تهیه شود و در برنامه‌های مناسبت این کلیپ بخش شود و  در ورودی ساختمان‌های دانشگاه سردیس، تندیس و یادمان‌های شهدا اجرا شود.
 ازجمله بحث‌های دیگر این جلسه در خصوص برنامه کشوری ترویج فرهنگ ایثار شهادت و ارائه بحث آشنایی با معارف و فرهنگ دفاع مقدس برای اعضائی هیئت‌علمی، کارکنان و دانشجویان بود که در این خصوص مدیر امور ایثارگران گفت: جلسات متعددی با گروه معارف دانشگاه، معاونت آموزشی، دانشکده مجازی، معاونت توسعه، مشاور بهداری رزمی وزارت بهداشت، ستاد دانشجویان شاهد و ایثار گرو معاونت فرهنگی برگزارو مقرر شد که برای دانشجویان بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث آشنایی با معارف و فرهنگ دفاع مقدس به‌عنوان دو واحد درسی اختیاری و برای کارکنان در قالب آموزش ضمن خدمت به‌صورت حضوری و مجازی و درنهایت برای اعضای هیئت‌علمی به‌صورت کارگاه فرهنگی توسط اساتید ایثارگر دانشگاه که خود درصحنه‌های دفاع مقدس در جبهه حضور داشتند ارائه شود.
سرفصل‌های پیشنهادی این دوره  تبیین مفاهیم جنگ و دفاع، جغرافیای ایران و عراق، مناقشات مرزی ایران و عراق، بررسی وضعیت محیط داخلی و بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و عراق و مقایسه تطبیقی آن، علل، اهداف و زمینه‌سازی رژیم بعث عراق در تهاجم علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، هجوم سراسری و اشغال منطق مرزی جمهوری اسلامی ایران، نظرات و تدابیر حضرت امام خمینی (ره)، مقاومت مردمی و نیروهای مسلح، متوقف کردن متجاوز، اقدامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران از متوقف کردن دشمن تا پایان سال اول دفاع مقدس، آزادسازی مناطق اشغالی جمهوری اسلامی ایران، راهبرد تعقیب و تنبیه متجاوز، سیر استفاده حکومت صدام از سلاح‌های شیمیایی، نقش کشورهای منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای در جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، مقطع پایان جنگ، دلایل و عوامل پیروزی جمهوری اسلامی ایران در دفاع مقدس، آمار ایثارگران جمهوری اسلامی ایران و تلفات دشمن و نتایج و دستاوردهای دفاع مقدس در عرصه داخلی و بین‌المللی است.
در بحث بهداشت و درمان: 1-شاخص‌های سلامت و شرایط بهداشت درمان کشور قبل از شروع جنگ تحمیلی و تحولات آن در دوره جنگ 2- تاریخچه تحولات حضور جامعه پزشکی در دفاع مقدس و سیر حضور تیم‌های اضطراری در جبهه 3- بیمارستان‌های صحرائی و سیر تکامل و عملکرد این بیمارستان‌ها در دوران دفاع مقدس 4- تریاژ و اورژانس در دفاع مقدس 5- امداد و انتقال مجروحین و مقایسه تجارب دفاع مقدس با جنگ‌های جهانی اول و دوم و جنگ ویتنام 6-احیاء اولیه مصدومیم جنگی 7-نقش پاراکلینیک انتقال خون در دفاع مقدس و تحولات آن 8-جنگ شیمایی دشمن متجاوز علیه رزمندگان و مناطق مسکونی و تجارب درمان مصدومین شیمایی در دوران دفاع مقدس 9- عوارض و آثار حملات شیمیایی‌بر انسان‌ها و طبیعت 10-خلاصه سیستم درمان مجروحین و ارجاع آن‌ها از خط اول جنگ تا بیمارستان‌های مرکز استان‌ها و شهرستان‌ها و نقاهتگاه‌ها و اعزام به خارج از کشور 11- نقش کارکنان فداکار بهداشت و درمان در مرکز درمانی جبهه و پشت جبهه.
 در بحث فرهنگ ایثار شهادت: 1. نقش ارتباط با قرآن و دعا و ائمه معصومین در تحول روحی رزمندگان 2. توصیف فضائی روحانی و الهی دفاع مقدس 3. مقاومت آزادگان در اردوگاه‌های عراقی 4. روایت لحظه آخر زندگی شهدا 5. فرهنگ شوخ‌طبعی و شادابی در دفاع مقدس 6. نقش دفاع مقدس در تحول افراد لوطی‌منش 7. بیان نقش و ویژگی دانشگاه در دفاع مقدس و متقابلاً آثار دفاع مقدس بر دانشگاه 8. نقش نوجوانان، جوانان، دانشجویان، زنان، افراد مسن و اقلیت‌ها در دفاع مقدس
خبر: اسماعیلی
عکاس: گلمحمدی

 

کلمات کلیدی
زهرا  اسمعيلي - عکس
تهیه کننده:

زهرا اسمعيلي - عکس

تنظیمات قالب