سیزدهمین جلسه کمیته مرگومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401
با حضور معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در جلسه کمیته مورتالیتی این مرکز، علل تاخیر و چالشهای اجرایی برخی مصوبات این کمیته از مهر 1398 تا شهریور 1401 و راهکارهای عملیاتی آن بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) سیزدهمین جلسه کمیته مرگومیر و عوارض مجتمع چهارشنبه 16 آذر 1401با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر کسری کروندیان دبیر علمی جلسه، دکتر محمد افضلی مقدم رئیس بخش اورژانس، دکتر مصطفی محمدی رئیس ICU جنرال مجتمع و نماینده امور دانشگاهی، دکتر میثم خوشاوی عضو هیئتعلمی بخش داخلی قلب، پرستو آریاملو مدیر امور پرستاری، نیکو رمکی مسئول ایمنی بیمار، مهین یوسفی کارشناس بهبود کیفیت و سایر اعضا حول محور بررسی روند اجرای مصوبات در دست اقدام و علل تاخیر آن از مهر 1398 تا شهریور 1401 در سالن شورای ریاست برگزار شد.
این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد کمیته مورتالیتی مجتمع و پیگیری مصوبات انجامنشده و در دست اقدام کمیته از مهر 98 تا شهریور 1401 آغاز شد.
دکتر اورندی در بحث مشاوره بیماران بستری تاکید کرد: طبق دستورالعمل وزارتی، تمامی مشاورهها باید از سوی رزیدنت سال 3 و 4 انجام شود. این موضوع علاوه بر اهمیت قانونی و درمانی آن در امور مالی و بیمهای نیز برای بیمارستان بسیار مهم است. از طرفی یک سری وظائف با توجه به وسعت مجتمع، فراتر از ظرفیت فراگیران است و باید با دانشکده پزشکی در خصوص تعداد ورودیهای هر گروه برحسب نیاز و حجم کار رایزنی کنیم.
معاون درمان مجتمع، جمعآوری دادههای مربوط به کشیکهای ماهیانه گروهها و نحوه انجام مشاورهها در هر بخش را برای پایش وضع موجود و ساماندهی مشاور ه ها در مجتمع لازم دانست و در ادامه افزود: ما میدانیم مشکل کجاست ولی برای رفع آن نیاز به اطلاعات صحیح و بهروز داریم.
وی در ادامه با اشاره به تلاشهای معاونت درمان مجتمع در رفع نواقص پرونده نویسی و آموزشهای لازم در این حوزه گفت: ایجاد وحدت رویه و یکسانسازی الگوها و فرآیندهای درمانی از مهمترین سیاستهای یک سال اخیر این معاونت بوده و با مشارکت تمامی گروهها، گامهای زیادی در این مسیر برداشتهشده ولی کافی نیست و این اقدامات باید با جدیت و پشتکار بیشتری ادامه یابد.
دکتر کروندیان با تاکید بر تعریف شرح وظائف رزیدنتها در یک چهارچوب مشخص برای کاهش فشار کاری رزیدنتهای سال یک گفت: حجم کار دستیاران مجتمع تقریباً با هیچ مرکز آموزشی درمانی دیگری قابلمقایسه نیست و پراکندگی فضای فیزیکی ساختمانها هم مزید بر علت شده است.
دبیر علمی کمیته با نقد از تنوع الگوها در اجرای دستورالعملها گفت: برگههای پروندههای پزشکی بهعنوان اسناد معتبر قانونی درمان بیماران بسیار مهم هستند و شیوه آن باید در همه جای مجتمع یکسان شود قبل از اینکه بخواهیم بر آموزش رزیدنتها تمرکز کنیم باید نظارتمان را جدی بگیریم. شرایط امروز مجتمع بهمراتب نسبت به سالهای پیش بهتر است و در یک مسیر رو به رشد قرار داریم؛ ولی میتوان با کنترل سیستماتیک و منظم در اجرای کتابچه اعتباربخشی راه را برای آموزش فراگیران هموارتر کنیم.
دکتر افضلی مقدم عدم حضور رزیدنتهای سال بالا در اورژانس را یک اشتباه رایج خواند و گفت: قرار نیست یک خطای واضح که از سالیان قبل شکلگرفته مدام تکرار شود. کار در اورژانس مختص رزیدنت سال یک نیست و این موضوع باید در ورودیهای جدید با جدیت تبیین و پیگیری شود. همانطور که اضافه کشیک به فراگیران آسیب میزند، پر نکردن شیفت های موظف از سوی رزیدنتهای سال بالا هم سیستم را با مشکل مواجه میکند.
وی در ادامه برای مدیریت زمان و افزایش کارایی و اثربخشی آموزش دستورالعملهای ابلاغی به دستیاران پیشنهاد داد: با حضور اساتید گروههای درگیر، چکیدهای از نکات مهم و کلیدی این دستورالعملها استخراج و در قالب یک بسته آموزشی فشرده در اختیار فراگیران قرار گیرد.
یوسفی در این جلسه از ضرورت آموزش دستورالعملهای درمانی مرتبط به دستیاران سخن گفت و عدم آگاهی از آنها را در ایجاد و تکرار خطاها موثر خواند.
نظر دهید