• تاریخ انتشار : 1399/10/08 - 13:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 509
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گفت وگو با دکتر مرسده سخندانی دستیار ارشد بیمارستان امام خمینی (ره)

مرسده سخندانی رزیدنت بیماری های عفونی دانشگاه، کرونا را تنها یک بیماری نمی داند، بلکه آن را نقطه عطفی در تاریخ پزشکی عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، باتوجه به برگزاری آیین ملی اهدای تندیس فرشته سلامت به دانشجویان فعال در مبارزه با ویروس کرونا، توسط معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت و گویی کوتاه با دکتر مرسده سخندانی دستیار بیماری های عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) انجام دادیم که در زیر می خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید.
بنام خدا، مرسده سخندانی هستم، پزشک و دستیار بیماری های عفونی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و درحال حاضر در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) خدمت می کنم.

از چه زمانی وارد فعالیت های داوطلبانه یا موظفی در خصوص مبارزه با بیماری کووید 19 شدید؟
بنده در اولین روز اسفند ۹۸ کشیک بودم و اولین بیمار کرونا در بیمارستان امام را هم من بستری کردم و از آن روز درحال خدمت رسانی در بخش های کرونای بیمارستان هستم.

چه عواملی باعث حضورتان در فعالیت های بهداشتی و درمانی مرتبط با ویروس کرونا شد؟
طبیعتاً رشته دستیاری تخصصی من به عنوان رزیدنت عفونی، عامل اصلی حضور در سرویس کرونا بود.

تجربه شما از حضور در چنین فعالیت هایی چیست؟
به نظرم طی تقریبا 10 ماه فعالیت در سرویس های کرونا، چه درمانگاه کرونا، چه بخش کرونا و چه مشاوره های مرتبط با کرونا، تجربیات جالبی داشتم. ترکیبی از احساس هراس در مقابل یک بیماری خطرناک ناشناخته (بخصوص در ابتدای پاندمی) و نیز احساس خوشحالی از توانایی ایستادگی در مقابل این بیماری، احساس خستگی از مقابله با این بیماری در برخی موارد و نیز احساس ناراحتی شدید در موارد مشاهده فوت بیماران به ویژه کادر درمان، ترکیبی است از مجموعه ای از احساسات که با چند واژه و جمله قابل بیان نیست.

آیا به سایر دانشجویان دانشگاه توصیه می کنید که به جمع فعالان عرصه جهادی و برنامه های داوطلبانه بپیوندند؟
به نظرم این مقوله، مورد قابل توصیه ای نیست. هرکس به فراخور احساس وظیفه و ‌احساس مسئولیت خود، توانایی خویش در مقابله با بیماری و همت خود، می تواند تشخیص بدهد که آیا آمادگی‌ قدم نهادن به این مقوله را دارد یا خیر؟
مثال ساده: شما هرگز نمی توانید به کسی که نمی دانید شنا می داند یا نه و از شنا در آب لذت می برد یا نه، توصیه کنید که دل به دریا بزند، اما می توانید از تجربه شنای لذت بخش خود در آب برایش بگویید، چه می دانیم شاید او هم دل به دریا زد.!!

آیا از برگزاری آیین ملی اهدای تندیس فرشته سلامت ویژه دانشجویان فعال در مبارزه با ویروس کرونا اطلاع دارید؟
نه تا به حال در این زمینه اطلاعاتی نداشته ام.

چه پیشنهاد یا نظری برای حضور حداکثری دانشجویان دانشگاه در این رویداد ملی که فعالیت های بسیاری در این یک سال گذشته داشته اند، دارید؟
اطلاع رسانی مناسب و نیز طراحی مناسب برنامه به ترتیبی که جذابیت زیادی برای حضور ایجاد کند.

سخن آخر؟
کرونا تنها یک بیماری نیست، نقطه عطفی در تاریخ پزشکی است.
از اینکه وقت خود را به ما اختصاص دادید، سپاسگزاریم.

  • گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی
  • کد خبر : 167822
کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب