• تاریخ انتشار : 1401/07/27 - 09:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 361
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پنجمین جلسه کمیته‌های ترویج زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401

در جلسه مهرماه کمیته‌های ترویج زایمان طبیعی و ایمن و تغذیه با شیر مادر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) راهکارهای اجرایی دستورالعمل جدید توبکتومی و همچنین تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) پنجمین جلسه مشترک مربوط به کمیته‌های ترویج زایمان طبیعی و ایمن و تغذیه با شیر مادر، سه‌شنبه 26 مهر 1401 با حضور دکتر زهرا پناهی رئیس بیمارستان ولیعصر (عج)، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان و زایمان، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU، دکتر راضیه اکبری هیئت‌علمی گروه زنان، پرستو آریاملو مدیر امور پرستاری، عصمت نیک‌خواه مسئول بلوک زایمان و دبیر جلسه و سایر اعضا در سالن شورای ولیعصر برگزار شد.

در این جلسه که با ارائه گزارشی از سوی عصمت نیک‌خواه در خصوص روند پیشرفت اجرای مصوبات جلسات قبل آغاز شد، دستورالعمل جدید بستن لوله‌های رحمی (Tubectomy) طرح و راهکارهای اجرایی آن در این مرکز بررسی شد.

دکتر پناهی با اشاره به دستورالعمل جدید توبکتومی گفت: بر این اساس تعداد بالای سزارین اندیکاسیون TL نیست و ما در گروه زنان و زایمان تنها در حین جراحی اگر با انسداد شدید لوله‌های رحمی مواجه شدیم می‌توانیم به‌صورت تیمی در این مورد تصمیم‌گیری کنیم. طبق شیوه‌نامه جدید ارجاع بیماران از دیگر مراکز برای توبکتومی فقط به دلیل سزارین‌های مکرر موردقبول نیست و اگر مشمول سایر اندیکاسیون های یادشده باشد باید طبق فرآیند اجرایی TL به تایید گروه‌های تخصصی مربوطه برسد.

وی در ادامه افزود: نیاز است فراگیران رشته‌های زنان در حین آموزش‌های بالینی خود، اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر را به مادران تبیین کنند. همچنین باید کارشناسان اتاق عمل و بیهوشی در مورد ضرورت تماس پوست باپوست و الزامات آن برای همکاری با کارشناسان مربوطه توجیه شوند.

دکتر دلدار بر حضور تمامی اعضای اصلی این کمیته برای کمک به تصمیم سازی‌های موثر در اعتلای خدمات مربوط به مادران و نوزادان تاکید کرد و با ابراز نگرانی در خصوص افزایش روزافزون ارجاع نامناسب مادران باردار به این مرکز گفت: باید در سطح ستاد دانشگاه چاره‌ای اندیشیده شود تا امکان بازگشت بیمارانی که نیاز به مراقبت خاص ندارند و تنها به دلیل تشخیص نادرست از سایر مراکز درمانی به مجتمع ارجاع می‌شوند را برای ادامه مسیر درمانشان به بیمارستان مبدا داشته باشیم که با این حجم بالای مراجعین، بار مضاعفی متوجه بخش زنان و نوزادان نشود.

دکتر دلیلی نیز در این جلسه دیگربار بر اهمیت انتقال جنین با مادر به‌جای انتقال نوزاد تاکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت فضای فیزیکی NICU مجتمع در مواردی که مادر نیاز به مراقبت ویژه ندارد و پرخطر نیست انتقال جنین در رحم مادر به‌مراتب ایمن‌تر از انتقال نوزاد به‌تنهایی است و امیدوارم مسئولان به این مهم در تصمیم‌گیری‌های مربوطه به انتقال مادر و نوزاد توجه کنند.

وی همچنین بر لزوم تقویت فرآیند تماس پوست باپوست مادر و نوزاد در زایمان‌های طبیعی و سزارین تاکید کرد و آموزش به فراگیران و مادران را در توسعه فرهنگ تغذیه با شیر مادر بسیار اثرگذار خواند.

پرستو آریاملو کمبود نیروی انسانی در بخش‌های زنان و زایمان و نوزادان را بحرانی خواند و گفت: متاسفانه میان تعداد ورودی و خروجی نیروی پرستار و میزان توسعه بخش‌های مجتمع در سال‌های اخیر همخوانی وجود ندارد. این در حالی است که حجم کاری کادر پرستاری موجود بسیار بالاست و این چالش‌ها، تصمیم‌گیری در نحوه توزیع نیروهای پرستاری مجتمع را بسیار سخت می‌کند.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 219240
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب