معاون درمان دانشگاه برگزاری کمیته عوارض واکسن را به منظور تصمیم گیری های علمی و منطقی در این زمینه ضروری دانست
دومین جلسه کمیته عوارض واکسن معاونت درمان با حضور دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، دومین جلسه کمیته عوارض واکسن با حضور دکتر سعید ناطقی معاون درمان، دکتر اکبر فتوحی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان، سیمین رنجبران مدیر پرستاری، دکتر شیوا خوشنویس معاون مدیر نظارت و اعتباربخشی، دکتر علی نیکفرجام مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت ، دکتر نسیم خواجوی راد متخصص بیماریهای داخلی، دکتر مونا کارگر مدیر نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو و مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰ در سالن حکیم برگزار شد.
در این جلسه دکتر ناطقی گفت: با توجه به اینکه با موضوع واکسیناسیون و جهشهای احتمالی بعدی دستبهگریبان خواهیم بود، برگزاری جلسات اینچنینی بسیار کمککننده است تا با رویکرد علمی و منطقی نسبت به این موضوع تصمیمات مناسبتری گرفته شود.
دکتر گنجعلی خان گفت: واکسیناسیون با شدت در حال انجام است و جمع زیادی در سطح دانشگاه واکسینه شدند. در حال حاضر نیز دوز سوم برای کادر درمان در حال تزریق است. همچنین واکسن آنفولانزا نیز برای کسانی که درخواست داشتند، در سطح بیمارستانها انجام میشود.
وی افزود: با توجه به ارسال نامه وزارت بهداشت مبنی بر برگزاری جلسات کمیته عوارض واکسن توسط معاونت درمان، بنابراین اعضای جلسه را مشخص کردیم و یک جلسه نیز تشکیل شد که موارد مشکوک بهعنوان عارضه واکسن بررسی و با تائید کمیته به وزارت بهداشت برای تصمیمگیری ارسال شد.
هادی پور به بیان مصوبات جلسه گذشته پرداخت و پرونده بیماران گزارششده از سوی کمیته عوارض واکسن بیمارستانها مطرح کرد.
دکتر نیکفرجام گفت: باید به دنبال ریشهیابی این مشکلات و عارضهها باشیم که آیا این عوارض وابسته به تزریق واکسن هست یا خیر و مواردی همچون خطای کاربر را هم در نظر بگیریم. همچنین به بررسی واکسنی که تزریقشده و مادهای که وارد بدن شده با چه فرمولی بوده بپردازیم. سپس مطالعاتی را بر این مبنا طراحی کرده تا بتوانیم بر اساس خروجی آن تصمیم مناسبی بگیریم.
ایجاد چارچوب برای تشخیص ساختارمند عوارض واکسن در بیمارستان ها
دکتر فتوحی گفت: دو نظام برای بررسی عوارض واکسن وجود دارد، یکی بهصورت فعال است که برای هرکدام از واکسنها تعداد نمونه در سطح کشور در نظر گرفتهشده و این افراد در هفته اول بعد از تزریق واکسن با تماس تلفنی و سپس شش ماه از طریق اپلیکیشن موبایل پیگیری میشوند، بر اساس گزارش معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت نظام واکسیناسیون در ایران ۸۸ درصد منجر به جلوگیری از بستری و مرگ بیماری کووید 19 شده است. روش دیگر بهصورت غیرفعال بوده که بر اساس خود اظهاری بیماران و یا نظر کارکنان نظام سلامت پزشکان و پرستاران مطرح میشود که علائم بیمار مربوط به عوارض واکسن است، این موارد را باید بررسی کنیم.
وی افزود: برخی عوارض باید به سطح آماری برسند تا قابلیت تصمیمگیری داشته باشد و بهصورت غیر آماری نمیتوان تصمیم گرفت، آیا رابطهای وجود دارد یا خیر. در این کمیته باید تصمیمگیری شود که آیا پرونده به وزارت بهداشت ارسال شود یا خیر و اینکه با چه عنوانی ارسال شود. بهتر است، پرونده بیمار قبل از جلسه برای متخصص مربوطه ارسال شود تا بررسیهای کاملی در این زمینه صورت گیرد. در خصوص کمیته بیمارستانی نیز بهتر است، ویژگیهای و مواردی را که ازنظر کمیته دانشگاهی عوارض واکسن محسوب میشود، مشخص شده و برای آنها ارسال شود تا تصمیمگیری ساختارمند صورت گیرد. تا زمانی که دادهها جمعآوری و تحلیل نشود نمیتوان تصمیمگیری کرد.
دکتر کارگر گفت: برنامه آموزشی در خصوص تصمیمگیری در مورد عوارض واکسن و رتبهبندی این تصمیمها در معاونت غذا و دارو برگزارشده است. فیلمهای آموزشی آن موجود بوده که میتوان برای کمیته عوارض واکسن بیمارستانها بهمنظور تصمیمگیری بهتر ارسال کرد.
نظر دهید