گفت وگو با دکتر سامان احمد نصراللهی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

تولید محصول دانش‌بنیان ضد شپش در شرکت ژانوس در مرکز تحقیقات پوست و جذام دانشگاه

محصول دانش‌بنیان نو-لایس (داروی ضد شپش) در مرکز تحقیقات پوست و جذام دانشگاه تولید شد و پس از اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو، از ابتدای امسال در داروخانه‌ها عرضه می‌شود.


به گزارش دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه، برای آشنایی  بیشتر با  محصول دانش‌بنیان نو-لایس (داروی ضد شپش) با دکتر سامان احمد نصراللهی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به گفتگو پرداختیم.
وی شیوع شپش را باوجود ارتقا سطح بهداشت و فرهنگ کشور بازهم یکی از معضلات جامعه دانست و افزود. همان‌طور که از نام تجاری محصول پیداست یعنی بدون شپش، این محصول بر پایه طب گیاهی و حاوی عصاره اکالیپتوس  است. درواقع پایه اصلی دارو از عصاره اکالیپتوس تهیه‌شده است.
 این عضو هیات علمی دانشگاه، عوارض این دارو را با توجه به گیاهی بودنان برای مصرف‌کننده کمتر دانست گفت: این محصول با دو مکانیسم سبب کشته شدن شپش می‌شود. کیفیت و اثربخشی آن نیز با اتکا به  تحقیق و توسعه و  مطالعه بالینی انجام‌شده در مراکز دانشگاهی تضمین‌شده است.
وی با اشاره به محتوای بسته دارو گفت: در داخل جعبه محصول، شانه ضد شپش وجود دارد که برخلاف همه محصولات موجود در بازار، جنس آن از استیل است و داخل آن شیارهایی دارد. همچنین دارای کیفیت ذره‌بینی با بزرگنمایی 3 برابری است که باعث می‌شود  باقیمانده بدن جاندار و همچنین تخم شپش‌ها جداشده و به‌صورت فیزیکی پاک کردن پوست تسهیل شود. جنس شانه، استیل ضدزنگ است که می‌توان آن را جوشاند و مجدداً استفاده کرد برای همین در اطلاعات محصول قیدشده که می‌توانید شانه را مجدداً استفاده نمایید.
وی با بیان اینکه  این دارو از محدوده سنی 6 ماهگی به بعد قابل‌استفاده است افزود: محصول 200 سی سی و برای درمان کامل دو بیمار در خانواده کافی است. همچنین این دارو مجوز خود را از سازمان غذا و دارو دریافت کرده و از ابتدای سال جاری وارد داروخانه‌ها شده است.    
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه، تجربه چندین ساله اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات پوست و جذام و دانشی که در مقالات و کتاب‌ها بوده،  جمع‌بندی شده که یکی از نتایج آن محصول نو-لایس است افزود: به دلیل صرفه‌جویی در هزینه از قراردادن بروشور در بسته خودداری شده و اطلاعات دارو بر روی بسته دارو ذکرشده است.
دکتر نصراللهی با تاکید براینکه هدف شرکت‌های دانش‌بنیان  به‌نوعی تجاری‌سازی تحقیق و پژوهش است افزود: تحقیقات نباید در حد مقاله یا کتابی در گوشه کتابخانه باقی بماند، بلکه باید کاربردی‌تر شده، مشکلی از جامعه حل کند، موجب گردش مالی در جامعه شده و ایجاد کارآفرینی کند و به گفته دکتر منظم (مدیر دفتر ارتباط با صنعت) کجا بهتر از دانشگاه که این کار را انجام دهد.  

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تنظیمات قالب