اطاعت از ولی‌فقیه، عامل امنیت کشور است

گفت‌وگو با عضو هیئت علمی دانشکده فن‌آوری‌های نوین، فرزند شهید سرلشکر علی خسروانی در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر

در آستانه سالروز آزادسازی خرمشهر با دکتر مسعود خسروانی فرزند شهید سرلشکر علی خسروانی و عضو هیئت علمی دانشکده فن‌آوری‌های نوین گفت‌وگو کردیم.

لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
مسعود خسروانی فرزند شهید علی خسروانی، فارغ‌التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای دکتری تخصصی (PhD) در رشته نانو فناوری دارویی از دانشگاه مسکو هستم. افتخار دارم که به‌عنوان عضو هیات علمی گروه نانو فناوری پزشکی و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده فن‌آوری‌های نوین در دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت می‌کنم. همه فعالیت‌های تیم تحقیقاتی بنده در حوزه پژوهشی به‌صورت اختصاصی بر روی درمان تومور مغزی گلیوبلاستوما با استفاده از فن‌آوری نانو، متمرکز است. در حال حاضر ۶ دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا از اعضای این تیم در قالب پایان‌نامه روی این حوزه مطالعه می‌کنند و ۶ دانشجو نیز از پایان‌نامه‌های خود دفاع کرده‌اند.

در خصوص لزوم یادآوری خاطره آزادسازی خرمشهر و تأثیر آن بر روی نسل جوان بفرمایید.
اجازه بدهید این سؤال را این‌گونه مطرح کنیم که خط ایثار و شهادت چیست و نقش زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثار و شهادت که حماسه آزادسازی خرمشهر یکی از برگ‌های زرین آن است بر روی سعادتمندی آحاد مردم به‌ویژه جوانان چیست؟ به لحاظ اهمیت این بحث ترجیح می‌دهم به‌طور مبسوط به این سؤال پاسخ بدهم.
حدوداً 4 میلیارد و 600 میلیون سال پیش کره زمین ایجاد شد و خداوند متعال بعدازاین مدت طولانی به ما نعمت حیات بخشید و این فرصت را به ما عطا فرموده تا در مدت بسیار محدودی که من معتقدم چند نانوثانیه بیشتر نیست در این زمین زندگی کنیم و مورد آزمون ذات اقدس او قرار بگیریم تا مشخص شود کدام‌یک از ما نیکوکارتر هستیم. همان‌طور که هر مخترع یا سازنده‌ای برای استفاده بهینه از اختراع خود دستورالعملی دارد، خداوند متعال هم بعد از آفرینش انسان از طریق پیامبران خود کتاب راهنمایی را فرستاد تا بامطالعه و عمل به رهنمودهای آن، این مخلوق خردمند، بتواند به نهایت کمال خود نائل شود. محققا سعادتمندی در این دنیا و برخورداری از عمر جاودان در بهشت، منتهای آرزوی همه انسان‌هاست، چه به آخرت ایمان داشته باشند و چه ایمان نداشته باشند.
فرستادگان الهی آمدند تا این احکام و دستورالعمل‌ها را به تمام انسان‌ها بیاموزند و موفقیت تمام آحاد بشری را از این طریق تضمین کنند. بعضی‌ها این احکام را فهمیدند و به آن ایمان آوردند و عمل کردند و برخی‌ها خیر. جامعه‌ای که به این رشد رسیده باشد که به تحقیق این فرستادگان را از ناحیه خالق هستی بداند و به این احکام عمل کند را جامعه دینی یا الهی یا مدینةالنبی می‌گویند، حکومت را حکومت دینی و حاکم را حاکم دینی می‌نامند که قطعاً شخصیتی جز یک فرد الهی نمی‌تواند باشد.
حکومت دینی نیاز به حاکم باتقوا و مقتدر دارد. بعد از حکومت حضرت علی ع تاکنون حکومت‌های مختلفی تحت عنوان دینی در تاریخ آمده و رفته‌اند ازجمله همین کشورهای اسلامی منطقه، ولی شاهد هستیم که حاکمان آن‌ها یا دیکتاتورهایی هستند که مردم کشور خود را در جهل نگه‌داشته و استثمار می‌کنند و برای حفظ جایگاه غیر مردمی خود دست به دامن بیگانه زده‌اند و مزدور ابرقدرت‌ها شده‌اند وزنان و کودکان بی‌پناه سایر کشورها را به‌راحتی قتل و عام می‌کنند و یا اقتداری برای حفظ امنیت و کیان کشور خود نداشته‌اند و ناموس و کشورشان را به تاراج برده‌اند.
در این هیاهو، امام خمینی ره در جایگاه یک انسان الهی زمام حکومت را به دست گرفت و مردم به‌ویژه جوانان را شیفته دستورالعمل‌های اسلام کرد.
بدون شک بزرگ‌ترین عامل تشکیل یک حکومت مستقل و عزتمند چیزی جز حضور یک حاکم مقتدر و الهی نیست و مطمئناً نحوه انتخاب این حاکم مقتدر و فرزانه رمز پیروزی است و آن چیزی جز اصل برجسته ولی‌فقیه نیست. حاکمی که نه در اثر قلدری و یا به‌طور موروثی به قدرت رسیده است بلکه حاکمی که تبلور گزینش جمعی از فقها و مجتهدین عالم و باتقواست. شکی ندارم که ضامن امنیت کشور ما در منطقه و اینکه مردم ما در سلامت و عزت زندگی می‌کنند، شخص مقام معظم رهبری و میزان اطاعت و پیروی مردم از ایشان است و همه این‌ها همه نتیجه پیروی از همان کتاب راهنمایی است که خالق برای سعادتمندی مخلوقش فرستاده است.
دستورالعمل‌های الهی، علاوه بر اینکه در عرصه‌های مختلف سیاسی و بین‌المللی باعث عزت و پیروزی است، در زندگی شخصی و خانوادگی نیز عامل موفقیت و آرامش خانواده در همه زمینه‌ها است. اگر به آمار طلاق و خشونت در جامعه مراجعه کنیم می‌بینیم در خانواده‌های مذهبی یعنی خانواده‌هایی که از این دستورالعمل پیروی می‌کنند، در حداقل ممکن است.

در خصوص 3 خرداد 61 و آزادسازی خرمشهر بفرمایید.
در چنین فضایی که سرشار از جاذبه‌های معنوی امام راحل بود در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ عراق به ایران حمله کرد و در ادامه تجاوزانش خرمشهر را گرفت؛ اما معجزه‌ای اتفاق افتاد سربازان غیور امام خمینی ره در اطاعت از فرمان مقتدای خود، عملیات بیت‌المقدس که یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین عملیات مشترک ارتش و سپاه در جنگ ایران و عراق محسوب می‌شود را در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی ابن ابی‌طالب» در محور اهواز- خرمشهر- دشت آزادگان، به فرماندهی مشترک سپاه و ارتش و باهدف آزادسازی خرمشهر آغاز کردند. این عملیات سه هفته ادامه داشت.
نیروهای عراقی ابتدا باهدف آغاز عملیات دفاعی از خرمشهر عقب‌نشینی کردند. در اول خرداد ۱۳۶۱ ارتش رژیم بعث حمله گسترده‌ای را برای عقب راندن سپاه اسلام آغاز کرد. باوجود گستردگی این پاتک نیروهای ما توانستند در مقابل آن مقاومت نمایند و سرانجام در سوم خرداد ۱۳۶۱ رزمندگان اسلام به یاری الهی توانستند خرمشهر را آزاد کنند. همان‌طور که امام عزیز فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد. در هنگام شکست نیروهای مزدور بعثی باوجود برخورداری از پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی با بیش از ۱۹٬۰۰۰ اسیر و غنائم جنگی فراوان تسلیم ارتش و سپاه اسلام شدند. یک رهبر دینی می‌تواند معجزه کند و آزادی خرمشهر چیزی جز اعجاز نبود.
اما در این زمان وظیفه ایثارگران و خانواده معظم شهدا زنده نگاه‌داشتن این معجزه‌هاست. زنده نگه‌داشتن رهنمودهای این کتاب مقدس است، این دفاع مقدس است، اطاعت از امام و رهبری است. نه به خاطر اینکه شهدا نیاز دارند که راهشان زنده نگه‌داشته شود و یا رهبری نیاز داشته باشند از ایشان اطاعت شود، بلکه ما برای نجات خود و نسل خود راهی جز زنده نگه‌داشتن راه شهدا و ایثارگران نداریم. جوانان ما باید بدانند شهدا با این نگرش و بینش راه شهادت را انتخاب کردند و با این بصیرت معجزاتی چون آزادسازی خرمشهر را رقم زدند.

سخن آخر؟
شک نکنیم که برای موفقیت در عرصه‌های مختلف زندگی راهی جز اطاعت از دستورالعمل‌های الهی و حاکم الهی نداریم. به‌ویژه در شرایطی که گرگ‌ها در اطراف میهن اسلامی ما پرسه می‌زنند، اتحاد روزافزون میان قوا و نیروها، احزاب مختلف سیاسی، کشوری، لشگری و مردمی حول شخص ولی‌فقیه و اطاعت مطلق از ایشان، تنها و تنها و تنها عامل امنیت و اقتدار ایران اسلامی خواهد بود.
در خاتمه دست کسانی را که خالصانه و دور از تزویر و جاه‌طلبی به این مملکت خدمت می‌کنند به‌ویژه آنان که می‌کوشند با برگزاری مناسبت‌های دفاع مقدس فرهنگ شهادت و ایثار را زنده نگهدارند را می‌بوسم و از آقایان دکتر محقق و دکتر مقیمی صمیمانه تشکر می‌کنم.
توضیح اینکه به مناسبت سی و پنجمین سالروز آزادسازی خرمشهر و عملیات پر افتخار بیت المقدس مراسمی با حضور مسئولان دانشگاه، ایثارگران (اساتید، دانشجویان و کارکنان) و خانواده های آنان روز چهارشنبه  3 خرداد 96 از ساعت 20:30 تا  23 در محل آمفی تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه برگزار می شود.
خبرنگارو عکاس: الهام حق شناس

الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تنظیمات قالب