• تاریخ انتشار : 1400/05/20 - 14:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1541
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

وضعیت واکسیناسیون و درمان بیماران کووید در نشست هیئت رئیسه دانشگاه بررسی شد

دکتر کریمی: دانشگاه باید صدای بلند علم را در جامعه منعکس کند

استفاده از ظرفیت دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی برای واکسیناسیون عمومی، بررسی تاثیر داروی رمدسیویر در کمیته‌ای علمی و تصمیم گیری برای آن بر اساس شواهد علمی، کاهش مدت زمان دپوی واکسن و جداسازی لاین خدمت رسانی به بیماران کرونایی در داروخانه 13 ابان از جمله مصوبات دانشگاه در نشست هیئت رئیسه بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که 17 مرداد 1400 در سالن دارالفنون برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، ضمن قدردانی از تلاش صادقانه معاونان گفت: این را بهترین نوع مدیریت می‌دانم که نبود چند روزه بنده به دلیل جراحی زانو، کوچکترین خللی در کار و عملکرد معاونان ایجاد نکرد؛ از این رو صمیمانه از همه دوستان قدردانی می کنم. خوشبختانه معاونان در این دوران با اختیارات کامل به فعالیت خود ادامه دادند و بنده لحظه به لحظه با آنها در ارتباط بودم و تمامی مسائل دانشگاه را رصد کردم.

وی سپس به حواشی ایجاد شده برای افتتاح دو مرکز درمانی (مهدی کلینیک، مرکز طبی 2) در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: دانشگاه در کشور باید صدای بلند علمی فکر کردن و علمی عمل کردن و صدای بلند علم به معنی اعم و اخص باشد و راهی جز اینکه به تمامی مسائل دانشگاه علمی فکر کنیم نیست. گاهی این علم در حوزه درمان و تجویز داروی کروناست و گاهی علم مدیریت است؛ اینکه بدانیم یک بیمارستان هزار تخت خوابی را با چه مدلی بسازیم، راه اندازی، تجهیز و آماده بهره برداری کنیم، همگی علم است. همچنین مدل همکاری با خیرین در ساخت بیمارستان و افتتاح آن نیز مدلی علمی است.

دکتر کریمی، رفتار علمی را تنها مختص مسائل درمانی نداست و تاکید کرد: رئیس دانشگاه نیز باید رفتارش علمی باشد و نباید عملکردش تحت تاثیر موضع گیری های سیاسی، جناحی و گروهی و یا حتی خدای نکرده بر اساس منافع شخصی باشد چرا که این حالت بدترین مدل رفتاری است.

رئیس دانشگاه، در ادامه به بهانه روز خبرنگار، ضمن قدردانی از تیم روابط عمومی دانشگاه گفت: آنکه می تواند پیام بلند علمی و صدای رسای دانشگاه را به جامعه منتقل کند، خبرنگار است. علم و تخصص انتقال این پیام علمی در اختیار روابط عمومی و تیم خبری و اختصاصا خبرنگار آن مجموعه است. خبرنگار، پیام صحیح، کار صادقانه و پیام تمیز و پاکیزه دانشگاه را به جامعه منتقل می کند و من از فرصت استفاده کرده و به دکتر ترابی و تیم همکار ایشان در دانشگاه تبریک می گویم.

دکتر کریمی، حضور عکاسان و خبرنگاران در تمامی دوران کرونا و ثبت وقایع در طول یکسال گذشته را قدر دانست و تصریح کرد: اگر این عزیزان همپای پرستاران، پزشکان و کادر درمان در صحنه حضور نداشتند، بسیاری از این وقایع مغفول می ماند و از بین می رفت از این رو خوشحالم که با تلاش وافر دکتر ترابی و تیمشان و حس مسئولیتی که داشتند این لحظه های ماندگار به ثبت رسید لذا صادقانه از آنها قدردانی می کنم.

وی سپس تلاش دانشگاه برای رشد در تمامی جوانب را مثبت ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه دانشگاه در یک سال و نیم گذشته در هیچکدام از زمینه ها کوتاه نیامده و از مسائل آموزشی و پژوهشی غافل نمانده است اما دو حوزه بهداشت (به دلیل واکسیناسیون) و درمان (به دلیل حجم بالای بیماران کرونایی) در این روزها بیش از گذشته تحت فشار قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه، یکی از مهم ترین وظایف دانشگاه در شرایط حاضر را واکسیناسیون خواند و تاکید کرد: اگر چه نسبت به دانشگاه های دیگر در زمینه واکسیناسیون جلوتر هستیم اما هر چه در این زمینه تلاش کنیم می توانیم از مرگ و میر پیشگیری کنیم و قطعا جای دوری نمی رود. از این رو حداکثر تلاش را برای ایمن سازی و واکسینه کردن مردم به کار گیرید.

دکتر کریمی کاهش مدت زمان دپوی واکسن در دانشگاه را خواستار شد و گفت: تاکید می کنم که از تمامی ظرفیت های دانشگاه به جز بیمارستان ها که فشار زیادی بر آنهاست، برای سرعت بخشی به واکسیناسیون استفاده کنید و لذا بهانه ای در این زمینه قابل قبول نیست. همچنین مراکز تحقیقاتی که فضای مستقل از بیمارستان ها دارند و دانشکده ها می توانند در این زمینه فعال شوند.

رئیس دانشگاه، پس از ارائه گزارش بیمارستان ها در درمان بیماران کووید گفت: پس از تجربه اولیه شکست خورده در بیمارستان یاس، اکنون این مرکز تبدیل به بیمارستانی جنرال شده که تحت حمایت درست و علمی دانشگاه توانسته ظرفیت های خود را فعال کند و تبدیل به بیمارستانی جنرال شود. عدم بهره برداری مناسب از ظرفیت های این بیمارستان ظلم به مردم و هم بیمارستان است از این رو امروز می توانید از آنها بخواهید که مانند مابقی بیمارستان های جنرال، خدمت ارائه دهند.

وی همچنین همکاری بیمارستان رازی به عنوان مرکزی سرپایی در درمان بیماران کووید را نمونه ای از مدیریت درست خواند و گفت: می توانید بار بیماران سرپایی را به آنجا منتقل کنید و به افراد پر تلاش و خسته مراکز بزرگ همچون بیمارستان امام بیش از این فشار وارد نکنید.

دکتر کریمی، بازدیدهای معاونان از بیمارستان ها را اوج تعامل و همکاری معاونت ها دانست و ضمن دستمریزاد به آنها اظهار داشت: برای موضوعات علمی همچون اثربخشی داروی رمدسیویر نیز می توانید از ظرفیت استودیو شفای روابط عمومی برای برگزاری نشست آزاداندیشی و میزگرد علمی استفاده کنید چرا که دانشگاه باید بر اساس شواهد علمی عمل کند و در این زمینه باید پافشاری دانشگاهی خودمان را داشته باشیم.

 بسیج عمومی برای واکسیناسیون
در ادامه دکتر علیرضا دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه، ضمن قدردانی از همکاری رئیس دانشگاه و معاونت ها و حراست در زمینه واکسیناسیون گفت: امیدوارم با تسریع در واکسیناسیون بتوانیم سطح ایمنی جامعه را افزایش و عملا چرخش ویروس را کاهش دهیم.

وی دانشگاه علوم پزشکی تهران را یکی از دانشگاه های بزرگ برتر در زمینه واکسیناسیون خواند و تصریح کرد: استان تهران دارای 14 میلیون جمعیت است که از این میزان، دانشگاه علوم پزشکی تهران 3 میلیون جمعیت تحت پوشش دارد. همچنین بر اساس تکالیف اعلام شده، باید 31 پایگاه تزریق واکسن راه اندازی می کردیم که تا کنون توانسته ایم 30 پایگاه راه اندازی کنیم.

دکتر دلاوری، با اشاره به استانداردهای اعلام شده برای راه اندازی پایگاه (راه اندازی یک پایگاه برای هر 100 هزار نفر) گفت: اگر بخواهیم به 800 هزار دوز واکسن در روز برسیم و هر پایگاه حدود یکهزار واکسن بزند، باید 31 پایگاه راه اندازی کنیم. خوشبختانه در پایگاه های موجود، تجمعی برای واکسیناسیون نداریم و توانستیم تجمع صبحگاهی برای تزریق واکسن را با آغاز ساعت کاری از 7:30 صبح کاهش دهیم.

وی از توانایی دانشگاه برای افزایش پایگاه ها در روزهای آتی خبرداد و گفت: با تعاملی که با دانشکده ها و خصوصا دانشکده پزشکی و سازمان های دیگر داشتیم، توانستیم تا کنون پایگاه های مختلفی را راه اندازی کنیم و این ظرفیت قابل افزایش است.

معاون بهداشت دانشگاه، افزود: از 310 تیم تزریق واکسن تا کنون 166 تیم راه اندازی شده است که البته تجهیز تیم های تزریق واکسن به بارکدخوان موجب افزایش سرعت تزریق آنها شده است به گونه ای که هر تیم توانایی تزریق 120 نفر را دارد لذا از این حیث نیز با مشکلی مواجه نیستیم.

دکتر دلاوری، از تزریق 14 میلیون و 700 هزار واکسن تا کنون در کل کشور و 2 میلیون و 513 هزار نفر در تهران خبر داد و گفت: تا کنون توانسته ایم 19.9 دهم جمعیت تحت پوشش دانشگاه را واکسینه کنیم. همچنین اگر جمعیت بالای 18 سال کشور را حدود 76 درصد در نظر بگیریم، تا کنون 26 درصد جامعه هدف را  پوشش داده ایم.

وی در ادامه ضمن قدردانی از همکاری واحدهای مختلف دانشگاه، گفت: اکنون از تمامی برندهای موجود در کشور، واکسن وجود دارد و تقریبا  12 روز دپوی تعداد واکسن در دانشگاه داریم.

 

افزایش حجم بیماران کووید؛ کاهش مرگ و میر
دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه، با ارائه گزارش کلی آمار بیماران کووید در بیمارستان ها گفت: در موج پنجم کرونا، متوسط روزانه بیماران حاضر در بخش های کووید چیزی حدود هزارو 219 بیمار است و در حدود 17 هزارو 700 بستری جدید در این پیک داریم. اما خوشبختانه مرگ و میر بیماران ناشی از کووید به 8 درصد از کل بستری ها کاهش پیدا کرده است.

وی کاهش مرگ و میر بیماران را ناشی از زحمات این عزیزان در بیمارستان ها و مراکز درمانی دانست و گفت: متاسفانه آمار مراجعه بیماران بسیار بالاست به گونه ای که روند مراجعه کلی کووید در 13 مرداد با مراجعه 521 بیمار شکسته شد.

معاون درمان دانشگاه، با اشاره به آمار بالای بستری در پیک پنجم خاطر نشان کرد: تقریبا در تمامی بیمارستان های دانشگاه به نوعی بیمار بستری کووید داشتیم و به نظر می رسد که فعلا این روند رو به صعود است و هنوز به وضعیت تثبیت شده ای در روند بستری نرسیده ایم.

دکتر علامه، تعطیلی اعمال جراحی الکتیو و غیرضروری را در راستای بهره گیری از ظرفیت های پرسنلی برای بیماران کووید اعلام کرد و گفت:  روزانه بیش از هزار و 600 بیمار در مراکز سرپایی دولتی و غیردولتی تحت پوشش دانشگاه، تحت درمان قرار می گیرند.

وی در پایان گفت: کادر درمان این روزها در شرایط سختی است اما از حمایت های معاونت توسعه و تیم آنها، از دکتر سهراب پور، دکتر نفیسی، دکتر پورغریب و دکتر وسکویی در ساماندهی نیروهای داوطلب، همچنین از دکتر رویینی و دکتر حاج محمودی برای تامین دارو  و همچنین با همکاری های دکتر مرعشی برای راه اندازی نسخه نویسی الکترونیک قدردانی می کنم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 195367
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب