• تاریخ انتشار : 1396/03/06 - 15:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 950
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مشارکت بیمارستان فارابی در تمرین عملیاتی افزایش ظرفیت بیمارستانی هنگام بحران دانشگاه

مانور تحت وب افزایش ظرفیت بیمارستانی در زمان وقوع بحران دانشگاه علوم پزشکی تهران با مشارکت بیمارستان های تابعه برگزار شد.

گالري عکس
این مانور با رویکرد افزایش ظرفیت بیمارستانی در زمان وقوع بحران، تمرین عملکردهای مدیریتی و فرماندهی، آمادگی و تقویت ارتباطات و هماهنگی هاو به همت مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه و با مشارکت تمامی بیمارستان های تابعه به طور همزمان ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۶در ستاد فرماندهی حوادث دانشگاه آغاز شد و در ساعت 10:30 صبح همين روز به پايان رسيد.

گزارش یک حادثه فرضی
در پی ریزش ساختمان پلاسکو ، حدود ۲۰۰نفر مصدوم شده اند و بیمارستان های دانشگاه برای پذیرش مصدومین اعلام آمادگی کردند.
دکتر جعفریان، رییس دانشگاه و  فرمانده حادثه،دکتر علی پور معاون درمان و سایر اعضای ستاد در ستاد بحران دانشگاه تشکیل جلسه داده و هدایت عملیات را برعهده دارند. ستاد بحران دانشگاه از طریق ویدئو کنفرانس  با استفاده از Web- cam  با  روسای بیمارستان های تابعه در ارتباط است و لحظه به لحظه آمار و اطلاعات مربوط به وضعیت تخت های خالی و دارو و تجهیزات را از آن ها میگیرد.
 ۲۰نفر از مصدومان دارای ترومای چشم هستند که بیمارستان فارابی برای پذیرش آن ها اعلام آمادگی کرد. اسامی مصدومان توسط فاکس به بیمارستان اعلام و اقدامات لازم جهت انتقال  وپذیرش آن ها صورت گرفت.
براورد لازم برای  اتاق عمل، دارو و تجهیزات شده و بیمارستان پاسخگوی مصدومان است.
 در اواسط عملیات ارتباط ویدیویی با ستاد بحران قطع شدولی بلافاصله  از طریق بیسیم و به صورت رادیویی ارتباط مجدداد برقرار شد.
طبق اهداف مانور، ظرفيت پذیرش بیمار و همچنین توان ایجاد ظرفیت اضافی برای پذیرش بیمار در زمان بحران در بيمارستان‌ها ارزیابی شد .در اين مانور در زمانی كوتاه كمتر از ٢ساعت حدود  ٣٥٠-٤٠٠ ظرفيت بستری، جراحی، و خدمات پاراکلینیک مورد نیاز در بيمارستان‌ها ايجاد شد.
در ساعت 10/30 دقیقه صبح با اعلام اوضعیت عادی ، عملیات پایان یافت.
سپس جلسه ای با حضور دکتر صدر السادات، رییس بیمارستان فارابی و افراد شرکت کننده در مانور در دفتر ریاست برگزار شد .
دکتر صدرالسادات این مانور را تجربه ای برای کسب آمادگی مدیریت حوادث خواند و افزود: باید با برگزاری چنین مانور های فرضی نقاط ضعف و قوت سیستم را در مواجهه با شرایط واقعی بحران پیدا کنیم  تا کارایی بهتر و عملکرد کم‌اشتباه‌تری داشته باشیم.
وی افزود: این مانور ، تمرین خوبی برای واحد های فناوری اطلاعات، حراست، پذیرش ، آمار و روابط عمومی بود تا زیر ساخت های لازم را تهیه و استفاده از ظرفیت های موجود را به حداکثر برسانند.
چمانی، دبیر کمیته مدیریت حوادث و بلایای بیمارستان فارابی نیز  با اشاره به این‌که یکی از مهم‌ترین فرآیندهای پس از انجام مانور، ثبت دقیق تجربیات به‌دست‌آمده است؛ گفت: به همین دلیل این جلسه را بلافاصله بعد از اتمام مانور برگزار کردیم تا همکاران نقطه نظرات خود را بازگو کنند و آن ها را مدون سازند.
پس از اعلام نظرات شرکت کنندگان در مانور، در پایان دکتر صدر السادات ضمن تشکر از مشارکت خوب همه واحد های درگیر در اجرای هر چه‌بهتر این مانور گفت: خداراشکر شاهد یک کارگروهی خوب بودیم و خوشبختانه همه آن را جدی گرفتند.
توضیح اینکه این مانور توسط مرکز هدایت عملیات بحران وزارت بهداشت ارزیابی می شد و در ابتدا دکتر عبدالهی، رییس مرکز EOCدانشگاه به خاطر مشابهت سناریو با حادثه پلاسکو ، در خصوص حادثه پلاسکو توضیحات فنی را ارائه کرد.
خبر و عکس: امیدوار

  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 68508
معصومه  عزيزي
تهیه کننده:

معصومه عزيزي

تنظیمات قالب