برگزاری همایش علمی یک روزه کشوری NIDCAP با حضور پروفسور آلس از آمریکا، درمجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

همایش یک روزه علمی کشوری با عنوان مبانی عملی مراقبت تکاملی یگانه نوزاد (NIDCAP) در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) برگزار شد.

گالری عکس1
گالری عکس2

به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، همایش علمی یک روزه کشوری با عنوان مبانی عملی مراقبت تکاملی یگانه نوزاد با حضور پروفسورهایدلس آلس، پزشکان، دانشجویان وکارکنان پرستاری از اقصی نقاط کشور برگزار شد.
پروفسور آلس از دانشکده روانپزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد و بیمارستان بوستون آمریکا، بنیانگذار فدراسیون جهانیNIDCAP ( مراقبت تکاملی یگانه نوزاد) (متین) و صاحب نظریه همکنشی ( Synactive theory ) و مربی بالینی، به دنبال بازدیدی که در اردیبهشت 94 از بخش NICU بیمارستان ولیعصر داشت این بخش را به علت توجه و همکاری خوب کارکنان به نوزادان و والدین واجد شرایط آموزش دانست و برنامه آموزشی را در این بخش اجرایی کرد.
پروفسور آلس در شروع از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برای برگزاری این همایش قدردانی کرد و در خصوص مبانی مراقبت تکاملی، تئوری همکنشی و اهمیت حضور خانواده در بخش های NICU به ایراد سخنرانی پرداخت.
ایشان اهمیت تغیر نگاه مسئولین و کارکنان پزشکی و پرستاری در مفاهیم مهم مدیریت مشارکتی، همکاری، تفکر تیمی، ارتباط محور و توجه خاص به سه عنصر نوزاد، والدین و کارکنان را مورد تاکید قرارداد و افزود: به رفتارهای نوزادان، بخصوص نارس باید دقت شود و صدای نوزاد و والدین را در بخش NICU شنید و مورد توجه قرار داد.
وی در ادامه افزود: باید شرایطی را فراهم کنیم که نوزاد با حضور والدین و حمایت کارکنان پرستاری روند تکامل خود را به خوبی طی کند و بتواند با دستیابی به حداکثر سلامت مطلوب تکامل، از بخش NICU ترخیص شود.
بنیان گذار NIDCAP هدف کلی این مدل مراقبتی را پیشگیری از مشکلات تکاملی نوزادان در آینده عنوان کرد و اظهار داشت: هدف، پیشگیری از مشکلات یادگیری و معلولیت هایی است که می تواند آسیب های زیادی را به کودکان و نهایتا به جامعه وارد نماید که با مراقبت های همه جانبه (NIDCAP) قابل پیشگیری است.
دکنر محمد حیدر زاده رییس اداره سلامت نوزادن وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هدف از برگزاری همایش را در راستای آموزش مربی برنامه مراقبت تکاملی نوزادان تحت عنوان
(NIDCAP) Neonatal Individualized Developmental Care & Assessment Program دانست و گفت: این سومین همایشی است که از خارج از ایران مربی برای آموزش می آید و استقبال زیادی از این همایش ها شده است.
وی در ادامه بیان داشت: تعدادی از دوستان را انتخاب کردیم که تحت نظر پروفسور آلس آموزش ببینند وامیدواریم در یک همایش بزرگتر، آموزش عمومی را برای تمامی پرستاران داشته باشیم.
وی درخصوص زمان برگزاری همایش بین المللی بعدی گفت: به یاری خدا در نظر است در اردیبهشت سال 95 همایش بین المللی در این خصوص برنامه ریزی و اجرا شود.
دکترمرضیه حسن زاده عضو فدراسیون جهانیNIDCAP به دلایل حضور پروفسور آلس به کشور اشاره کرد و گفت: حضور پروفسور آلس از سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای اجرای اولین کارگاه بین المللی نیدکپ بوده است و در سال 1392 در بیمارستان مهدیه تهران برنامه آموزشی مربی ادامه ایشان داشت و در سال جاری نیزعلاوه بر بیمارستان مهدیه، بیمارستان ولیعصر(ع) مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در تهران شامل این برنامه شده است.
وی در ادامه افزود: 6 تن از اساتید و پرسنل پزشکی و پرستاری نوزادان در این برنامه آموزشی 4 روزه حضور دارند که روز اول آن به صورت همایش کشوری برای سرپرستاران و پزشکان و دانشجویان مشغول کار  و یا تحصیل در بخش NICU  برگزار شد.
دکتر حسن زاده ادامه برنامه را در بخش NICU بیمارستان ولیعصر(ع) به صورت فردی Trainees توسط پروفسور آلس عنوان و خاطر نشان کرد: در این برنامه پروفسور آلس بازدیدی از بخش NICU  ولیعصر و ساختار آن در راستای اجرای برنامه نیدکپ خواهد داشت و سپس پیرامون آن با کارکنان و مسئولین نشستی برقرار خواهد کرد.
پروفسور آلس به دنبال بازدیدی که در اردیبهشت 94 از بخش NICU بیمارستان ولیعصر داشت این بخش را به علت توجه و همکاری خوب کارکنان به نوزادان و والدین واجد شرایط آموزش دانست و این برنامه آموزشی را اجرایی کرد.
توضیح اینکه این همایش دارای امتیاز بازآموزی است و با همکاری پژوهشکده سلامت خانواده، گروه کودکان و نوزادان، دانشکده پرستاری و مامایی، صندوق کودکان سازمان ملل متحد( یونیسف)، فدراسیون جهانی نیدکپ و با حمایت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی( اداره سلامت نوزادان ) برگزار شد./ق
خبرنگار: فریبا حفیظی
عکاس: جواد جعفری خضری- فریبا حفیظی

تهیه کننده:

تنظیمات قالب