عزم جدی مدیریت ارشد بیمارستان فارابی برای مدیریت کاهش هزینه ها
در جلسه مدیران ارشد بیمارستان فارابی، بر لزوم صرفه جویی در منابع و مدیریت هزینه ها تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، شورای مدیریت اجرایی بیمارستان فارابی روز چهارشنبه 26اردیبهشت 1397 با حضور دکتر سید حسین صدرالسادات، رییس بیمارستان و دکتر قاسم فخرایی، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
دکتر صدرالسادات رییس بیمارستان، با اشاره به شرایط خاص کشور، سال 97 را از نظر مالی سخت توصیف کرد و از روسای گروه های آموزشی و واحدها خواست سیاست های کاهش هزینه های دانشگاه را به افراد زیر مجموعه خود منتقل کنند.
وی هدف این جلسه را چاره اندیشی و استفاده از نقطه نظرات و راهکارهای پیشنهادی همکاران برای دستیابی به بهترین راه حل و پیشبرد اهداف و امور جاری بیمارستان دانست.
رییس بیمارستان فارابی با اشاره به مسئله کاهش سقف پرداختی بیمه سلامت گفت: طبق بخش نامه موجود بیمارستان ها باید سقف پرداختی 90 درصدی بیمه سلامت نسبت به عملکرد سال 96 را رعایت کنند. با توجه به سهم چهل درصدی کارکرد بیمارستان از بیمه سلامت ، برای دستیابی به هدف تعیین شده یا باید ارائه خدمت کاهش یابد یا از راهکارهای جایگزین استفاده نماییم.
یکی از راهکار مداخله ای دانشگاه ،تعیین محدوده برای خدمات گران قیمت و غیراورژانس و قرار دادن آن ها در لیست انتظار است. البته خدمات اورژانس طبق روال گذشته انجام می شود.
دکتر صدر السادات استفاده بهینه از بیمه های تکمیلی و فعال نمودن بخش VIP را از دیگر مداخلات موثر در زمینه کاهش هزینه های بیمارستانی عنوان کرد و گفت:بایدسازوکار لازم برای تحقق این امر را مورد توجه قرار داد تا مسائل اعتباری بیمارستان تاحدودی تامین شود.
وی با تاکید بر ارزیابی منظم هزینه ها، صرفه جویی را در کاهش هزینه ها بسیارموثر دانست و افزود: قطعا با کمی فکر راه های صرفه جویی خوبی می توانیم، پیدا کنیم. استفاده بهینه از منابع انسانی موجود، کنترل تجهیزات و مواد مصرفی، مدیریت درخواست ها، نظارت بر انبارها، بازنگری در فرمولاری و استفاده از تجهیزات و داروهای با کیفیت و ارزان قیمت، برخی از این راه حل ها است.
رییس بیمارستان فارابی تصریح کرد: موضوع مدیریت هزینه ها و صرفه جویی در منابع نیازمند عزم جدی همه حوزه ها و گروه های آموزشی است تا به شیوه ای عمل شود که رضایتمندی مردم و سطح خدمات ارزشمند درمانی کاهش پیدا نکند و از آسیب به ارایه خدمات اورژانسی و پروسه درمان نیز جلوگیری شود.
دکتر قاسم فخرائی، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه با ناگزیر دانستن تهیه لیست انتظار خدمات گفت: در هیچ جای دنیا خدماتی که ما ارائه می کنیم رایگان نیست ، اگر کسی بخواهد از خدمات رایگان استفاده کند باید به لیست انتظار برود.
وی استفاده نا بجا و بی منطق از تجهیزات خارجی را یکی از خطاهای رایج در همه بیمارستا ها دانست و گفت: بسیاری از محصولات داخلی از نظر کیفی مشکلی ندارند و با استفاده از آن ها هم از تولید داخلی حمایت می کنیم هم هزینه ها کاهش می یابد.
مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه درخواست کرد مسایل مربوط به جایگزینی، حذف و مشکلات تجهیزات به شورای گروه چشم ارجاع و بر اساس مصوبه گروه اقدام شود.
دکتر مهدی صنعتکار، قائم مقام ریاست و معاون درمان بیمارستان نیز بابیان اینکه یکی از بخش های کلان هزینه ای بیمارستان پرداخت های پرسنلی است گفت: در همین راستا سیاست کاهش هزینه ها و استفاده بهینه از منابع انسانی را از سال قبل شروع کردیم، امسال باید این سیاست به حوزه دارو و تجهیزات و اقلام مصرفی هم تسری یابد.
وی با تاکیدبر لزوم توجه به سرمایه انسانی بیمارستان اظهار داشت: باید توان و شرایط جسمی و روحی کارکنان را درنظر گرفت. با توجه به عدم جذب نیرو، اگر بار مراجعات و ارائه خدمات به همین منوال ادامه یابد و در مورد پذیرش بیماران و تعدادد اعمال جراحی بازنگری نشود، با بحران در بخش نیروی انسانی هم روبرو خواهیم شد.
در این جلسه روسای بخش های آموزشی، مدیر، معاون آموزشی، مدیر پرستاری و رییس امور مالی بیمارستان حضور داشتند و به ارایه نقطه نظرات خود در زمینه چگونگی مدیریت منابع و چالش های موجود پرداختند. حمایت از تولید کنندگان داخلی، استفاده از لوازم و داروهای باکیفیت ایرانی، طراحی فرم ثبت دلایل عدم استفاده از یک برند خاص و مرجوع نمودن تجهیزات، اعلام اشکالات به تولید کنندگان داخلی و کمک به رفع آن، لزوم استفاده از تجهیزات روز دنیا برای آموزش و آشنایی دستیاران، تهیه لیستی از تجهیزت خارجی که نباید جایگزین شوند، انجام صرفه جویی در بخش های غیر ضروری، لزوم حفظ کیفیت خدمات، استفاده مجدد از وسایلی که این قابلیت را دارند، استفاده از کمک های مردمی و خیرین در تامین وسایل و تجهیزات، استفاده از لیست انتظار به عنوان آخرین راه حل، فعال نمودن سیستم ارجاع برای کاهش بار مراجعین، توجه به اشکالات طرح تحول سلامت، استقرار استاندارد داخلی برای تجهیزات و استفاده از آن، لزوم تدوین پروتکل برای لیست انتظار، تهیه پروتکل برای ارجاع بیماران به بخش VIP، مشکلات استفاده از بیمه های مکمل و بخش VIP تعدادی از مطالبی بود که توسط حاضرین در جلسه مطرح شد.
خبر و عکس: امیدوار
ارسال به دوستان