پیگیری گزارش طغیان بیماری‌های منتقله از راه‌آب و غذا در شهرستان اسلامشهر

کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر بر ضرورت توجه به بیماری‌های منتقله از راه‌آب و غذا که امروزه در دنیا رو به گسترش است و همه‌ساله موجب ابتلا و مرگ‌ومیر تعداد قابل‌توجهی از مردم می‌شود تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، معصومه بهرامی، کارشناس واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های شبکه گفت: بيماريهاي منتقله از غذا بيماريهايي هستند كه از خوردن و آشاميدن غذا يا نوشيدني آلوده ناشي مي شوند.
عوامل اين آلودگي باكتريها، توكسينها، ويروسها و انگلها هستند. طغيان درواقع يك افزايش غيرمنتظره و غیرقابل‌توجیه تعداد بيماران است كه در داخل يك جمعيت معين و در زمان و مكان معين رخ ميدهد. در اپيدميولوژي بيماريهاي منتقله از غذا تمام متغيرهاي مؤثر بر بيماري مطالعه ميشود بيماري در تمام گروه هاي نژادي، سني و جنسي رخ مي دهد ازلحاظ فصلي در تمام فصول سال بخصوص فصول گرم اتفاق ميافتد.
وی در ادامه در مورد راه انتقال بیماری گفت: راه انتقال در تمام موارد گوارشي و دهاني است اغلب آن‌ها منتقله از حيوان به انسان ميباشند. افزايش مسافرتها و افزايش مصرف غذا در بيرون از منزل و استفاده از غذاهاي آماده طبخ شيوع اين بيماريها را افزايش داده و به يك مشكل بهداشتي بين المللي تبديل كرده است.
بهرامی در ادامه از ده مرحله بررسي اپيدميولوژيك يك طغيان 4 مرحله اول این بررسی را نام برد و گفت: تأييد وقوع يك طغيان، گزارش به‌موقع و هماهنگي با مسئولين، تهيه نمونه هاي انساني و غذايي براي تشخيص آزمايشگاهي، به‌کارگیری اقدامات كنترل و پيشگيري 4 مرحله اول از ده مرحله بررسي اپيدميولوژيك يك طغيان است و در این شهرستان نیز پس از مراجعه یکی از افراد ساکن در خانه‌های کارگری یکی از دامداری‌های روستای رضی آباد با علائم گوارشی (اسهال، دل‌پیچه و تهوع) و اعلام وجود علائم مشابه در ساکنین دامداری تیم بررسی التور به محل مراجعه و افراد را ازنظر علائم بیماری و فاکتورهای خطر و وضعیت بهداشت محیط بررسی کرده و نمونه‌های لازم از مبتلایان و همچنین نمونه آب و مواد غذایی تهیه شده و آموزش‌های لازم در خصوص رعایت بهداشت فردی و محیط به افراد ساکن داده شد./ق
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز

کلمات کلیدی
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی

تنظیمات قالب