اجلاس مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سراسر کشور برگزار شد
دکتر قناعتی: تغذیه سالم موجب سلامتی همه گروه های سنی خواهد شد
اجلاس مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سراسر کشور با حضور دکتر بهرام دارایی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو و دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این اجلاس با حضور دکتر دارایی معاون وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران،دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و دارو دانشگاه، مدیران کل سازمان غذا و دارو و مدیران مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور روز چهارشنبه 9 شهریور 1401 درسالن دارالفنون سازمان غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدای مراسم دکتر قناعتی ضمن خیر مقدم به حاضرین و تسلیت ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) از سازمان غذا و دارو در اجرای موفق طرح دارویاری تشکر کرد.
رئیس دانشگاه در ادامه با استناد به نص صریح آیه فلْینْظر الْإنْسان إلى طعامه «پس انسان باید به خوراک خود بنگرد»، به بحث اهمیت سلامت غذایی از دیدگاه قرآنی اشاره کرد وگفت: در قرآن کریم علاوه بر اثرات تغذیه ای به اثرات معنوی نوع غذایی که خورده می شود نیز توجه شده است.
وی افزود: تغذیه سالم موجب سلامتی همه گروه های سنی خواهد شد، در کشورهای غرب به دلیل استفاده از فست فود ها و زندگی مک دونالدی افراد با بیماری های تغذیه ای از جمله چاقی های شدید مواجه هستند.
دکتر قناعتی در ادامه گفت: یکی از مشکلات کشور ما در بحث سلامتی غذا استانداردهای موجود و نحوه اجرای آنهاست. استاندارد باید طوری باشد که نه خیلی سختگیرانه باشد و نه خیلی مورد سهل انگاری واقع شود؛ و باید امکانات و تجهیزات از حالت انحصاری بودن دربیاید و اشتراک گذاشته شود.
به برنامه های امنیت و سلامت غذا به عنوان چراغ راه و هدف رسیدن به سلامت نگاه می شود
در ادامه دکتر دارایی گفت: در تعدادی از کشورهای پیشرفته روند کشف علت بیماری ها را در نوع غذای خورده شده جستجو می کنند و این نشان دهنده نقش مهم غذا در سلامتی افراد است و خوب است این موضوع به طرف دانش بنیان سوق داده شود و به دلیل برخورداری ما از یک هسته مرکزی در داخل کشور می توانیم منسجم تر پیش برویم و دستورالعمل تدوین شده را به کل کشور تعمیم دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در بحث تفویض برنامه های مدیریت غذا به ویژه در زمینه آرایشی و بهداشتی حتی اگر تعارضی هم وجود داشته باشد می توان با تبدیل کردن تهدیدها به فرصت مسیر را با موفقیت ادامه داد.
وی در ادامه گفت: چشم انداز جدید ما از برنامه ها این است که در فرصت های آینده برنامه ها به صورت یکساله انجام شود وطبق فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) باید برنامه های توسعه ادامه دار نیز داشته باشیم.
دکتردارایی گفت: در دنیا به برنامه های امنیت و سلامت غذا به عنوان چراغ راه و هدف رسیدن به سلامت نگاه می شود و تحت تاثیر عوامل اجتماعی نیز قرار می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: به منظور کاهش شکنندگی برنامه های امنیت و سلامت غذایی هرچه هماهنگی و تعامل بین ارگان های دخیل مانند وزارت صمت، دامپزشکی و جهاد کشاورزی بیشترباشد، موفقیت های بیشتری حاصل خواهد شد.
با تعامل با حوزه بهداشت می توان به صورت برد- برد به اهداف سلامت دست یافت
دکتر غفارزاده گفت: تولید کنندگان مواد غذایی در کشور ما بر خلاف منافع شخصی حاضر شده اند رنگ قرمز را روی محصولات خود درج کنند و این نشان دهنده ظرفیت بالای تولید کنندگان محصولات غذایی کشورمان برای مراعات قوانین در این زمینه است.
معاون غذا و دارو افزود: امروزه ما می توانیم از نشانگررنگی تغذیه ای به عنوان ظرفیت بالفعل در حوزه سلامت استفاده کنیم که این امر نیازمند آموزش است، در این زمینه با تعامل با حوزه بهداشت می توان به صورت برد- برد به اهداف سلامت دست یافت.
وی تاکید کرد: در طی کارگروه های موازی ما در صدد هستیم که برای حل مشکلات مربوط به مشاغل خانگی قدم های مثبتی بر داریم.
در ادامه دکتر محمود بیگلر معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا ودارو ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: ساماندهی نیروی انسانی، آموزش، تفویض اختیار و برون سپاری، توسعه بسترهای الکترونیک و هوشمندسازی، توزیع منابع مالی برمبنای تفاهم نامه بودجه با معاونت های غذا و دارو و شاخص های عملکرد، استفاده از ظرفیت های قانون بودجه، تکمیل پروژه های عمرانی و بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی را از راهبردهای سازمان غذا و دارو است.
همچنین دکتر بیگلر توضیحاتی در خصوص اقدامات در حوزه منابع انسانی و تحول اداری، تامین منابع مالی و اعتبارات، مقایسه اعتبارات برنامه عملیاتی حوزه فرآورده های غذایی و آشامیدنی، تفویض اختیار در حوزه امور غذایی و آشامیدنی، سامانه های سازمان غذا و دارو و ... ارائه داد.
دکتر فرامرز خدائیان مدیر کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو برنامه ها و سیاستهای این اداره کل را معرفی کرد.
وی در ادامه اهم اقدامات در حوزه واردات، صادرات، بین الملل، تولید، برنامه های ارتقاء سلامت غذا، برنامه های عملیاتی – توسعه ای و حوزه سامانه های TTAC را تشریح کرد.
در پایان حاضرین نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص موارد مطرح شده عنوان کردند.
نظر دهید