• تاریخ انتشار : 1394/05/14 - 12:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 616
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

هفتمین کنگره بین‌المللی مدیریت بیمارستانی با رویکرد اقتصادی و در بستر طرح تحول نظام سلامت برگزار می شود

هفتمین کنگره بین‌المللی مدیریت بیمارستانی به‌منظور «تبادل اطلاعات و اطلاع از آخرین دستاوردهای علمی مربوط به مدیریت امور بیمارستان‌ها» برگزار خواهد شد.

 در آستانه برگزاری هفتمین کنگره بین‌المللی مدیریت بیمارستانی که به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با مشارکت وزارت بهداشت، 25 و 26 مرداد 94 در مرکز همایش های بین‌المللی رازی برگزار می شود؛ دکتر محمد عرب دبیر علمی کنگره و رییس انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌ها با اشاره به این‌که این کنگره با حضور جمعی از مدعوین باسابقه ممتاز علمی و آموزشی از داخل و خارج از کشور تشکیل می شود، در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی؛ اظهار داشت: این افراد اساتید کشورهای ایتالیا، استرالیا و آمریکا هستند. علاوه بر آن مقامات وزارت بهداشت و روسای بیمارستان‌های کشورهای منطقه نیز ازجمله؛ ترکیه، تاجیکستان، عراق، ترکمنستان و نیز سفرا و کارداران 16 کشور منطقه هم به‌منظور کسب داده‌های علمی در این همایش شرکت می کنند.
وی با اشاره مدیریت هزینه‌های بیمارستان و نظام های پرداخت در بیمارستان‌ها؛ گفت: بیمارستان‌ها در مباحث اقتصاد سلامت جایگاه ویژه‌ای دارند، ازیک‌طرف به‌عنوان بنگاه اقتصادی تلقی می شوند که دولت ناگزیر است برای افزایش بهره‌وری در آن‌ها از تجزیه تحلیل‌های اقتصادی در این بنگاه‌ها استفاده کنند و از طرف دیگر به‌عنوان واحدهای ارائه‌کننده خدمت به عموم جامعه تلقی می شوند که یک وظیفه حاکمیتی را به عهده‌دارند و دولت باید برای کاهش پرداخت از جیب مردم اعتبارات لازم را برای بیمارستان‌ها تامین کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه، افزود: در دنیا بیمارستان‌ها، حدود 50 تا 70 درصد بودجه بخش سلامت را به خود اختصاص می دهند و به طور کلی بخش عظیمی از نیروهای انسانی آموزش‌دیده و متخصص در بیمارستان‌ها شاغل هستند.
وی در ادامه افزود: در ایران حدود 7 درصد از تولید ناخالص داخلی صرف هزینه‌های سلامت می شود و 40 درصد مخارج سلامت دولتی را بیمارستان‌ها و مراقبت‌های بیمارستانی به خود اختصاص می دهند، از طرف دیگر بیمارستان‌ها همواره به‌عنوان یک صنعت در دنیا مطرح می شوند.
دکتر عرب با اشاره به اهمیت و جایگاه نیروی انسانی موجود در بیمارستان‌ها، تأکید کرد: بیمارستان‌ها از نیروی انسانی متخصص اعم از پزشکان، پرستاران و سایر رده‌های مختلف تشکیل‌شده است و برای تربیت این سرمایه، هزینه‌های زیادی صورت گرفته است. اگر نتوانیم از این نیروی انسانی به میزانی که مورد نیاز است استفاه کنیم، متأسفانه به این معنی است که مدیریت و برنامه‌ریزی بیمارستان در امر کاهش هزینه‌های بیمارستانی و استفاده بهینه از منابع درست عمل‌نکرده است.
رییس انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌ها، مهم ترین منابع بیمارستانی را منابع انسانی و تجهیزات پزشکی خواند و گفت: باید در بیمارستان‌ها نیروی انسانی با استفاده از تجهیزات، بهترین خدمت با بالاترین کارایی را به مردم ارائه کنند.
دبیرعلمی کنگره فوق با اشاره به نقش فناوری اطلاعات در مدیریت بهینه مراکز درمانی؛ یادآور شد: قرار گرفتن اطلاعات به روز و به هنگام در اختیار تصمیم‌گیرندگان بیمارستان سهم بسزایی درافزایش کارایی و بهره‌وری منابع بیمارستانی دارد، به‌طوری‌که اصلی ترین کارکرد سیستم‌های اطلاعاتی بیمارستانی، بوجود آوردن فضایی است که در آن مدیر می تواند کنترل، پایش و همچنین گزارش و سازمان‌دهی منابع بیمارستانی را به بهترین نحو انجام دهد.
دکتر عرب مدیریت هزینه های بیمارستان، نظام های پرداخت و رفتار ارائه‌کننده، کارایی برنامه‌های ارتقاء کیفیت، نقش فناوری اطلاعات، مشارکت بخش خصوصی، ارزیابی فناوری‌های بیمارستانی، مدیریت تسهیلات و تجهیزات و مدیریت تجویز و مصرف دارو را ازجمله محورهای بزرگ ترین گردهمایی سالیانه مدیریت بیمارستانی عنوان کرد.
توضیح این‌که؛ هفتمین کنگره بین‌المللی مدیریت بیمارستانی حائز نمره بازآموزی همراه با دریافت گواهینامه رسمی از دانشگاه باکانی ایتالیا برای شرکت کنندگان است و در حاشیه کنگره نیز نمایشگاهی از فناوری و تجهیزات پیشرفته بیمارستانی دایر خواهد بود.
خبرنگار: الهام علی
عکاس: جمشید ربیعی
 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 53458
کلمات کلیدی
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

تنظیمات قالب