• تاریخ انتشار : 1396/03/31 - 13:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2090
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

پاسخ معاونت بین الملل به پرسش‌ها و موارد مطروحه دانشجویان

معاونت بین الملل دانشگاه به مسائل و پرسش‌های دانشجویان غیرفارسی زبانی که در سومین دیدار با هیات رییسه دانشگاه، مطرح‌شده بود پاسخ داد.

در سومین جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان که یک‌شنبه 8 اسفند 95 در تالار ابن‌سینای دانشکده پزشکی برگزار شد، دانشجویان مسائلی را مطرح کردند که هریک از معاونت‌ها به‌تناسب حوزه فعالیت خود به آنان پاسخ دادند که به‌تناوب منتشر می‌شود.
در این نشست  109 پرسش از سوی دانشجویان مطرح شد که 24 مورد ان مربوط دانشجویان غیرفارسی زبان بود که معاونت بین الملل بدین شرح به آن پاسخ داد:

با توجه به ادغام دانشجویان روزانه و پردیس رشته های پزشکی و دندانپزشکی، متاسفانه هنوز این اتفاق برای رشته داروسازی نیفتاده است.

با توجه به اینکه در ادغام دانشجویان دانشکده‌های مادر و پردیس بین الملل، راهبردهای مختلفی با تاکید بر تعامل بهینه و سازنده در دانشکده مد نظر بوده و امکانات و تجربیات دانشکده های مختلف متفاوت است، نمی توان الگوی یکسانی برای همه دانشکده ها پیشنهاد کرد.

 مکان دانشکده پردیس داروسازی در محیطی نامناسب و به دور از دانشگاه مادر است و دانشجویان این دانشکده  از اتفاقات و فعالیت های رفاهی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و... دور هستند.
با توجه به گستردگی فعالیتهای آموزشی، پژوهشی دانشگاه، دور بودن فضاهای آموزشی از همدیگر طبیعی است. همچنین در این مرکز امکانات آموزشی، پژوهشی، فرهنگی در سالهای اخیر فراهم شده است.

به دلیل دور بودن دانشکده پردیس داروسازی از دانشگاه مادر بسیاری از اساتید مایل به برگزاری کلاس های ما نیستند و با بی نظمی های زیادی برگزار می شود. خیلی از جلسات کلاس ها از ابتدای ترم حذف و یا با حضور رزیدنت های اساتید برگزار شده است. قرار بود کلاس های دانشجویان 3 روز در هفته در دانشکده ی قدیم دندانپزشکی برگزار شود ولی این موضوع لغو شد.
با توجه به ماموریت های متعدد دانشکده ها و لزوم بهره گیری از کلیه امکانات و فضاهای آموزشی و براساس برنامه های مدون دانشکدهای مختلف پردیس بین الملل، تلاش شده از کیفیت آموزشی مناسب با شرایط و امکانات دانشگاه علوم پزشکی تهران بهره گیری شود. بدیهی است در تمام مواردی که تغییر استاد و یا عدم تشکیل کلاسها وجود داشته است به نحو مقتضی به استاد و گروه آموزشی مربوطه تذکر داده شده است.

دانشکده پردیس داروسازی کتابخانه مناسب ندارد.
امکانات کتابخانه در حد فراتر از نیاز به لحاظ فضای فیزیکی و امکانات کتابخانه ای و کامپیوتری است.

دانشجویان پردیس داروسازی نمی توانند بیش از یک درس را با دانشکده مادر به صورت مشترک بردارند.

ارایه واحدهای درسی در این دانشکده در چارچوب توافقات آموزشی انجام شده صورت می پذیرد.

دانشگاه تهران بهترین دانشگاه ایران است. ما هزینه زیادی را پرداخت می کنیم ولی کیفیت بالایی از آموزش را دریافت نمی کنیم. برای مثال استاد از ما می خواهد از یک بخش سوال طرح کنیم و از همان امتحان می گیرد.
کلیه آموزشهای ارایه شده در پردیس بین الملل توسط اساتید مجرب دانشگاه علوم پزشکی تهران با کیفیت یکسان انجام می شود و اساتید مربوطه ارزشیابی می شوند. البته در این سوال مشخص نیست کدام دپارتمان و در چه رشته مقطع این اتفاق افتاده است.

چرا هیچ ارگانی بین قسمت اداری و دانشکده پردیس برای دانشجویان غیر فارسی زبان نیست؟

سوال نامفهوم است و مشخص نیست به دنبال چه مشکلی این مساله مطرح شده است.
 
برنامه های کلاس ها بسیار نامنظم است. ما نمی دانیم آیا کلاس برگزار می شود یا خیر. سر کلاس حاضر می شویم و بعد متوجه می شویم کلاس لغو شده است.

بدیهی است کلیه برنامه های آموزشی پردیس بین الملل طبق برنامه ریزی و به طور منظم صورت می پذیرد (در سایت اطلاع رسانی شده است). البته در نیمسال دوم سال تحصیلی 96-95 یکی از دپارتمان های آموزشی با تغییر پی در پی اساتید و برنامه های ایشان سبب نارضایتی در سیستم آموزشی پردیس بین الملل شد. که باوجود تذکرات مکرر هنوز مشکل این دپارتمان حل نشده است و این امر به نحو مقتضی در دستور کار هیات رئیسه پردیس بین الملل قرار گرفته است.

ما تعدادی از دانشجویان Undergraduate هستیم که می خواهیم از دوره های رایگان تابستان استفاده کنیم.  
این سوال نامفهوم است و مشخص نیست منظور آموزش مدون دانشجویان است و یا آموزشهای غیر مدون مورد نظر است. ولی در مجموع پردیس بین الملل از اجرای برنامه های تابستانی استقبال کرده و براساس ضوابط مربوطه می تواند در خدمت دانشجویان باشد.

 مدرک زبان کالج ها در دنیا معتبر نیست و فقط در خود دانشگاه تهران اعتبار دارد. آیا امکان دارد ما مدرکی دریافت کنیم که در همه جا مورد پذیرش باشد؟
در حال حاضر کالج بین الملل دانشگاه پس از آموزش و برگزاری آزمون مربوطه در پایان دوره، گواهی تکمیل و پایان دوره، را به زبان آموزان ارایه می نماید که برای پذیرش و ادامه تحصیل در دانشگاه مورد استفاده قرار می گیرد . بر اساس رایزنی های در حال انجام و طبق برنامه ریزی های صورت گرفته با نهادهای بین المللی برگزاری آزمونهای رسمی بین المللی، انشالله در آینده،کالج بین الملل به مرکز برگزاری این آزمونها تبدیل خواهد شد.

ما مجبور به پرداخت هزینه برای دوره هایی هستیم که انتخابشان نکرده ایم مثل دوره زبان فارسی که باید برایش هزینه کنیم حتی اگر ما نخواهیم در آن رشته شرکت کنیم.
دوره زبان فارسی و انگلیسی جزء دورهای انتخابی برای دانشجویان نیست. دوره های زبان فارسی برای تمامی دانشجویان دوره های کلینیکال که در ارتباط با بیمار هستند، اجباری بوده و درصورت عدم تسلط دانشجو به این زبان، دانشجو ملزم به گذراندن دوره است.
http://gsia.tums.ac.ir/en/oage/18226/Persian-Language-Proficiency
توضیح اینکه اطلاع رسانی مربوط به شرایط و لزوم دوره های زبان فارسی و انگلیسی، در اولین ایمیل پذیرش که برای دانشجو ارسال می شود، انجام می پذیرد و توضیحات کامل در آن ایمیل برای متقاضی ارسال می شود.

الف- ما اساتیدی می خواهیم که به خوبی ارزیابی بشوند و زبان انگلیسی آنها در حد استاندارد باشد. اساتید حتی در کلاس هایی که به زبان انگلیسی برگزار می شود نمی توانند انگلیسی صحبت کنند.
ب- پیش از ورود به دانشگاه در اطلاعاتی که به ما داده شد گفته بودند که  کلاس ها به زبان انگلیسی خواهد بود ولی بعد از پایان امتحان علوم پایه متوجه شدیم تمام کلاس ها به زبان فارسی است. ما زبان فارسی را دوست داریم و مشکلی برای یادگیری زبان فارسی مقدماتی برای ارتباط با بیماران و مردم نداریم ولی آموزش دیدن به زبان فارسی مهم ترین مشکل ماست.
الف- ارزیابی اساتید جزء برنامه روتین پردیس بین الملل است. در صورت احراز عدم تسلط به زبان انگلیسی همکاری با ایشان قطع می شود.
ب- در همان ایمیل اطلاع رسانی در خصوص پذیرش، اطلاعات لازم در خصوص زبان تدریس به تفکیک رشته آمده است. مثال زیر قسمتی از ایمیل مربوط به یک دانشجوی پذیرفته شده در دوره پزشکی عمومی است:
Language of Instruction for M.D. Degree
The First 2 years of your M.D. classes are in English and after successful completion of these 2 years, the rest of the M.D. program (third year and after) will be in the Persian language. During the first 2 years, students are required and have enough time to improve their knowledge of Persian language which is a must for a doctor to interact with patients. TUMS will do the arrangements of Persian learning classes when you register at TUMS.
If your language proficiency is not high enough to attend M.D. English classes, you might be required to pass at least one semester English language classes before your M.D. program. This decision will be made based on TUMS International College evaluation and the placement test, and based on the decision of TUMS Office of International Admissions for international students.

آیا امکان دارد آزمون علوم پایه دو زبانه (فارسی و انگلیسی) باشد؟
برنامه ریزی به گونه‌ای است که برای دانشجویان بین الملل، آزمون به زبان انگلیسی و برای دانشجویان ایرانی به زبان فارسی برگزار شود. بدیهی است باتوجه به الزام آموزش مقطع علوم پایه به زبان انگلیسی در یک دفترچه آزمون نمی توان هر دو زبان را گنجاند.

شما چگونه دانشجویان خارجی را بورسیه می کنید؟
در خصوص اعطای بورسیه به دانشجویان بین الملل، پس از تایید پذیرش ایشان در کمیته های پذیرش دانشجویان بین الملل، در کمیته اعطای بورس به دانشجویان بین المللی که همزمان با کمیته پذیرش برگزار می شود، در صورت تایید صلاحیت اعطای بورسیه و تایید اعضای محترم کمیته بورس، به ایشان یکی از انواع بورسیه ها تعلق خواهد گرفت.

ما برای آماده شدن برای امتحان هایی مثل امتحان علوم پایه نیاز به یک بانک سوالات انگلیسی داریم.
موضوع مطرح شده قابل پیگیری است.

سطح آموزشی دانشگاه رو به نزول است و متفاوت با چیزی است که ما انتظار داشتیم.
فاقد مستندات است و مشخص نیست در کدام رشته مقطع و کدام دروس این مشکل وجود دارد.

ما دانشجویان Undergraduate می خواهیم فعالیت های پژوهشی داشته باشیم به همین خاطر سعی کردیم با معاون پژوهشی دانشکده پردیس ملاقات کنیم تا ایشان ما را به مرکز پژوهش های دانشجویی معرفی کنند ولی معاون پژوهشی ما را نپذیرفتند حتی من موفق نشدم با کارمندان مرکز پژوهش ها ارتباط بگیرم.  
مصداق سوال مشخص نیست. همچنین معاونت پژوهشی پردیس بین الملل آماده هرگونه همکاری است.

بعضی از دانشجویان در خوابگاه برای مثال خوابگاه میرزای شیرازی در اتاق های 10 نفره هستند و این باعث می شود وقت زیادی رو برای استفاده از امکانات عمومی صرف کنند و دیر به کلاس برسند.

کلیه فضاهای خوابگاه‌های پردیس بین الملل در حد استاندارد  است و در صورت وجود مشکل خاص می توانند به معاونت دانشجویی فرهنگی پردیس بین الملل مراجعه نمایند.

 آیا امکان دارد دانشجوهای پردیس بین الملل جلسه جداگانه ای با رییس دانشگاه داشته باشند؟
موضوع قابل پیگیری است.

یک مشکلی در دوره پزشکی عمومی وجود دارد و آن این است که دو دانشجو در 3 ترم نمره کم تر از 12 گرفتند بنابراین باید از دانشگاه اخراج شوند.

کلیه موارد آموزشی طبق آیین نامه آموزشی است و در سایت معاونت آموزشی پردیس بین الملل قوانین آموزشی به زبان انگلیسی گذاشته شده است. ضمناً در جلسات توجیهی مدیر امور آموزشی دانشجویان بین‌الملل، کلیه قوانین برای دانشجویان بیان شده است. لذا پردیس بین الملل صرفا براساس قوانین و ضوابط مصوب آموزشی اقدام می نماید.

در کنفرانس های بین المللی نیز سخنرانان به زبان فارسی صحبت می کنند و ما چیزی متوجه نمی شویم.

این امر بستگی به موضوع و برگزار کنندگان کنفرانس دارد.

تمام پوسترهای دانشگاه در خصوص هر موضوعی به زبان فارسی است  و ما چیزی از آنها متوجه نمی شویم.
این امر صحت ندارد، زیرا بسیاری از پوسترها و بروشورهای مرتبط با دانشجویان بین المللی و حتی علائم  ساختمان ها به زبان انگلیسی وجود دارد. البته در این امر توفیق100 درصدی حاصل نشده است. ولی بتدریج در حال رفع نواقص مربوطه هستیم.

آیا امکان دارد دانشجویان خارجی را به دانشجویان ایرانی مرتبط کنید تا ما بتوانیم مردم ایران را از نظر فرهنگی بهتر بشناسیم؟
دانشگاه یک محیط علمی و فرهنگی است. بدیهی است که دانشجویان براساس نیازهای خود و به فراخور توانمندیهای خود می توانند از تجربیات یکدیگر استفاده نمایند و حتی درخصوص موضوعات علمی و تقویت زبان خود اقدام نمایند. ضمناً در دوره اول منتورشیپ دانشجویان بین الملل، کلیه منتورها ایرانی بودند که به هر دو زبان فارسی و انگلیسی تسلط کافی داشته اند.

آیا امکان دارد برای دانشجویانی که از کشورهای متفاوتی می آیند و نیاز به تطابق با محیط جدید دارند مشاوره های روانشناختی گذاشته بشود؟
پیشنهاد بسیار ارزنده ای است و می توان برای آن برنامه ریزی کرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 69085
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تنظیمات قالب