توصیه های استاد نورولوژی بیمارستان سینا در خصوص روزه داری و سردرد

دکتر منصوره تقاء، استاد نورولوژي بيمارستان سينا در خصوص روزه داري در ماه مبارک رمضان براي بيماران مبتلا به سردرد توصيه هايي را بیان کرد.

دکتر منصوره تقاء، استاد نورولوژی بیمارستان سینا

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، با آغاز ماه مبارک رمضان سوالاتی برای برخی از افراد که از بعضی ناراحتی ها رنج می برند در خصوص نحوه روزه داری پیش می آید و سردرد یکی از بیماری های شایع است که خیلی از افراد با آن دست به گریبان هستند و برخی از آنها از توانایی روزه گرفتن نیز برخوردارند. همین امر سبب شد که در خصوص سردرد و روزه داری پای صحبت های دکتر منصوره تقاء، استاد نورولوژی بیمارستان سینا بنشنیم که با هم می خوانیم.
دکتر تقاء گفت: خداوند مهربان را سپاس که اوقاتی را برای بازگشت به خود و بازنگری بر اعمال و کردار خویش و فرصت هایی را برای خودسازی برای ما قرار داد. روزه داری علاوه بر مزایای معنوی، اثرات بسیار پرفایده بر سلامت دستگاه های مختلف بدن مانند تقویت سیستم ایمنی و از بین رفتن سلول های ناسالم و افزایش طول عمر سلول های سالم در بدن را دارد. البته باید به یاد داشت که افرادی که بیماری های خاص دارند ممکن است مجاز به روزه داری نباشند و همانطور که دستور به روزه داری از طرف پروردگار صادر شده است در صورت احتمال منطقی ضرر با روزه داری، دستور پرهیز از روزه گرفتن نیز داده شده است.
وی در ادامه در خصوص روزه داری و سردرد بیان داشت: بر اساس مطالعات انجام شده در کشور های اسلامی، احتمال سردرد در روزهای اول ماه مبارک رمضان برای افراد مستعد به سردرد وجود دارد که به نظر می رسد علت اصلی آن تغییر عادات غذایی و خواب باشد و توصیه می شود مدتی قبل از شروع ماه مبارک، مصرف مواد حاوی کافئین مانند قهوه و نسکافه و همچنین چای کمتر شود و همچنین حجم وعده ناهار را نیز کمتر کنید و سعی کنید ساعات خواب و بیداری خود را به ماه مبارک رمضان شبیه کنید و در صورت داشتن سینوزیت و یا آلرژی فصلی به درمان آن بپردازید و همچنین اگر از مشکلات گوارشی رنج می برید درمان آن را جدی بگیرید. و در صورتی که پزشک برای شما داروهایی برای کنترل سردرد تجویز کرده به طور مرتب مصرف کنید.
و توصیه می شود اگر سابقه سردرد شدید در چند روز اول ماه مبارک رمضان را دارید در سحرهای چند روز اول این ماه پس از صرف سحری، مسکن مصرف کنید ولی به یاد داشته باشید که فقط در چند روز اول این کار را انجام دهید تا از عوارض مصرف زیاد مسکن پرهیز شود.
استاد نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، همچنین به بیان توصیه هایی در زمان روزه داری و ایام مبارک ماه رمضان نیز پرداخت و گفت: حتما وعده سحری را جدی بگیرید و از مواد پروتئینی در این وعده ها استفاده کنید تا دیرتر گرسنه شوید و همچنین از موادی که آب را در بدن نگه می دارند مانند؛ تخم شربتی ( در آب ریخته شود و مدتی بعد مصرف شود)، کاهو، خیار و سبزی نیز استفاده کنید.
وی همچنین بیان داشت: به محض گفته شدن اذان مغرب، با مصرف مواد شیرین مانند خرما و آب گرم و کمی غذای سبک روزه را افطار کنید و وعده شام را با تاخیر میل بفرمائید تا معده به صورت ناگهانی و سریع پر نشود.
و در فاصله افطار تا زمان خواب و نیز در وعده سحری مایعات کافی و میوه مصرف کنید. همچنین مصرف مواد غذایی چرب و شیرین و حجیم و سنگین را بسیار محدود کنید.
دکتر تقاء، یبوست را یکی از محرک های بروز سردرد دانست و بیان داشت؛ برای پیشگیری از یبوست مصرف مایعات کافی، تحرک بدنی و مصرف سبزیجات و میوه را جدی بگیرید.
وی در ادامه افزود: در طی روز از مصرف انرژی زیاد و کم فایده و رفت و آمدهای غیر ضروری در بیرون از منزل بپرهیزید و همچنین همه موارد مراقبتی مانند انجام مکرر نرمش های کششی گردن و شانه را جدی بگیرید. به خصوص کسانی که مطالعات زیاد و یا استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی دارند باید نرمش های مکرر گردن و شانه را انجام دهند و در فواصل کار به طور مکرر استراحت چشم با بستن کوتاه مدت چشم ها و سپس نگاه به دورترین نقطه ممکن و بعد ادامه کار را داشته باشند.
استراحت کوتاه مدت در نیمه روز نیز می تواند در بعضی افراد برای پیشگیری از سردرد کمک کننده باشد.
ماساژ و یا فشار دادن محل ایجاد سردرد در ابتدای سردرد ممکن است سردرد های خفیف یا متوسط را بهبود بخشد و همچنین گرم کردن و یا سرد کردن محل سردرد در بعضی افراد کمک کننده است که شما با تجربه به آن پی خواهید برد. لذا از این روش برای بهبود سردردهای خفیف تا متوسط در آغاز آن می توانید استفاده کنید و بهره مند شوید.
استاد نورولوژی بیمارستان سینا در انتها تصریح کرد: کسانی که با وجود مراقبت های لازم سردردهای غیر قابل تحمل و شدید دارند نمی توانند روزه بگیرند و کسانی که به دلیل بیماری از جمله سردردهای شدید و غیرقابل کنترل نمی توانند به صورت پشت سر هم و پی در پی روزه بگیرند ممکن است بتوانند به صورت منقطع روزه داری کنند مثلا یک روز درمیان و یا حتی چند روز در میان به روزه داری بپردازند. در پایان امید است که در ماه رحمت خداوند مورد بخشش و لطف بیشترش واقع شویم.

رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب