پیام تسلیت رئیس دانشگاه در پی درگذشت استاد پیشکسوت دندانپزشکی؛ منش آکنده از مهر و محبت دکتر اسماعیل یزدی جان انسانها را به او جلب می کرد
دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه در پیامی ضمن تسلیت درگذشت استاد پیشکسوت دندانپزشکی نوشت: دکتر اسماعیل یزدی دل در گرو وطن و ارزشهای انسانی و اسلامی و جامعیتی کم نظیر در علوم تجربی و انسانی داشت.
متن پیام به شرح زیر است:
ما از آن اوییم و به سوی او باز میگردیم
غروب غمبار ستاره تابناک و چهره ماندگار جامعه دندانپزشکی کشور مرحوم دکتر اسماعیل یزدی در ایام سختی که بر کشور عزیزمان خصوصا جامعه علوم پزشکی می گذرد تلخ و تاسف بار است.
همو که دل در گرو وطن و ارزشهای انسانی و اسلامی داشت و جامعیتی کم نظیر در علوم تجربی و انسانی.
حضورش در مجامع علمی و فرهنگی فعالانه و موثر بود و منش آکنده از مهر و محبتش جان انسانها را به او جلب می کرد.
اینجانب به نمایندگی از دانشگاه بزرگعلوم پزشکی تهران فقدان این استاد فرهیخته را به خاندانمحترم، شاگردان و جامعه دندانپزشکی کشور تسلیت عرض میکنم و از خداوند منان برایشان در غم درگذشت آن استاد فرزانه صبر و اجر مسالت می نمایم.
به روح بلندش درود می فرستم و آرامش ابدی و علو درجات را برای آن مرحوم مسالت دارم.
فرو شدن چو بدیدی برامدن بنگر
غروب شمس و قمر را چرا زیان باشد
توضیح اینکه استاد دکتر اسماعیل یزدی اولین متخصص آسیبشناسی و جراحی دهان و فک و صورت، بنیانگذار رشته پاتولوژی دهان، فک و صورت و دندانپزشکی نوین ایران و مشاور سازمان جهانی بهداشت بود که عضویت پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی کشور را نیز بر عهده داشت.
دکتر اسماعیل یزدی در سال ۱۳۱۰ در قزوین متولد شد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران و دبیرستان را در دارالفنون به اتمام رساند سپس به دانشگاه تهران راه یافت و در سال ۱۳۳۲ با کسب رتبه اول از دانشکده دندانپزشکی دانشگا ه تهران فارغ التحصیل شد و به واسطه احراز رتبه اول، نشان درجه اول فرهنگ بورس تحصیلی ایالات متحده آمریکا را دریافت کرد.
وی تحصیلات تخصصی خود را در رشتههای جراحی و آسیبشناسی دهان و فک و صورت در مراکز وابسته به دانشگاه هاروارد و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تافتس در شهر بوستن به پایان رساند و سال ۱۳۳۸ علی رغم پیشنهاد این دانشگاه برای اشتغال، با عشق خدمت به میهن، به ایران بازگشت و اولین ارزشنامه تخصصی در جراحی فک و دهان به عنوان یکی از رشتههای تخصصی دندانپزشکی را دریافت کرد.
دکتر یزدی به عنوان چهره ماندگار اولین مطب تخصصی و جراحی دهان و فک و صورت را در سال ۱۳۳۹ راه اندازی کرد و تاسیس رشته آسیبشناسی فک و دهان، بنیانگذاری رشته پاتولوژی دهان وفک و صورت، دوره تخصصی فک و دهان در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران، اولین آزمایشگاه تشخیص و تحقیقات آسیبشناسی فک و دهان، عضو شورای سردبیری مجله AIM فرهنگستان علوم، دریافت دونشان درجه یک فرهنگ و دانش را در کارنامه خود دارد.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی از سال ۱۳۷۱ تاکنون، رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۰، معاون پژوهشی فرهنگستان علوم پزشکی، عضویت در شورای واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نماینده وزارت فرهنگ و آموزش عالی در کمیته دندانپزشکی نظام پزشکی، عضویت در کمیسیون پزشکی شورای پژوهشهای کشور، عضو هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عضو پیوسته جامعه بین المللی آسیبشناسان فک و دهان، عضو افتخاری کانون پزشکان و دندانپزشکان ایرانی مقیم آلمان و عضو یت در جامعه بین المللی جراحان دهان و فک و صورت تنها بخشی از فعالیتها و افتخارات دکتر اسماعیل یزدی است.
نظر دهید