یازدهمین جلسه هماندیشی روسای بخشهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ه) در سال 1400
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره): زمان آن رسیده تا با فاصله گرفتن از مدیریت سنتی، گامهای تازهای در مسیر مدیریت علمی بیمارستان برداریم
در آخرین جلسه امسال روسای بخشهای مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به موضوعاتی چون مدیریت بهینه مصارف، هزینهها و نگهداشت تجهیزات پزشکی در سال آتی، وضعیت امیکرون، روند اجرای نسخهنویسی الکترونیک، مراحل پیشرفت پروژههای مهدی کلینیک و 540 تختخوابی انستیتو کانسر پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) آخرین نشست ماهانه روسای بخشهای این مرکز در سال جاری، چهارشنبه چهارم اسفند 1400 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، معاونان پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی و روسای بخشهای بالینی در سالن شورای ریاست برگزار شد.
دکتر دهقان با ابراز خرسندی از همراهی و دغدغه مندی روسای بخشهای مجتمع در بحث تجهیزات پزشکی و مدیریت هزینهها گفت: سعیمان این است تا با استفاده از نقطه نظرات همه دوستان اعم از آموزش کاربری دستگاهها در تمامی ردههای مرتبط، تعیین مسئول نگهداشت تجهیزات در بخشها، مدیریت حملونقل وسایل پزشکی و ... راهکارهای مناسب در این حوزه را پیاده کنیم. جهان بر پایه علم میچرخد و ما نیز باید از مدیریت سنتی فاصله بگیریم و به سمت مدیریت علمی حرکت کنیم. بحث تجهیزات پزشکی، تهیه، تعمیر و نگهداشت آنیک پدیده چندوجهی است که نیاز به کار دارد و درعینحال عدم کاربری درست از نکات قابلتوجهی است که با آموزش و نظارت قابلرفع است.
وی با اشاره به روند پیشرفت نسخه الکترونیک در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) افزود: ثبت بیش از 42 هزار نسخه الکترونیک در دو ماه اخیر اتفاق ارزشمندی است که با همکاری تمامی گروههای پشتیبانی، درمان و امور دانشگاهی مجتمع در کنار اساتید و پزشکان محترم این مرکز رقم خورده و با سرعت خوبی ادامه دارد.
رئیس مجتمع با توضیح در خصوص تغییرات مدیریتی اخیر مجتمع از زحمات دکتر صدیقه حنطوش زاده رئیس پیشین بخش زنان، دکتر سید محمد میراسکندری رئیس پیشین بخش بیهوشی و دکتر حبیبالله محمودزاده رئیس پیشین انستیتو کانسر قدردانی کرد و به دکتر مریم دلدار رئیس جدید بخش زنان، دکتر سید خلیل پسته ای رئیس جدید بخش بیهوشی، دکتر فرومندی رئیس جدید بخش ICU جراحی قلب و دکتر روحالله میری رئیس جدید انستیتو کانسر تبریک گفت.
دکتر دهقان همچنین در خصوص تغییر نامگذاری ICU های مجتمع توضیح داد: دکتر مصطفی محمدی در سمت ریاست ICU جنرال یک (جنرال)، دکتر سامرند فتاح قاضی در سمت ریاست ICU جنرال 2 (اورژانس) و دکتر مسعود رمضانی در سمت ریاست ICU جنرال 4 (ولیعصر (عج)) ابقا شدند و دکتر بشارت رحیمی هم رئیس ICU جنرال 3 (دیالیز) هستند.
وی در ادامه با توضیح در خصوص مراحل پیشرفت پروژههای مهدی کلینیک و 540 تخت خوابی انستیتو کانسر گفت: مهدی کلینیک با بیش از 95 درصد رشد فیزیکی در شرایط خوبی است و امیدواریم با هماهنگی و هدایت دانشگاه و تشکیل کارگروه ویژه مجتمع در محورهای مختلف با هدف تسریع راهاندازی و تکمیل پروژه در کنار سایر عوامل مهدی کلینیک بهزودی برای ارائه خدمات درمانی به مردم آماده بهرهبرداری شود. همچنین سه بونکر دستگاههای رادیوتراپی پروژه 540 تختخوابی نیز با کمک خیرین سلامت تقریبا به مراحل نهایی نزدیک شده و امیدواریم با کمک مسئولین دانشگاه و وزارت بهداشت به زودی به چرخه خدمترسانی وارد شود.
رئیس مجتمع با اشاره به آمار کشوری امیکرون خاطرنشان کرد: با توجه به مشاهدات اخیر به نظر میرسد به قله پیک رسیدهایم و بهتدریج باید شاهد سیر نزولی مراجعات امیکرون باشیم که اگر به همین منوال پیش رود تا پیش از شروع سال جدید این پیک را نیز پشت سر میگذاریم. امیدواریم سال نو را بدون کووید 19 آغاز کنیم.
مهندس محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی مجتمع با ارائه گزارشی از هزینههای بیمارستان بر لزوم مدیریت بهینه هزینهها در سال 1401 تاکیدکرد و گفت: به دلیل عدم تناسب رشد تعرفه خدمات درمانی و درآمدها با هزینههای بیمارستانی اعم از نیروی انسانی و تجهیزات پزشکی و همچنین محدودیت منابع و اثرات همه اینها بر تراز مالی بیمارستان که گاهی حتی در این میان مجبوریم با هزینههای گزاف و غیرقابلپیشبینی که هر بحرانی به سیستم تحمیل میکند نیز دستوپنجه نرم کنیم، باید با کمک و همفکری هم به سمت مدیریت بهتر مصرف، نگهداشت و کنترل هزینه حرکت کنیم.
وی با اشاره به بالا بودن هزینههای نیروی انسانی و تعمیرات تجهیزات پزشکی در این مرکز افزود: پراکندگی فیزیکی ساختمانهای مجتمع هزینه زیادی را برای تامین نیروی انسانی لازم به مجموعه وارد میکند. در بحث تجهیزات پزشکی هم طبق بررسیهای بهعملآمده، عمده خرابی دستگاهها ضمن استهلاک و طول عمر خود دستگاه به عدم کاربری مناسب از آن برمیگردد که قابلآموزش و پیشگیری است.
دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان مجتمع برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای دیجیتال را برای فراگیران در بدو ورودشان به بیمارستان بسیار کمککننده خواند و گفت: بحث آموزش کار با تجهیزات پزشکی باید در تمام سطوح و بهطور مداوم انجام شود. بعلاوه باید در کنار سیستم جامع مدیریت نگهداشت در هر بخش، فردی بهعنوان مسئول استفاده و نگهداری درست از تجهیزات پزشکی آموزش و تربیت شود.
دکتر سید حسن امامی رضوی به نقش آموزشی بیمارستان اشاره و تصریح کرد: آموزش بالینی فراگیران بسیار مهم است و با توجه به جابهجایی آنها در طول دوره، واحد مدیریت نگهداشت تجهیزات مجتمع باید برای پیشگیری از خرابی دستگاهها و خسارتهای احتمالی نسبت به آموزش نحوه کاربری و نگهداشت تجهیزات پزشکی به فراگیران و کارکنان برنامهریزی و اقدام کند.
دکتر سید محمدرضا خاتمی رئیس بخش پیوند کلیه مجتمع گفت: مسئله آموزش و تعریف شرح وظائف افراد در افزایش رضایتمندی و بازده کار بسیار اهمیت دارد. برای مدیریت هزینه باید از متخصصین حوزه اقتصاد درمان کمک گرفت.
دکتر محمدرضا عباسی هیئت علمی گروه نفرولوژی نیز بر لزوم تهیه پروتکل حملونقل تجهیزات پزشکی در مجتمع تاکید کرد و افزود: با توجه به بحث فرسودگی نیاز است برای هریک از تجهیزات پزشکی مجتمع شناسنامهای تهیه و هزینههای احتمالی با توجه به عمر استاندارد دستگاهها و میزان استفاده از آنها پیشبینی شود.
دکتر رؤیا ستارزاده هیئت علمی گروه قلب و عروق بابیان این نکته که قیمت تعمیر هر پروب سونوگرافی نسبت به سال 1396 حدوداً 10 برابر شده یادآور شد: درحالیکه تعرفههای خدمات درمانی در این سالها افزایش چندانی نداشته و از طرفی تجهیزات پزشکی مجتمع با این حجم مراجعه بیمار فراتر از استانداردهای بینالمللی زیر بار است میتوان گفت مدیریت هزینهها در بیمارستان کاری شبیه معجزه است. در اینکه ساختارها باید تغییر کند شکی نیست ولی برخی هزینهها اجتنابناپذیر است. هستند کارکنانی که چندوظیفه را درآنواحد بهخوبی انجام میدهند و باید با تشویق مناسب علاقه سازمانی را در آنها تقویت کنیم.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی رئیس بخش گوارش گفت: در بحث آندوسکوپی خدمتی که به بیماران در این مرکز ارائه میشود قابلمقایسه با بخش خصوصی نیست ولی بحث استهلاک دستگاهها در بخش خصوصی هم مطرح است و هزینههای پشتیبانی بالایی را برایشان به همراه دارد. اینیک سیکل معیوب است مگر اینکه با توجه به تخصصهای موجود درآمد بیمارستان را افزایش دهیم.
دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی در خصوص اهمیت نظارت نسخ درمانگاهها از سوی اساتید گروهها گفت: بررسی و کنترل نسخ بر اساس اعتباربخشی آموزشی بیمارستانها به عهده استاد بوده و از نظر مالی نیز تنها با تایید اساتید قابلقبول سازمانهای بیمه است.
در پایان دکتر نوید مقدم مدیر فناوری اطلاعات مجتمع گزارشی از پروژه نسخهنویسی الکترونیک و اقدامات انجامشده در محورهای نرمافزار، سختافزار، آموزش و بهینهسازی ارائه کرد.
نظر دهید