هشتمین جلسه کارگاه مجازی فناوی‌های نوین پزشکی با موضوع "سلامت از راه دور" برگزار شد

دکتر شریعت با اشاره به تغییر سبک زندگی جامعه پس از شیوع کرونا و عواقب و پیامدهای آن، بر استفاده از فناوری‌های نوین را در سیستم ارائه خدمات سلامت از راه دور تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، به همت مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ، جلسه هشتم کارگاه مجازی فناوری‌های نوین پزشکی با عنوان "سلامت از راه دور" برگزار شد.

در این کارگاه که سه شنبه 20 دی 1401 با حضور تعدادی از اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد، دکتر اردلان شریعت هیئت علمی دانشکده پزشکی ضمن بیان مقدمه‌ای سلامت از راه دور یا سلامت الکترونیک را اینچنین تعریف کرد: سلامت دیجیتال فناوری‌های الکترونیک را با سلامت، مراقبت‌های بهداشتی، زندگی و جامعه ادغام می‌کند تا کارایی ارائه مراقبت‌های بهداشتی را افزایش داده و پزشکی دقیق‌تر شود.

وی تأکید کرد خدمات سلامت و مراقبت‌های بهداشتی حضوری به‌ویژه زمانی‌که نیاز به بررسی زخم و یا تروما وجود دارد لازم و ضروری‌ست تا با دقت و کیفیت بالاتری در جهت درمان و بهبودی بیمار مؤثر باشد.

دکتر شریعت سپس واژه «ریتم شبانه‌روزی» را تعریف کرد و به این نکته تاکید کرد برای پیشگیری از بروز پیامدهای اختلال در ریتم شبانه‌روزی نکات لازم را باید رعایت کرد.

دکتر شریعت با اشاره به شرایط پس از شیوع کرونا، ارائه خدمات به‌صورت غیر حضوری و آنلاین را بدون توجه به شرایط خدمت گیرنده از لحاظ سن، جنسیت و ویژگی‌های جسمی و روانی او ناکافی دانست و گفت: زمان‌ بندی برای ارائه خدمات سلامت و مشاوره غیرحضوری بسیار مهم است، علاوه بر زمان‌بندی مناسب باید مطمئن باشیم سیستم الکترونیک از لحاظ نور، صدا و آنتن‌دهی تلفن و اینترنت کیفیت مناسبی داشته باشد، توجه به این نکته مخصوصا اگر خدمت گیرنده سالمند باشد ضرورت دارد.

عضو هیئت علمی به رعایت موارد اخلاقی در ارائه سلامت الکترونیک، تأکید کرد و علاوه بر نیاز به تهیه محتوای مناسب و قابل ارائه در سلامت الکترونیک، زمان‌بندی برای پرسش و پاسخ و ارتباط دو طرفه، همچنین اطلاع به گیرنده‌‌‌خدمت‌  قبل از شروع مکالمه را مهم دانست.

وی «شغل» را وظایف هر فرد در طول روز تعریف کرد و تندرستی در مشاغل را با رویکرد جدید در عصر حاضر اینگونه توضیح داد: در دنیای امروز برای صرفه‌جویی در هزینه و زمان در راه رسیدن به تندرستی و سلامت افراد، برنامه‌های الکترونیکی را برای گروه‌های مختلف شغلی، با به‌کارگیری درست و مناسب برنامه‌های تندرستی علاوه بر کاهش هزینه‌های رفت‌و‌آمد و اتلاف وقت، از طریق پیشگیری از بروز بیماری‌های شغلی که دردهای اسکلتی-عضلانی شایعترین آنهاست، در هزینه‌های احتمالی پس از بروز بیماری، صرفه‌جویی بسیار بالایی خواهد شد؛ علاوه بر همه آنها باعث افزایش کارآیی و عملکرد فرد در محیط کاری خواهد شد.

در پایان جلسه دکتر شریعت با اشاره به تغییر سبک زندگی جامعه پس از شیوع کرونا و عواقب و پیامدهای آن، بر استفاده از فناوری‌های نوین را در سیستم ارائه خدمات سلامت از راه دور تأکید کرد.

یاد آوری می‌شود ادامه مباحث کارگاه‌های فناوری‌های‌نوین در پزشکی و مهندسی پزشکی روزهای سه‌شنبه از ساعت30/13 الی30/14 توسط گروه سلامت الکترونیک دانشکده پزشکی از طریق لینک اینجا برگزار می‌ شود.

حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب