• تاریخ انتشار : 1396/08/23 - 08:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2959
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همایش گرامی داشت هفته کتاب، کتاب‌خوانی و روز کتابدار برگزار شد

در همایش گرامی داشت هفته کتاب، کتاب‌خوانی و روز کتابدار از پیشکسوت آموزش کتابداری و کتابداران برگزیده مراکز تحت پوشش دانشگاه تقدیر به عمل آمد.

گالری عکس
در همایش گرامی داشت هفته کتاب، کتاب‌خوانی و روز کتابدار که دوشنبه 22 آبان 96 در سالن اجلاس ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر پیام کبیری رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه ضمن گرامی داشت هفته کتاب و کتاب‌خوانی گفت: از دو سال پیش درصدد بودیم تا در هفته کتاب‌خوانی مراسمی به‌منظور گرامی داشت فعالیت‌های همکاران کتابدار دانشگاه برگزار کنیم که امسال با برگزاری این همایش موفق شدیم تا از زحمات شما عزیزان قدردانی کنیم هرچند از زحمات یک‌ساله نمی‌توان در یک روز قدردانی کرد اما اجتماع صمیمی شما حتی در یک روز هم غنیمتی است تا بیشتر با یکدیگر آشنا شویم و از تجربیات هم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: همیشه در بیست سالی که در کتابخانه‌های دانشگاه مسئولیت داشته‌ام افتخار کرده‌ام که در جمع همکاران کتابدار بوده و هستم. امروز اینجا جمع شده‌ایم تا نواقص کاری کتابخانه‌های دانشگاه را باهم مرور کنیم.
دکتر کبیری افزود: بیش از 30 کتابخانه در مراکز تابعه دانشگاه وجود دارد. در این 30 کتابخانه همکاران در مقاطع مختلف اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و کتابدار پزشکی فعالیت می‌کنند و مسئولیت ارائه خدمات و اطلاعات سلامت پزشکان، پیراپزشکان، پرستاران و دانشجویان را به عهده‌دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه در وزارت بهداشت منابع الکترونیک به‌صورت متمرکز خریداری می‌شوند کلیه دانشگاه‌ها می‌توانند از منابع استفاده نمایند. در طول این سال‌ها همیشه این سؤال مطرح بود که اگر یک نفر بخواهد یک کتاب یا یک مجله خاصی که دانشگاه مشترک آن باشد را پیدا کند در کدام مجموعه باید جستجو کند.
دکتر کبیری ادامه داد: طی سال‌های قبل در سایت کتابخانه مرکزی به همت آقای میرزایی و همکاران سامانه‌ای جهت جستجو یک مجله و اینکه این مجله متعلق به کدام ناشر است طراحی شد اما به دلیل اینکه شرکت طراح علاقه‌ای به روزآمدسازی نداشت این سامانه سال‌ها از دسترس خارج‌شده بود. لذا با توجه به این مشکلات در مجموعه وزارت بهداشت سامانه‌ای طراحی شد که امکان جستجو و بازیابی هر مجله، کتاب و یا هر منبع موردنیاز که در حیطه اشتراک منابع الکترونیک وزارت بهداشت است را فراهم کرد که امروز در این مراسم رسماً این سامانه رونمایی می‌شود.
وی افزود: این سامانه اطلاعات تمامی مجلات، کتاب‌ها و منابع مورد اشتراک دیداری، شنیداری و راهنماهای تصمیم سازی بالینی وزارت بهداشت و همچنین تمامی منابع رایگان با دسترسی باز را بانام عنوان کلی Resource Finder گردآوری کرده که در آدرس RSF.RECARSH.AC.IR قابل‌دسترس است.
دکتر کبیری بابیان اینکه، در دانشگاه نزدیک به 10 مجموعه منابع را به‌صورت دسترسی آزمایشی در اختیارداریم که اطلاع‌رسانی بخشی از آن صورت گرفته است، تصریح کرد: دسترسی به 280 عنوان مجله ناشر Cambridge، 85 عنوان مجله Nature و همچنین مجلات JAMA به‌صورت دسترسی آزمایشی سه‌ماهه در اختیار دانشگاه است. همچنین مجموعه‌هایی در حیطه داروسازی و حیطه‌های دیگر.
دکتر کبیری بابیان اینکه، در این سامانه شما به بیش از 82 هزار کتاب، مجله، مقاله و منابع دیداری و شنیداری دسترسی دارید، خاطرنشان کرد: در این مجموعه در حدود 40 هزار مجله، 39 هزار عنوان کتاب، 342 راهنما وجود دارد. همچنین آخرین اخبار در بخش اطلاع‌رسانی این سامانه قابل‌دسترسی است.
در ادامه دکتر آزاده دانشیار گروه کتابداری پزشکی دانشگاه که اخیراً به‌افتخار بازنشستگی نائل شده از تجربیات و سوابق ارزشمند خود مطالبی را بیان کرد و از همکاران کتابدار خواست در رشته و حرفه خود به ارائه خدمات مطلوب همراه با رعایت اخلاق کتابداری اقدام اهتمام ورزند.
در پایان این مراسم از دکتر آزاده پیشکسوت آموزش کتابداری و کتابداران برگزیده مراکز تحت پوشش دانشگاه تقدیر شد که در ادامه هر یک به بیان تجربیات و نظرات خود در این حیطه پرداختند. این مراسم با میهمانی ناهار پایان یافت.
خبر:مقدم
عکس: مهدی کیهان

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 72230
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

تنظیمات قالب