• تاریخ انتشار : 1396/05/19 - 12:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2895
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برای اولین بار در کشور در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) محقق شد

راه اندازی کلینیک فوق تخصصی فشارخون، هولتر و بیوامپدانس

اولين كلينيك اختصاصي فشارخون در ايران با حضور فوق تخصصان نفرولوژي برای ويزيت بيماران و بهره مندی از دستگاه‌های پیشرفته‌ جهت مانيتورينگ ٢٤ ساعته فشارخون و نيز ارزيابي حجم آب بدن بیماران توسط آنالايزر بيوامپدانس، راه اندازی شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، مراسم گشایش کلینیک فوق تخصصی فشارخون، هولتر و بیوامپدانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) روز دوشنبه 16 مرداد، با حضور دکتر لسان پزشکی رئیس بخش نفرولوژی، دکتر تفاخری رئیس درمانگاه‌های مجتمع، دکتر نصیری طوسی عضو هیئت‌علمی گوارش و نماینده گروه داخلی، دکتر عباسی، دکتر گتمیری و دکتر نجفی اعضای هیئت‌علمی گروه نفرولوژی و جمعی دیگر از اعضای هیئت‌علمی رشته‌های فوق تخصصی برگزار شد.
در این مراسم دکتر تفاخری رئیس درمانگاه‌های مجتمع گفت: مقوله فشارخون به حدی مهم است که فشارخون به‌عنوان قاتل خاموش ناميده شده است. در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با توجه به‌شدت نیاز کشوری نسبت به فرهنگ‌سازی در مورد نوع تغذیه و سبک زندگی در این بیماری حداکثر تلاش انجام‌شده تا فضای خوبی تحویل این کلینیک شود.
دکتر لسان پزشکی رئیس بخش نفرولوژی، در خصوص بیماری فشارخون اعلام کرد: بیماری فشارخون یک ریسک فاکتور اساسی است که یک‌چهارم افراد بالغ دنیا به آن مبتلایند و  اغلب از آن بی‌خبرند.
وی در خصوص راه‌اندازی این کلینیک فوق تخصصی گفت: در سراسر دنیا هر درمانگاهی که برای تشخیص فشارخون افتتاح شود باعث افزایش تعداد بیماران مبتلا می‌شود و علت آن تشخیص زودهنگام بیماران است.
رئیس بخش نفرولوژی، با بیان این که پزشکان با تغییر سبک زندگی افراد و یا دارودرمانی این بیماری را کنترل می‌کنند، اظهار امیدواری کرد تا راه‌اندازی این درمانگاه در کوتاه‌مدت روی مراجعه‌کنندگان مجتمع تأثیر مثبت بگذارد. وی در ادامه گفت: این نقل‌قول علمی بسیار مصطلح است که قلب قربانی فشارخون می‌شود و فشارخون کلیه را بمباران می‌کند. بسیاری از فشارخون‌های اولیه که به عارضه نرسیده قابل‌درمان است. بعلاوه اگر متخصصین برای بیماری تشخیص استفاده از دارویی را دادند، مصرف این داروها دائمی است و بیمار نباید آن را قطع کند. ما با زحمت فشارخون بیماران را کنترل می‌کنیم اما بیمار با دیدن فشارخون طبیعی داروهای خود را قطع می‌کند و زحمات ما و بیماران به هدر می‌رود.
دکتر لسان پزشکی اظهار امیدواری کرد که وجود چنین کلینیک‌هایی علاوه بر پیشگیری و درمان بتواند ازنظر فرهنگ‌سازی نیز مؤثر باشد، زیرا تفهیم این معضل قابل‌پیشگیری به یک بیمار، در آینده در کل جامعه اشاعه خواهد یافت.
در ادامه جلسه، دکتر عباسی با اعلام تاریخچه این حرکت گفت: سال 90 با خرید دو دستگاه هولتر توسط بیمارستان اتاق درمانگاهی فشارخون در بخش نفرولوژی راه‌اندازی شد. تاکنون تعداد دستگاه‌های هولتر به 13 رسیده است که تمهيدات خريد ٥ دستگاه ديگر نيز انجام‌شده است و طی شش سال اخیر بالغ‌بر چهارده هزار مورد هولتر فشارخون در این مرکز انجام‌شده است. همچنین دو دستگاه بیوامپدانس  در این مرکز اضافه‌شده است که تاکنون دو هزار و 500 بیوامپدانس برای مراجعه‌کنندگان انجام‌شده است. لازم به توضیح است دستگاه بیوامپدانس باهدف اولیه اندازه‌گیری وزن خشک بیماران دیالیزی بکار می‌رود به دلیل پیشرفت فنّاوری در حال حاضر قابلیت اندازه‌گیری توده چربی ، عضله و حجم آب بدن افراد را دارد و طب ورزشی، تغذیه و کلینیک‌های چاقی از این فنّاوری می‌توانند بهره ببرند.
در ادامه مراسم، دکتر نصیری طوسی عضو هیئت‌علمی گوارش و نماینده گروه داخلی اظهار امیدواری کرد که با توجه به اهمیت فشارخون مبحث آموزش فراگیران در سطوح دانشجویی، اینترنی، رزیدنتی در این کلینیک دنبال شده بعلاوه ثبت اطلاعات و آمار و فعالیت‌ها با رویکرد پژوهش در این درمانگاه ادامه یابد.
دکتر گتمیری عضو هیئت علمی گروه نفرولوژی نیز در جمع‌بندی اعلام کرد: ارزیابی و کنترل مبتلایان به فشارخون هر دو ماه یک‌بار در مراجعه به درمانگاه‌های فشارخون بسیار موثرخواهد بود.
وی افزود: در طراحی این درمانگاه فوق تخصصی رویکرد آموزش و پژوهش بسیار جدی گرفته‌شده است و با توجه به هدایت و حمایت این درمانگاه توسط مرکز تحقیقات نفرولوژی، ثبت اطلاعات فشارخون و نمونه‌گیری‌هایی مانند قند و کراتینین که از مدت‌ها قبل در فعالیت‌های این مرکز اجرا می‌شده در این درمانگاه نیز دامه خواهد یافت و بعلاوه با توجه به شأن بخش نفرولوژی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) به‌عنوان قطب آموزشی نفرولوژی کشور تدابیر ویژه‌ای برای ارتقاء دانش فراگیران درزمینهٔ فشارخون با استفاده از امکان فراهم‌شده در درمانگاه فوق تخصصی فشارخون اندیشیده شده است. چشم‌انداز ما با راه‌اندازی این درمانگاه در صورت مشاهده تأثیرات مثبت پیش‌بینی‌شده در افزایش سلامت جامعه جذب فراگیران خارج از مجتمع برای گذراندن دوره آموزشی ویژه فشارخون است. تجربه دیگر کشورهای پیشرفته در امر پرورش فلوشیپ فشارخون نیز راهگشا است.
دكتر نجفي نيز در پايان اشاره كرد كه كلينيك حاضر اولين كلينيك اختصاصي فشارخون در ايران است و علاوه بر حضور فوق تخصص نفرولوژي در ويزيت بيماران از دستگاه‌های پیشرفته‌ای جهت مانيتورينگ ٢٤ ساعته فشارخون و نيز ارزيابي حجم آب بدن توسط  آنالايزر بيوامپدانس جهت بيماران استفاده می‌کند.
در پایان نیز از ريیس بيمارستان و معاون درمان مجتمع به دلیل پشتیبانی جهت تخصيص فضاي فيزيكي و تسهيل راه‌اندازی اين كلينيك تشكر به عمل آمد.
توضیح این که، اهمیت فشارخون به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ومیر جامعه بشری، عوارض گسترده‌ای که باعث کاهش کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری می‌شود و همچنین این نکته که بیش از 25درصد از جامعه به این بیماری مبتلا هستند که اغلب از این موضوع اطلاعی ندارند، باعث شد تا در همکاری معاونت درمان و ریاست پلی کلینیک مجتمع این کلینیک فوق تخصصی، علیرغم محدودیت فضای فیزیکی در اولویت تخصیص فضای مناسب برای مراجعه‌کنندگان قرار بگیرد.
نکته مهم اینکه، دایر بودن هرروزه صبح‌های این کلینیک با این طیف خدمات به دلیل حضور همزمان فوق تخصص نفرولوژی، درمانگاه هولتر بیست و چهارساعته فشارخون و کلینیک بیوامپدانس، اولین در نوع خود در کشور و در دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب می شود. درمانگاه فوق تخصصی فشارخون در طبقه همکف ساختمان مغز و اعصاب مجتمع واقع‌شده است.



  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 70096
تهیه کننده:

تنظیمات قالب