• تاریخ انتشار : 1396/03/13 - 14:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4097
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

گفتگو با دکتر آذر حدادی در مورد بیماری ویروسی تب کریمه کنگو

استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا گفت: بیماری ویروسی تب کریمه کنگو بیشتر در فصول گرم سال همزمان با فصل فعالیت عامل بیماری یعنی کنه ها شیوع پیدا می کند.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، با توجه به شیوع بیماری ویروسی تب کریمه کنگو با آغاز فصل گرما در برخی مناطق ایران، دکتر آذر حدادی، استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا در خصوص بیماری ویروسی تب کریمه کنگو بیان داشت: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای اولین بار در شبه جزیره کریمه در اکراین و همزمان در کشور کنگوی آفریقا نیز دیده شد و از تلفیق نام این دو منطقه، این بیماری به نام تب کریمه کنگو نامگذاری گردید و از علائم آن خونریزی همراه با تب می باشد.
ایشان شیوع این بیماری را بیشتر در فصل  گرم سال (اواسط بهار تا اواخر تابستان) همزمان با فصل فعالیت عامل بیماری یعنی کنه ها خواند و دامداران و کشاورزان، کارگران گشتارگاه ها و قصابان، دامپزشکان، کارکنان، پرستاران و پزشکان مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها را از افرادی دانست که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری می باشند.
دکتر حدادی مهمترین راه انتقال این بیماری را تماس با حیوان آلوده ذکر کرد و انتقال از طریق گزش کنه یا له کردن کنه با دست، تماس با دامهای آلوده (تماس با خون و ترشحات لاشه دام بیمار در زمان ذبح)، تماس با خون و ترشحات خون و نمونه بافتی افراد مبتلا را نیز از جمله سایر راه های انتقال برشمرد.
وی در تشریح علائم بیماری بیان داشت: علایم تب کریمه کنگو و ظهور عوارض بیماری، بسته به راه انتقال آن متفاوت است. علایم این بیماری در فاصله زمانی 1 تا3 روز بعد از انتقال از طریق گزش کنه و 5 تا 7 روز بعد از انتقال از طریق خون و ترشحات آلوده حیوان نمایان میگردد. دوره نهفتگی این بیماری حداکثر تا دو هفته میباشد.
استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا، سر درد شدید، تب و لرز، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، احساس گیجی، درد و سفت شدن گردن، درد در ناحیه چشم ها و حساسیت به نور، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم، بی اشتهایی، تب شدید که بسته به شدت بیماری بین 3 تا 16 روز طول میکشد، تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، احتقان و پرخونی خفیف حلق و کام، تغییرات قلبی و عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون را از علائم قبل از خونریزی برشمرد و در ادامه بیان داشت: بعد از روز سوم تا پنجم بیماری، مرحله خونریزی آغاز می شود که این مرحله بین 3 تا 10 روز ( متوسط 4 روز) به طول می انجامد و علائم آن شامل خونریزی پوستی، مخاطی و خونریزی از محل های تزریق می باشد و خونریزی می تواند به صورت خونریزی گوارشی و همچنین از بینی و لثه خود را بروز دهد.
دکتر حدادی پیشگیری را مهمترین راه مقابله با این بیماری خواند و تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران در منطقه آلوده به بیماری تب کریمه کنگو قرار دارد و این بیماری از گذشته در کشور وجود داشته است، همچنین واکسن مقابله با این بیماری وجود ندارد و دام ها هیچ علامت مشخصه ای در این زمینه ندارند، مهم ترین راه مقابله با این  بیماری، فراگیری راه های پیشگیری از بیماری است.
متخصص بیماری های عفونی بیمارستان سینا به نقل از واحد مدیریت بیماری های وزارت بهداشت توصیه کرد: جهت جلوگیری از ذبح غیر اصولی و غیر بهداشتی دام، خرید و تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و از مصرف گوشت و جگر تازه و همچنین از خوردن گوشت و جگر خام و نیمه خام که به طور کامل پخته نشده اند خودداری شود و از گوشت دام های کشتار شده ای که ممهور به مهر دامپزشکی هستند استفاده شود. همچنین تا آن جایی که امکان دارد از رفت و آمد در محل های کشتار غیر مجاز و همچنین محل هایی که وجود کنه درآن محتمل است خوداری شود.
دکتر حدادی استفاده از دستکش و وسایل حفاظتی مانند چکمه، کلاه و عینک برای افرادی که با دام سر و کار دارند و استفاده از وسایل حفاظتی و ایمنی در بیمارستان ها را از دیگر راه های پیشگیری این بیماری برشمرد.
استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا، در ادامه متذکر شد: برای از بین رفتن باکتری ها و ویروس هایی که امکان انتقال از گوشت به انسان (در زمان دستکاری یا تکه کردن گوشت) را دارند، نظیر ویروس عامل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، توصیه می شود حتماً گوشتی مورد استفاده قرار گیرد که دوره جمود نعشی آن طی  شده باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: لاشه هاي گوشت قرمز دام هاي ذبح شده بعد از كشتار بايد در سردخانه كشتارگاه و یا در یخچال در دماي 0 تا 4 درجه نگهداري و بعد از جمود نعشي لاشه مصرف شود. زمان جمود نعشی در گوشت گوسفند 8 تا 12 ساعت و در گاو 12 تا 24 ساعت است.
استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا همچنین توصیه هایی برای مراکز درمانی عنوان کرد و بیان داشت: بیماران مبتلا به ویروس خونریزی دهنده کریمه کنگو در بیمارستان ها حتما باید ایزوله شوند؛ در زمان ایزوله باید از تماس با خون و ترشحات آلوده خودداری کرد و اصول ایزولاسیون به درستی رعایت شود. پرستاران و پزشکان باید از مواجهه با سرسوزن آلوده خودداری کنند.
ایشان در انتهای سخنان خود بیان داشت: در تشخیص بیماری علاوه بر توجه به نکات اپیدمیولوژی و علائم بالینی، بهره گیری از آزمایش های سرولوژیک که توسط انیستیتو پاستور انجام می شود، حائز اهمیت می باشد و در درمان بیماران علاوه بر درمان های حمایتی اصلاح آب و الکترولیت، استفاده از داروی ضد ویروسی ریباویرین نیز ضرورت دارد.

 

 

 

  • گروه خبری : بیمارستان سینا,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 68682
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

4 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

سلام از این اقدام روابط محترم امومی که اطلاعات را از اساتید دانشگاه گرفته و در سایت درج کردند تشکر می نمایم. اگر ما اطلاعات علمی و صحیح را به همکاران ندهیم، ار اطلاعات تلگرام استفاده خواهند کرد که صحت و یا نادرستی آن معلوم نیست.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

با تشکر از استاد حدادی عزیز

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
کارمند دانشگاه

کارمند دانشگاه

78/10/11 - 00:00

با تشکر از اطلاع رسانی و آموزش سئوال : این بیماری در مواردی سبب مرگ مبتلایان شده است.علت مرگ افراد چیست؟عدم پیگیری بموقع درمانی؟ماهیت بیماری؟وضعیت جسمی بیمار؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

با سلام علت مرگ ماهیت بیماری است در طی این بیماری کاهش پلاکت و اختلال انعقادی رخ می دهد که موجب خون ریزی در ارگانهای مختلف و مرگ بیماران می شود و همچنین از دست مایعات و اختلال همودینامیک . تدم ریه از ذیگر علل هستند. بهر حال تشیخیص با تاخیر نیز موجب پیشرفت بیماری و عدم پاسخ بدرمان نیز می شودئ ارادتمند . دکتر حدادی

78/10/11 - 00:00

با سلام و تشکر از اطلاعرسانی و آرزوی ریشه کن شدن تمام آلام لطفا بفرمایید در صورتیکه خونریزی مشکوکی دیده شد (مثلا از خون آنهم بدون هیچ سابقۀ قبلی) آیا جای نگرانی هست؟ و اگر به مراکز درمانی مراجعه شود امکان تشخیص دارند؟ پاسخ سریع مایه امتنان است

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب