• تاریخ انتشار : 1400/03/26 - 08:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 572
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چشم انداز سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از جفت در بیماری نارسایی حاد کبدی

«چشم انداز سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از جفت در بیماری نارسایی حاد کبدی» عنوان مقاله ای است که مهشید صالح، دانشجوی مقطع دکتری تخصصی علوم سلولی کاربردی دانشکده فناوری های نوین پزشکی در سال 2020 در مجله Cell & Bioscience با ایمپکت 5.026 به چاپ رسانیده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده فناوری های نوین پزشکی، مهشید صالح دانشجوی مقطع دکتری تخصصی علوم سلولی کاربردی این دانشکده، مقاله ی با عنوان «چشم انداز سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از جفت در بیماری  نارسایی حاد کبدی» را در سال 2020 زیر نظر استاد خود، دکتر جواد وردی، عضو هیئت علمی این دانشکده، در مجله Cell & Bioscience با ایمپکت 5.026 به چاپ رسانید.
مهشید صالح در باب اهمیت موضوع این مقاله گفت: نارسایی حاد کبدی یک بیماری تهدید کننده زندگی است و بیمار فرصت کمی برای درمان و پیوند کبد دارد، از آنجایی که مشکلاتی بر سر راه پیوند کبد از جمله نبود دهنده مناسب، استفاده از داروهای ایمونوساپرسیو و هزینه های بالای این فرآیند وجود دارد، بنابراین نیازمند بررسی روش های نوین درمانی در کنار درمان های رایج می باشیم.
با توجه به مطالعات انجام شده بر روی سلول های بنیادی مزانشیمی و اثرات این سلول ها در بیماری های مختلف، می توان گفت سلول های بنیادی مزانشیمی یکی از مهم ترین عوامل مورد استفاده به عنوان درمان های نوین در آینده برای بیماری های کبدی محسوب می شود. اطلاعات محدودی در رابطه با مکانیسم ترمیم این سلول ها در بیماری های مختلف در دسترس است، بنابراین انجام مطالعات بیشتر در محیط های In-vivo چشم انداز وسیعی را برای استفاده از این سلول ها در بالین ایجاد می کند.  
وی در ادامه گفت: در این مقاله ما به بررسی اثر سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از جفت در نارسایی حاد کبدی  و مکانیسم اثر این سلول های بر بافت کبدی آسیب دیده پرداخته ایم. با انتخاب سلول مناسب، تعیین دوز مناسب، انتخاب محل تزریق مناسب و تزریق در زمان مناسب می توان به عملکرد بهتر و لانه گزینی این سلول ها در بافت مورد نظر کمک کرد و این فاکتورها می تواند به عنوان یکی از اصلی ترین و کاربردی ترین موارد برای تحقیقات بیشتر درآینده به حساب بیاید. در این مقاله ی مروری ما به این نتیجه رسیدیم که سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از جفت به دلیل ایمن بودن، دسترسی آسان، عدم تحریک سیستم ایمنی، ترشح فاکتورهای مناسب برای بافت کبدی و خواص ترمیمی می تواند به عنوان یکی از بهترین منابع آلوژن در نارسایی حاد کبدی در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

 

  • گروه خبری : دانشکده فناوری های نوین پزشکی
  • کد خبر : 185422
ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب