• تاریخ انتشار : 1394/10/29 - 15:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2438
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و پرستاری

دکتر شجاعی: طبابت و اخلاق دو روی یک سکه‌اند

دکتر امیر احمد شجاعی هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه، تأکید کرد دانشجویان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان و آینده‌سازان نظام سلامت نقش مهمی در ترویج مباحث اخلاقی در جامعه دارند.

 دکتر امیر احمد شجاعی,

"دانشجویان، ناظران اخلاقی سلامت" یکی از نشست‌هایی است که در چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی برگزار می‌شود، دکتر شجاعی با اشاره به ایده انتخاب این محور گفت: برای رسیدن به سیستم اخلاقی نظام‌مند باید به‌جایی برسیم که تک‌تک ارکان مجموعه خودشان ناظران اخلاقی آن مجموعه باشند و این‌گونه نباشد که گروه نظارتی بخصوصی مسائل را از منظر اخلاقی نظارت و کنترل کنند  بلکه همه اعضاء سازمان نسبت به اجراءقوانین و فرایندها ناظر و دلسوز باشند. البته تسری این موضوع به مجموعه‌ها نیازمند ایجاد فرهنگ مناسب و تلاش گسترده است.
وی دانشجویان را از مهم‌ترین ارکان و اعضاء  نظام آموزشی سلامت دانست و  افزود: استفاده از دانشجویان به‌عنوان ناظران اخلاقی فرصت خوبی است که ایده دیده‌بانی اخلاقی همه اعضاء سازمان  بر اصول و مقررات و فرایندها پیگیری شود. از سوی دیگر دانشجویان عموماً بی‌طرف بوده و فارغ از وابستگی‌های گروهی و سازمانی هستند و دغدغه‌های بسیاری برای آینده مطلوب دارند و هنوز ناگزیر به پذیرش شرایط موجود نشده‌اند. لذا می‌توانند دیدگاه اخلاقی را به  کل جامعه تسری دهند.
مسئول نشست دانشجویان ناظران اخلاقی سلامت، با بیان اینکه هنوز در ابتدای این راه هستیم افزود: این اولین تجربه‌ای است که در این زمینه وجود دارد و باید برای این ایده، کار و برنامه‌ریزی بسیاری صورت گیرد لذا در این نشست از نقطه نظرات اساتید و صاحب‌نظران برای طراحی و اجرای چنین رویکردی استفاده خواهیم کرد.
دکتر شجاعی با تأکید بر اینکه دانشجویان در این طرح دیده بانان اخلاق می‌شوند و نه بازرس و بازپرس افزود: نباید اخلاق و طبابت را از هم جدا دانست،  درحالی‌که این دو از هم جدا نیستند.
 وی طبابت و اخلاق را دو روی یک سکه خواند و افزود: نباید تصور کرد بدون مواجهه اخلاقی می‌توان طبابت کرد وآن معالجه‌ای که بدون توجه به اخلاق صورت گیرد، معامله‌ای غیرانسانی و غیرموجه بوده و از شأن پزشکان و درمانگران عزیز ایران اسلامی به دور است؛ ازاین‌رو معرفت اخلاقی دانشگاهیان بایستی به میزانی افزایش یابد که اگر با موردی مواجه شدند به‌حساب غفلت بگذارند و با شیوه‌های مناسب در پی اصلاح آن برآیند که در این نشست به چگونگی این شیوه‌ها پرداخته می‌شود.

  • گروه خبری : گروه خبری RSS
  • کد خبر : 57363
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تنظیمات قالب